
Η Τήνος είναι από τα νησιά που έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε προορισμούς για το Πάσχα. Εάν την επιλέξετε, λοιπόν, για απόδραση, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την πιτσαρία-cocktail bar Dough & Shaker. Το Dough & Shaker βρίσκεται στο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, τον Πύργο. Ο χώρος του ενσωματώνει το μπλε του ουρανού με το λευκό του μαρμάρου. Σε αυτήν την παλέτα, προσθέστε και το πράσινο της φύσης που οργιάζει αν κοιτάξεις τριγύρω στο εξωτερικό και θα έχετε το ιδανικό σκηνικό.

Το menu του μαγαζιού είναι απόδειξη ότι όταν το κλασικό συνδυάζεται με το μοντέρνο, στη βάση των άριστων πρώτων υλών, τότε το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Αυτό αντανακλάται, άλλωστε, και στο γεγονός ότι το Dough & Shaker κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Τήνο - και όλα ξεκίνησαν από ένα όραμα. Το όραμα του πολύπειρου γνώστη της ζύμης Αντώνη Παπάζογλου και της γυναίκας του Φραντζέσκας, που έφυγαν από την Αθήνα και βρήκαν καταφύγιο στην αυθεντικότητα της Τήνου.

Ο ένας πόλος του μαγαζιού, όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι αφιερωμένος στην artisanal pizza και τα προσεγμένα ζυμαρικά. Οι πίτσες θα καλύψουν όλων τα γούστα, από αυτούς που ψάχνουν την κλασική κι αγαπημένη της γειτονιάς μέχρι αυτούς που αναζητούν την ιταλική φινέτσα. Στην πρώτη περίπτωση, δοκιμάστε σίγουρα την Κλασική, τη Σπέσιαλ, την Πεπερόνι αλλά και τη λαχταριστή Μπάρμπεκιου με το κοτόπουλο -όλες αφράτες, 24ωρης ωρίμανσης και με ελληνικά άλευρα. Στη δεύτερη, με ιταλικά άλευρα από πετρόμυλο και από 48 έως 72 ώρες ωρίμανση, ξεχωρίζει η Μπιάνκα, με Μοτσαρέλα fior di latte και καπνιστά ντοματίνια Τήνου κονφί. Από τα ζυμαρικά, αξίζουν σίγουρα η Κρεμ πέστο, με τη λευκή σάλτσα με πέστο βασιλικού, η Λαίδη με τα χειροποίητα κεφτεδάκια αλλά και τα υπέροχα ραβιόλι και νιόκι. Για ορεκτικό, κινηθείτε παραδοσιακά και επιλέξτε τηνιακό μαλαθούνι.

Στο τερέν των κοκτέιλ, τώρα, οι επιλογές θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Η κάρτα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τόσο τον Χαλεπά (Premium Light Rum, Rum Agricole, Dry Curacao, Πικραμύγδαλο, Pineapple soda) όσο και το Μάρμαρο (Ρούμι, Γιαούρτι, Πεπόνι, Αγγούρι, Ακτινίδιο, Mango -Frozen-) αλλά και τον Έρωτα με το άπερολ και την Αντάρα με το London Dry Gin και τον αφρώδη οίνο.
Πύργος, Τήνος, doughandshaker.com, FB: Dough&Shaker, IG: @doughandshaker