Dough & Shaker: Η artisanal pizza και τα signature cocktails πάνε πολύ με το Πάσχα στην Τήνο

To όραμα του Αντώνη Παπάζογλου και της γυναίκας του Φραντζέσκας κλείνει μια δεκαετία γευστικών απολαύσεων τις οποίες δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις όταν επισκεφτείς το νησί.

Dough & Shaker

Η Τήνος είναι από τα νησιά που έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε προορισμούς για το Πάσχα. Εάν την επιλέξετε, λοιπόν, για απόδραση, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την πιτσαρία-cocktail bar Dough & Shaker. Το Dough & Shaker βρίσκεται στο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, τον Πύργο. Ο χώρος του ενσωματώνει το μπλε του ουρανού με το λευκό του μαρμάρου. Σε αυτήν την παλέτα, προσθέστε και το πράσινο της φύσης που οργιάζει αν κοιτάξεις τριγύρω στο εξωτερικό και θα έχετε το ιδανικό σκηνικό.

Dough & Shaker

Το menu του μαγαζιού είναι απόδειξη ότι όταν το κλασικό συνδυάζεται με το μοντέρνο, στη βάση των άριστων πρώτων υλών, τότε το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Αυτό αντανακλάται, άλλωστε, και στο γεγονός ότι το Dough & Shaker κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Τήνο - και όλα ξεκίνησαν από ένα όραμα. Το όραμα του πολύπειρου γνώστη της ζύμης Αντώνη Παπάζογλου και της γυναίκας του Φραντζέσκας, που έφυγαν από την Αθήνα και βρήκαν καταφύγιο στην αυθεντικότητα της Τήνου.

Dough & Shaker

Ο ένας πόλος του μαγαζιού, όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι αφιερωμένος στην artisanal pizza και τα προσεγμένα ζυμαρικά. Οι πίτσες θα καλύψουν όλων τα γούστα, από αυτούς που ψάχνουν την κλασική κι αγαπημένη της γειτονιάς μέχρι αυτούς που αναζητούν την ιταλική φινέτσα. Στην πρώτη περίπτωση, δοκιμάστε σίγουρα την Κλασική, τη Σπέσιαλ, την Πεπερόνι αλλά και τη λαχταριστή Μπάρμπεκιου με το κοτόπουλο -όλες αφράτες, 24ωρης ωρίμανσης και με ελληνικά άλευρα. Στη δεύτερη, με ιταλικά άλευρα από πετρόμυλο και από 48 έως 72 ώρες ωρίμανση, ξεχωρίζει η Μπιάνκα, με Μοτσαρέλα fior di latte και καπνιστά ντοματίνια Τήνου κονφί. Από τα ζυμαρικά, αξίζουν σίγουρα η Κρεμ πέστο, με τη λευκή σάλτσα με πέστο βασιλικού, η Λαίδη με τα χειροποίητα κεφτεδάκια αλλά και τα υπέροχα ραβιόλι και νιόκι. Για ορεκτικό, κινηθείτε παραδοσιακά και επιλέξτε τηνιακό μαλαθούνι

Dough & Shaker

Στο τερέν των κοκτέιλ, τώρα, οι επιλογές θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Η κάρτα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τόσο τον Χαλεπά (Premium Light Rum, Rum Agricole, Dry Curacao, Πικραμύγδαλο, Pineapple soda) όσο και το Μάρμαρο (Ρούμι, Γιαούρτι, Πεπόνι, Αγγούρι, Ακτινίδιο, Mango -Frozen-) αλλά και τον Έρωτα με το άπερολ και την Αντάρα με το London Dry Gin και τον αφρώδη οίνο.

Πύργος, Τήνος, doughandshaker.com, FB: Dough&Shaker, IG: @doughandshaker

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τον Μάιο δίνουμε εικαστικό "Ραντεβού στην Ύδρα"

Οκτώ Έλληνες καλλιτέχνες δίνουν το δικό τους παρόν σε ένα εικαστικό "Ραντεβού στην Ύδρα" στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/04/2025

5 μέρη στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτείς αν αγαπάς τις γάτες

Από την Ρώμη στην Ιαπωνία, ένα νιάου δρόμος!

Mία ξεχωριστή συνάντηση 34 καλλιτεχνών που αντλούν έμπνευση από το Ζαγόρι

Μάθε ό,τι χρειάζεται για την 4η δράση του Aristi Cultural Initiative.

Κάτι μαγειρεύει εκεί ψηλά ο Daniel Boulud

Ο χιλιοβραβευμένος σεφ και restaurateur ετοιμάζει μια ακόμη δυνατή κίνηση, μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Αργίες 2025: Οι επόμενες εξόρμησεις και τα τριήμερα που έρχονται

Το 2025 προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για εξόρμηση και χαλάρωση με τις αργίες και τα τριήμερα που θα μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Οι χώρες με τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια - σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν σε έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια επιτυχημένη σχέση και πώς αυτό επηρεάζει το ευ ζην;

Ανοιξιάτικες αποδράσεις: 10 νησιωτικοί προορισμοί για τον Μάιο

Ο Μάιος είναι ο ιδανικός μήνας για να γνωρίσεις την αυθεντική ομορφιά των ελληνικών νησιών, μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού και μόλις μια ανάσα από την πόλη.