Το Makedonia Palace και το Salonika δεν είναι απλά το καλύτερο ξενοδοχείο και εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

Αυτό το φθινόπωρο το εμβληματικό spot με το καλύτερο εστιατόριο της πόλης μας περιμένει για weekends και γευστικές αποδράσεις.

ξενοδοχειο Makedonia Palace

'Ήδη από την είσοδο στο λόμπι του, με το μάρμαρο, το γυαλί και το φως να δημιουργούν μια αρμονική σύνθεση, επιβλητική και προσιτή ταυτόχρονα, ξέρεις ότι το Makedonia Palace δεν είναι απλά ένα ξενοδοχείο, άλλα ένα τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, από το οποίο έχεις πολλούς λόγους να περάσεις αυτό το φθινόπωρο. 

Business & leisure βρίσκονται εδώ σε ιδανική αρμονία με τις υπηρεσίες και τους χώρους του ξενοδοχείου να εξυπηρετούν απολύτως και τις δύο ανάγκες. Αν βρίσκεστε στην πόλη για χαλάρωση ή για κάποιο από τα φθινοπωρινά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα εκτιμήσετε στο έπακρο τη διαμονή στο μοναδικό αυτό ξενοδοχείο, όπου οι διαμπερείς χώροι φέρνουν τον Θερμαϊκό στη σάλα με το ξεκούραστα σύγχρονο design, φιλόξενο και edgy ταυτόχρονα.   

σαλονικα

Εδώ, όπως και στην ευχάριστη αυλή πάνω στη Θεσσαλονικιώτικη παραλία που ειδικά το φθινόπωρο αποκαλύπτει στο έπακρο τη διαχρονική γοητεία της, όσο το επιτρέπει ο καιρός, βρίσκουμε και το εστιατόριο "Salonika”, βραβευμένο με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο και ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2025, στο οποίο δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερες αφορμές για να επιστρέφουμε ξανά και ξανά.  

ρεστο

Εδώ ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα του Θερμαϊκού συναντά τη signature ελληνική κουζίνα "της καρδιάς” του executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Ακολουθώντας τον ρυθμό των τεσσάρων εποχών και των προϊόντων τους, η μαγειρική του προσέγγιση βασίζεται σε φρέσκα, τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Μακεδονίας. Μόνο έτσι η αυθεντική ελληνική κουζίνα γίνεται πραγματικότητα - και πιάτο. Μόνο έτσι ένα εστιατόριο μπορεί να γίνει οικείο, με ζεστασιά και άνεση, χωρίς τα εμπόδια και τις κοινοτοπίες ενός τυπικού εστιατορίου ξενοδοχείου.

ευαγγελου

Διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, κρέατα εκλεκτών παραγωγών και ολόφρεσκα λαχανικά, μπαίνουν στις μαρμίτες, το τηγάνι ή τη σχάρα με προσοχή και φαντασία, με τη φινέτσα και τη ρουστίκ αβρότητα να ισορροπούν περίτεχνα σε πιάτα που σκιαγραφούν την κορυφαία έκφραση της παράδοσης σήμερα. 

φαγητο

Αν είμαστε σε διάθεση μεζέ βάζουμε στη μέση τυροκαυτερή με Καλαθάκι Λήμνου, καυτερή πιπεριά στην σχάρα και ελαιόλαδο αλλά και Μπάτζο σαγανάκι με λεμόνι, ενώ άχαστα είναι και τα περέκ με Φέτα Ελασσόνας στο τηγάνι. Το Θεσσαλονικιώτικο μπουγιουρντί με γαρίδες και η τηγανιά με αρνίσια συκωταριά στο τηγάνι για 2 άτομα είναι πιάτα με άρωμα Βορρά, ενώ από το φούρνο βγαίνει μοσχαρίσια ουρά με κριθαράκι γιουβέτσι - λουκούμι αλλά και φίνο κοτόπουλο με εστραγκόν και γλυκό τραχανά. Τα ψάρια ημέρας έχουν εδώ την τιμητική τους, ψητά ή αχνιστά ή γιουβέτσι ή φρικασέ με χόρτα, ενώ δεν λείπουν οι εκλεκτές κοπές όπως η μπριζόλα από γουρουνάκι βιολογικής εκτροφής.

κρεας

Last but not least, τα Λουτρά Χαμάμ στο Makedonia Palace ενσωματώνοντας την οθωμανική παράδοση των τουρκικών λουτρών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αποτελούν μια όαση ομορφιάς, ζεστασιάς και ηρεμίας, αφιερωμένη στα μυστικά της ευεξίας και της ομορφιάς του χαμάμ.  

Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, ξεν. "Makedonia Palace", 2310897197, salonikarestaurant.comSalonika Restaurant

FB MakedoniaPalaceHotel
IG @salonika_restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!