Green holidays

Ο Βαγγέλης Μονογυιός επιλέγει ιστοσελίδες για «πράσινες» διακοπές: από δεντρόσπιτα πολυτελείας μέχρι οικοτουρισμό στο Κιλιμάντζαρο.

Green holidays

Ο Βαγγέλης Μονογυιός επιλέγει ιστοσελίδες για «πράσινες» διακοπές: από δεντρόσπιτα πολυτελείας μέχρι οικοτουρισμό στο Κιλιμάντζαρο.

www.ecotourism.org

Green holidays - εικόνα 1

Το προφίλ

Το παλαιότερο και καλύτερα οργανωμένο site οικοτουρισμού. Αρκετοί σύνδεσμοι με άλλα μέλη του ecotourism, καθώς και πληροφόρηση για τις ιδέες και αξίες της κίνησης. Κατάλληλο για οικο-ταξιδιώτες, επαγγελματίες του χώρου και ακαδημαϊκούς.

Πρώτη σελίδα

Από τις καλύτερες πρώτες σελίδες που έχουμε συναντήσει. Ξεκάθαροι σύνδεσμοι που κάνουν την πλοήγηση user friendly. Όμορφες φωτογραφίες και γραφικά, blog, νέα και χάρτες, τοποθετημένα ώστε να μη μας μπερδεύουν.

Δυνατό σημείο

Το site ανανεώνεται πολύ συχνά. Η εγγραφή στο newsletter του εξασφαλίζει μηνιαία πληροφόρηση σχετικά με τα νέα περί οικοτουρισμού χωρίς να spammάρει. Η «παλαιότητα» του site εξασφαλίζει πλήθος επισκεπτών και συνεχή ροή πληροφοριών.

highlights

O interactive χάρτης του, που ουσιαστικά χρησιμεύει ως κόμβος για τοπικά γραφεία οικοτουρισμού, συνοδούς, εθελοντικές οργανώσεις και οικο-ταξιδιώτες. Με ένα κλικ στο αναδυόμενο συννεφάκι παρέχονται πληροφορίες για τα προγράμματα, τυχόν εκπτώσεις και στοιχεία επικοινωνίας.

www.responsibletravel.com

Green holidays - εικόνα 2

Το προφίλ

Όπως αφήνει να εννοηθεί και ο τίτλος του, οι υπεύθυνες διακοπές είναι το φόρτε του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου. Ο σεβασμός στην κουλτούρα κάθε τόπου και στο περιβάλλον είναι το κριτήριο για την επιλογή των 300 και πλέον τοπικών γραφείων με τα οποία συνεργάζεται.

Πρώτη σελίδα

Είναι ταξιδιωτικό γραφείο και δεν το κρύβει. Πακέτα διακοπών δεσπόζουν στο κέντρο της σελίδας καθώς και μια μηχανή αναζήτησης του κατάλληλου πακέτου ανά περιοχή, χώρα ή τύπο διακοπών. Η απουσία τεραστίων e-πλακάτ με προσφορές εκπλήσσει θετικά τον επισκέπτη.

Δυνατό σημείο

Πακέτα διακοπών για όλα τα γούστα... Έχουμε και λέμε: low budget, οικογενειακές διακοπές, τουρ με ποδήλατα, gap years, περιπέτεια, μέχρι και προτάσεις για μήνα του μέλιτος. Και όλα αυτά, για να μη ξεχνιόμαστε, με περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

highlights

Η online κοινότητα που έχει δημιουργηθεί και σε κάνει να ξεχνάς ότι έχεις επισκεφθεί τουριστικό γραφείο. Εδώ θα βρείτε tips για κάθε πιθανό προορισμό και απαντήσεις στις ερωτήσεις σας – από τι εξοπλισμό να πάρεις στο Κιλιμάντζαρο μέχρι το δίκτυο λεωφορείων της Κολονίας.

www.wwoof.org

Green holidays - εικόνα 3

Το προφίλ

Για όποιον θέλει να ξεφύγει από τη ρουτίνα της πόλης προσφέροντας εθελοντική εργασία σε μια οργανική φάρμα. Προσφέρονται θέσεις σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα υπάρχουν 33 συνεργαζόμενες φάρμες στην Ελλάδα.

