Βεργίνα

Must προορισμός για αρχαιολάτρες, η Βεργίνα (πολύ κοντά στη Βέροια και τη Νάουσα) έγινε διάσημη από όταν ανακαλύφτηκαν στην περιοχή οι αρχαίες Αιγές, πρώτη πόλη των Μακεδόνων μέχρι το πρώτο μισό του 4 π.Χ. αιώνα, οπότε και μετατοπίστηκε το διοικητικό κέντρο στην Πέλλα. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου, θα βρείτε ξενώνες και ξενοδοχεία αλλά και προτάσεις για φαγητό, ενώ αποτελεί ιδανική ημερήσια εκδρομή από τη Βέροια, τη Νάουσα και τη Θεσσαλονίκη.

Πότε να πάτε : Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές για βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο.

Πολυκεντρικό μουσείο Αιγών: Ο πολιτιστικός προορισμός του φετινού χειμώνα βρίσκεται στη Βεργίνα

Tο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών στη Βεργίνα, με τη σφραγίδα της αρχαιολόγου Αγγελικής Κοτταρίδη, υπόσχεται μια νέα, ολιστική και δυναμική προσέγγιση της σχέσης αρχαιολογικού χώρου - μουσείου – επισκέπτη και όντως το πετυχαίνει.

Ελατοχώρι Πιερίας

Ένα χωριό-έκπληξη, σκαρφαλωμένο στα 1000 μ. υψόμετρο, αγναντεύει τον Όλυμπο, διαλαλεί τις φυσικές του ομορφιές και βιώνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού της χώρας. Όμορφα mountain resorts, γοητευτικοί ξενώνες, μπαράκια με στιλ, ταβέρνες με απλές γεύσεις και ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο αναβαθμίζουν έναν, έτσι κι αλλιώς, εντυπωσιακό φυσιολατρικό προορισμό.