Μελβούρνη - Αξιοθέατα

Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι
Απ’ τους ομορφότερους του κόσμου, αποτελούν μια όαση κοντά στο κέντρο, με λίμνες, εξωτικά φυτά αλλά και το Moonlight Cinema, όπου θα παρακολουθήσετε ταινίες καθισμένοι στο γρασίδι συνοδεία... νυχτερίδων.

Εθνική Πινακοθήκη της Βικτόρια
Ρέμπραντ, Τιντορέτο, τέχνη των Αβοριγίνων, διάσημες περιοδικές εκθέσεις, μόδα κι ένα εντυπωσιακό βιτρό ταβάνι απ’ τον Leonard French θα εθνουσιάσουν τους φίλους της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.

Πλατεία Federation
Θέμα ένθερμων συζητήσεων, λόγω της αμφιλεγόμενης σύγχρονης αρχιτεκτονικής της, παραμένει hot spot για τουρίστες και ντόπιους που μαζεύονται γύρω απ’ τις live μπάντες αλλά και τη γιγαντιαία οθόνη της στα κρίσιμα ματς.

Royal Exhibition Building - Κήποι Carlton
Τα μουσεία της Βικτώρια και της Μελβούρνης, εκθέσεις, fashion shows και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες ζωντανεύουν αυτό το υποβλητικό κομψοτέχνημα του 19ου αιώνα που βρίσκεται μέσα στους πανέμορφους κήπους του Carlton.

Lanes Centre Place, Block Place, Flinders Lane
Στα γραφικά στενά της πόλης τα πιο τολμηρά γκράφιτι (δύο απ’ τα οποία έχει επιχειρήσει και ο Banksy) συναντούν το φρέσκο sushi, καφέ, μπουτίκ και γκαλερί σ’ ένα αστικό παζλ που δεν ξέρεις ποτέ πού θα σε βγάλει.