Νότος Ρεθύμνου

Ατμοσφαιρικές παραλίες, γραφικά ψαροχώρια, πανέμορφα φαράγγια και φυσικά ο αγέρωχος Ψηλορείτης συνθέτουν μια από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές της Κρήτης, που την προτιμούν οι φυσιολάτρες αλλά και όσοι αγαπούν τα χιλιόμετρα. Ο Νότος του Ρεθύμνου άργησε να ακολουθήσει την τουριστική ανάπτυξη του Βορρά και το έκανε πιο οργανωμένα, από τη δεκαετία του ’90, έτσι δεν θα βρείτε πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όμως στα πιο τουριστικά μέρη όπως είναι η Αγία Γαλήνη, ο Πλακιάς, ακόμα και το Ροδάκινο, θα βρείτε πλήθος καταλυμάτων, εστιατορίων και καφέ. Αξιοπρεπή δωμάτια υπάρχουν ακόμα και στις πιο απομονωμένες παραλίες, γεγονός που δίνει μια ευελιξία στον ταξιδιώτη να ορίσει μια διαφορετική βάση κάθε φορά για τις εξορμήσεις του αν δεν θέλει να μείνει στο Ρέθυμνο και να κάνει μονοήμερες εκδρομές. Η ενεργειακή παραλία της Τριόπετρας προσφέρει τη δυνατότητα να συνδυάσετε εναλλακτικές διακοπές με σεμινάρια γιόγκα και τάι τσι. Η Πρέβελη με το ιστορικό μοναστήρι, το φοινικόδασος, τη λίμνη και το ποτάμι που χύνεται στη λευκή αμμουδιά για να ενωθεί με τη θάλασσα είναι ένα μοναδικό τοπίο, αν και τουριστικά επιβαρημένο. Εξίσου μοναδική όμως είναι η εμπειρία του μπάνιου στις πιο απομονωμένες ξανθές ή γκριζωπές παραλίες με τα κρύα ανοιχτά νερά του Λιβυκού Πελάγους.

Πότε να πάτε : Η ιδανική εποχή για να χαρείτε τη θάλασσα είναι το καλοκαίρι. Για τους τολμηρούς τον Μάιο η φύση έχει απίθανα χρώματα και ο ήλιος δεν είναι τόσο καυτός. <br><br>

Οι καλύτερες παραλίες της Κρήτης

Μερικές από τις ομορφότερες ακρογιαλιές της χώρας βρίσκονται εδώ και είναι πλέον κοινό μυστικό πως τις καλύτερες θα τις συναντήσετε στο Νότο.