Νέα από τη Βιένη

Και μπαρόκ, και hip... Η Βιένη δεν ζει μόνο στη μαγεία των Χριστουγέννων αλλά και στον πυρετό των openings. Πού θα βρείτε το καλύτερο πειραματικό sushi; Και ποιο club διεκδικεί τώρα τις δάφνες των beats;

Νέα από τη Βιένη

Και μπαρόκ, και hip... Η Βιένη δεν ζει μόνο στη μαγεία των Χριστουγέννων αλλά και στον πυρετό των openings. Πού θα βρείτε το καλύτερο πειραματικό sushi; Και ποιο club διεκδικεί τώρα τις δάφνες των beats;

Νέα από τη Βιένη - εικόνα 1
Mακέτα από το πολυαναμενόμενο «Sofitel Vienna Stephansdom», το οποίο ανοίγει στα μέσα Δεκέμβρη

Σίγουρα η πιο σημαντική άφιξη είναι το «Sofitel Vienna Stephansdom» (www.sofitel.com). Σχεδιασμένο από τον Jean Nouvel, αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Δεκέμβρη, έπειτα από αρκετές αναβολές. Εντελώς φουτουριστικό­ το roof garden, με εντυπωσιακά παιχνίδια με το φως και videos από τον Ελβετό Pipilotti Rist, ενώ η παρέμβαση του γνωστού landscape designer Patrick Blanc σημαίνει ότι θα δείτε έναν κάθετο κήπο με 20.000 είδη φυτών!

Νέα από τη Βιένη - εικόνα 2
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ch. Petz στο «Holy Moly»

Δεν χρειάζεται να περπατήσετε πολύ από το «Sofitel» για το εξίσου φρέσκο εστιατόριο-μπαρ «Holy Moly» (www.badeschiff.at). Εκεί ο βραβευμένος με Michelin σεφ Christian Petz παράτησε το μέχρι πρότινος glamorous και καθωσ­πρέπει βίο του για να κυκλοφορεί με λερωμένα T-shirts (έγινα μάρτυρας σε αυτό) και να προσφέρει πολύ καλό φαγητό (φημίζεται για τα πιάτα­ με εντόσθια) σε ακόμη καλύτερες τιμές. Όταν τον ρωτάω πώς κρατάει τις τιμές χαμηλά, γελάει. «Χρησιμοποιώ ποιοτικά, αλλά όχι ακριβά υλικά, δεν πληρώνεις για ακριβά μαχαιροπίρουνα και η διακόσμηση, όπως βλέπεις, είναι απλή», απαντάει. Όλο το σκηνικό είναι χαλαρό, από το σέρβις μέχρι το design, ενώ στο υπόγειο υπάρχει ένας χώρος όπου γίνονται μικρά live.

Νέα από τη Βιένη - εικόνα 3
To hip club «Pratersauna»

Σε απόσταση αναπνοής, κι επίσης πάνω στο ποτάμι, βρίσκεται και το νεότερο απόκτημα­ του επιχειρηματία, το οποίο κρύβεται πίσω από το πολύ δημοφιλές «Motto» αλλά και το «Kunsthalle Cafe». Το «Motto am Fluss» (www.motto.at/mottoamfluss) είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο που θυμίζει σκάφος, στον πρώτο όροφο του οποίου ο σεφ (μαθήτευσε δίπλα στον Alain Ducasse) αρέσκεται να μαγειρεύει ελαφριά και σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το καφέ του δευτέρου αξίζει μόνο και μόνο για τη θέα του.

Νέα από τη Βιένη - εικόνα 4
«Motto am Fluss», ένα resto με προσωπικότητα και τέλεια θέα

Αν ψάχνετε για καλό ασιατικό, το «Dots» (www.dots-lounge.com) προσφέρει πειραματικές γεύσεις και σύγχρονο περιβάλλον με ηλεκτρονική μουσική, ωραία κοκτέιλ και μια μικρή ωδή στην pop art. Βραβευμένο, πάντως, είναι­ το «Kim Kocht» (www.kimkocht.at), με δύο locations: μπορείτε να πετύχετε την κ. Kim να μαγειρεύει στο μικρό κατάστημα στο Naschmarkt – κυρίως το μεσημέρι του Σαββάτου. Όσο για το clubbing; Η καλύτερη ημέρα για να επισκεφθεί κάποιος το «Passage» (www.sunshine.at) είναι η Τετάρτη, καθώς τις υπόλοιπες ημέρες θυμίζει περισσότερο παιδική χαρά­. Ο ήχος του παραμένει εξαιρετικός, αλλά το ίδιο το club (από ό,τι λένε οι ντόπιοι) δεν είναι­ πλέον το πιο hyped. Σε πιο εναλλακτικό ύφος, αλλά στην κορυφή της δημοτικότητας είναι το «Pratersauna» (www.pratersauna.tv), το οποίο –αν και δεν μπορεί να καυχηθεί για το design του– προσφέρει σίγουρα άποψη και ατμόσφαιρα. Ξεχωρίζουν οι διαστημικές (κοινές για άντρες και γυναίκες) τουαλέτες του, όπως και η γκαλερί με τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.