Πρώτη σελίδα

Απλή πρώτη σελίδα στα όρια «παρεξηγήσεως». Επιλογή της Ηπείρου όπου θέλεις να εργαστείς και μετάβαση στη λίστα με τις χώρες όπου βρίσκεται η οργάνωση. Από εκεί και πέρα ξεκινάει το σαφάρι για την καλύτερη φάρμα.

Δυνατό σημείο

Οι κανόνες του Woofing είναι ότι δεν πληρώνεις για τη διαμονή σου – αντ’ αυτού προσφέρεις την εργασία σου. Εναλλακτικό μεν, όχι άσχημο δε, ειδικότερα αν σκεφτείς ότι πολλοί πληρώνουν αρκετά χρήματα για να γίνουν οικο-εθελοντές.

highlights

Αν και σε ό,τι αφορά το design το site είναι σχετικά αδιάφορο καταφέρνει να κάνει καλά τη δουλειά για την οποία φτιάχτηκε. Όποιος διαλέξει αυτό τον τρόπο «πράσινου» εθελοντισμού σίγουρα θα βρει άκρη μέσα από τη σελίδα.

www.seat61.com

Green holidays - εικόνα 4

Το προφίλ

Πολυβραβευμένο «το site του άντρα στη θέση 61», κατά κόσμον Μαρκ Σμιθ, που απευθύνεται σε όσους προτιμούν να μην ταξιδεύουν με αεροπλάνο, είτε για να μειώσουν τις εκπομπές αερίων είτε επειδή εκτιμούν το ταξίδι όσο τον προορισμό. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το τρένο είναι εδώ.

Πρώτη σελίδα

Με την πρώτη ματιά δεν κάνει εντύπωση. Η κεντρική σελίδα, πέραν των –αρκετών είναι αλήθεια– συνδέσμων, είναι γεμάτη βραβεία και διαφημίσεις. Παρόλα αυτά αποφεύγει το πολυφορεμένο πράσινο χρώματο, δείγμα πρωτότυπο και διαφορετικό.

Δυνατό σημείο

Είναι πασιφανές ότι το site έχει φτιαχτεί με μεράκι από έναν μπαρουτοκαπνισμένο ταξιδιώτη. Όποιος έχει –έστω και μία φορά– προσπαθήσει να βρει πληροφορίες για ταξίδι με τρένο ή πλοίο online θα το εκτιμήσει.

highlights

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ των διαφημίσεων, στη δεξιά στήλη βρίσκεις μια λίστα (για σχεδόν όλες τις χώρες) με χάρτες, tips, δρομολόγια, τιμές, ειδικά εισιτήρια, φωτογραφίες και χρήσιμες λεπτομέρειες, όπως πού να αφήσεις τη βαλίτσα σου σε κάθε σταθμό ή αν επιτρέπεται να πάρεις μαζί το κατοικίδιό σου.

www.worldwildlife.org/travel

Green holidays - εικόνα 5

Το προφίλ

Δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις για την WWF – οργάνωση με καταπληκτική δουλειά σε θέματα οικολογίας. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι εκτός από τα εθελοντικά προγράμματα εντός της χώρας διοργανώνονται ταξίδια σε όλο τον κόσμο ακριβώς

δίπλα στη φύση.

Πρώτη σελίδα

Επαγγελματικά σχεδιασμένη πρώτη σελίδα που σε ταξιδεύει από την πρώτη στιγμή. Link στο e-shop, σε blog, και σε πηγές-άρθρα για φιλικές προς το περιβάλλον διακοπές. Λίγο από όλα – άλλωστε, η σελίδα είναι τεράστια.

