
Για μία ακόμα μία χρονιά, το πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης προσφέρει μια σειρά από νόστιμες αφορμές για να επιλέξουμε το εστιατόριο "Salonika” περνώντας με τους αγαπημένους μας τη γιορτή της Λαμπρής. Η κουζίνα του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, γεμάτη φινέτσα αλλά και ουσία, αναβιώνοντας δημιουργικά και με σεβασμό τις ελληνικές γευστικές παραδόσεις, είναι πάντα λόγος επιστροφής και οι πασχαλινές γευστικές του προτάσεις θα ξυπνήσουν γεύσεις και μνήμες από το οικογενειακό τραπέζι, αποτυπώνοντας τη θαλπωρή και τη χαρά της γιορτής. Όλα αυτά, με τη συνοδεία ενός εορταστικού DJ set που θα απογειώσει την ατμόσφαιρα.


Το Μ.Σάββατο, το αναστάσιμο δείπνο Αναστάσιμο (12.15 π.μ, 85€/άτομο) θα ξεκινήσει με το έθιμο του τσουγκρίσματος των κατακόκκινων αυγών ενώ τη γευστική σκυτάλη θα πάρουν δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά πιάτα όπως πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, κοκορέτσι και τσιγεροσαρμαδάκια, φιλετάκια από αρνάκι με συνοδευτικά. Την Κυριακή του Πάσχα, το εορταστικό παραδοσιακό καλωσόρισμα με σούβλες και ούζο στην αυλή του ξενοδοχείου (1 μ.μ-4 μ.μ, 120€/ άτομο), συνοδεύεται από αυθεντικές εορταστικές γεύσεις με ένα Πασχαλινό μπουφέ για όλη την οικογένεια συνοδεία εορταστικού dj set.

Για να πάρετε μια γεύση, αρνάκι, κατσικάκι και κοκορέτσι θα σουβλίζονται από νωρίς, και οι σχάρες θα ψήνουν ασταμάτητα σουτζουκάκια, παϊδάκια κοτόπουλου, χοιρινά μπριζολάκια και χωριάτικα λουκάνικα. Από τον μπουφέ δεν θα λείψουν όμως και πιάτα όπως σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα, σπιτικά τζιγεροσαρμασάκια, μελιτζάνες παπουτσάκια και σπιτικές πίτες. Εξίσου πλούσιες όμως είναι και οι επιλογές των επιδορπίων με παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, τούρτες και τάρτες, μπαμπαδάκια με ρούμι και πολλά άλλα.

Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, 231 089 7197, FB: Makedonia Palace Hotel Thessaloniki, IG: @makedonia_palace_hotel , makedoniapalace.com