Δυνατό σημείο

Αλάσκα, Μικρονησία, Κόστα Ρίκα, Γκαλάπαγκος, Μεξικό, Τανζανία, Ινδία και ευκαιρία να παρατηρήσεις από κοντά όλα αυτά τα όμορφα –αν και λίγο άγρια– ζωάκια που βλέπεις στα ντοκιμαντέρ. Οι συνοδοί είναι φυσικά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες.

highlights

Οι άψογες φωτογραφίες άγριας φύσης που βρίσκονται παντού. Αυτό για όσους από εμάς δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά το ταξίδι. Εξάλλου, το site μάς δίνει πολλούς τρόπους να βοηθήσουμε και να γίνουμε οικολογικά ευσυνείδητοι χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουμε.

www.greentraveller.co.uk

Green holidays - εικόνα 6

Το προφίλ

Ένα πρώην blog του Richard Hammond, διάσημου στην Αγγλία δημοσιογράφου, το οποίο μετατράπηκε σε ιστοσελίδα. Δυνατό της σημείο η καλή συντακτική της ομάδα με ταξιδιώτες που έχουν γράψει στα σημαντικότερα ταξιδιωτικά sites και περιοδικά παγκοσμίως.

Πρώτη σελίδα

Κατατοπιστική πρώτη σελίδα, που προωθεί τα δυνατά σημεία του site. Και ποια είναι αυτά; Τα άρθρα των συντακτών του, τα εναλλακτικά καταλύματα και τα πακέτα οικοτουριστικών διακοπών.

Δυνατό σημείο

Το site θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ελβετικός σουγιάς», μια και συνδυάζει πολλές πληροφορίες και τη χρηστικότητα ενός προσωπικού blog και ενός επαγγελματικού οικοτουριστικού site. Φυσικά στα δυνατά σημεία συγκαταλέγονται και οι εμπεριστατωμένες απόψεις των συντακτών.

highlights

Είναι εντυπωσιακό πόσοι διαφορετικοί τρόποι διαμονής υπάρχουν ανά τον κόσμο. Εδώ μπορείς κανείς να βρει δεντρόσπιτα, εξοχικά, κάμπινγκ πολυτελείας και μη, φάρμες, αγροκτήματα, παραδοσιακά σπιτάκια και τόσα άλλα που αν συνεχίσουμε να τα απαριθμούμε δεν θα ξαναμείνουμε ποτέ σε ξενοδοχείο ή θα γυρίσουμε στο χωριό.

www.gogreentravelgreen.com

Green holidays - εικόνα 7

Το προφίλ

Δυο νεαρές, οι οποίες ταξιδεύοντας υπεύθυνα στην Ευρώπη και στον κόσμο έχουν αποκτήσει τόση «πράσινη» εμπειρία ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσουν το δικό τους –τι άλλο; – πράσινο, blog. Για την ώρα ξαποσταίνουν κάπου στην Αμερική και συντάσσουν μανιωδώς για εμάς.

Πρώτη σελίδα

Το πρόβλημα των περισσότερων blogs είναι η δυσκολία να εντοπίσεις τις παλιότερες δημοσιεύσεις. Εδώ, δύο πινακάκια στην πρώτη σελίδα σε οδηγούν σε tips, φωτογραφίες, φαγητό, εξοπλισμό, αγαπημένα, δημοφιλή, κάνοντας την πλοήγηση εύκολη και ξεκούραστη.

Δυνατό σημείο

Πρακτικότατες συμβουλές και άρθρα. Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο backpack, ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για χορτοφάγους, tips για εθελοντική εργασία, πώς να ταξιδέψεις οικολογικά και πολλά άλλα μικρά άρθρα που μας βάζουν πιο ανάλαφρα και «ξύλινα» στο πνεύμα των green διακοπών.

highlights

Σε αντίθεση με τη στατική εικόνα των περισσοτέρων blogs, εδώ τα προσεγμένα και minimal γραφικά και οι κυλιόμενες φωτογραφίες σε εκπλήσσουν θετικά. Ένας φίλος κομπιουτεράς, που μάλλον μιλάει κινέζικα, μας πληροφόρησε ότι φταίει το wordpress... Συμπέρασμα: λειτουργικότητα και καλαισθησία, τηρουμένων των –blog– αναλογιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.