Σύβοτα

Με αφορμή το opening του ξενοδοχείου «Sivota Diamond» κάνουμε focus σε μία από τις πιο εξωτικές παραθαλάσσιες γωνιές της Ελλάδας, καταγράφοντας τις καλύτερες παραλίες και τις must εμπειρίες και διαδρομές.

Σύβοτα

Με αφορμή το opening του ξενοδοχείου «Sivota Diamond» κάνουμε focus σε μία από τις πιο εξωτικές παραθαλάσσιες γωνιές της Ελλάδας, καταγράφοντας τις καλύτερες παραλίες και τις must εμπειρίες και διαδρομές.

Το ξενοδοχείο

Σύβοτα - εικόνα 1

Μπορεί στα Σύβοτα να κρύβεται η ελληνική Καραϊβική, κατά το γνωστό διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ, αλλά οι επιλογές διαμονής στην περιοχή –πλούσια σε φυσικό κάλλος και must σταθμός των σκαφάτων– δεν ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτες μέχρι τον φετινό Μάιο, που άνοιξε τις πόρτες του το «Sivota Diamond Spa Resort». Χτισμένο λίγα μόλις χιλιόμετρα από το όμορφο χωριό, στον καταπράσινο κόλπο της Μπέλλα Βράκα, αγναντεύει τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου και συνδυάζει εύστοχα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις νέες τεχνοτροπίες. Αίσθηση πολυτέλειας από το λόμπι μέχρι τις ξαπλώστρες της πισίνας. Τα δωμάτια χωρίζονται σε απλά δίκλινα, σουίτες, μπανγκαλόους και βίλες με ιδιωτικές πισίνες και έχουν ως κύριο χαρακτηριστικά τους την άνεση και την ανάλαφρη αισθητική που ξεκουράζει. Στα συν και ένα ατμοσφαιρικό spa, με την εγγύηση της Apivita, αλλά και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Στα εστιατόρια θα δοκιμάσετε ηπειρώτικες συνταγές αλλά και διεθνείς γεύσεις, ενώ οργανώνονται και γαστρονομικές βραδιές-έκπληξη. Για βουτιές εκτός πισίνας, υπάρχει η γειτονική παραλία Κάρβουνο, την οποία το ξενοδοχείο έχει εξοπλίσει με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Σαφάρι παραλίας

Σύβοτα - εικόνα 2
"Sivota Diamond"

Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση στα Σύβοτα είναι το χρώμα της θάλασσας: αλλού καταπράσινο και αλλού βαθύ γαλάζιο, σε καλεί να βουτήξεις τώρα! Εδώ δεν θα βρείτε τις σούπερ ντούπερ υποδομές, αφού ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού βασίζεται στα ιστιοπλοϊκά. Άλλωστε στα Σύβοτα δεν θα έρθετε για να κάνετε clubbing – θα έρθετε καταρχήν για τις παραλίες. Σημειώστε μερικές που δεν πρέπει να χάσετε. Η Πισίνα έχει ίσως τα πιο ωραία νερά απ’ όλες, ο Καραβοστάσης με τη χοντρή άσπρη άμμο και τα καταπράσινα νερά, φιλοξενεί, εκτός από πολλούς λουόμενους, και τις εκβολές του μικρού ποταμού Παραμυθιώτη. Must βουτιά στην Μπέλλα Βράκα απέναντι από το νησάκι Μουρτεμένο όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια, καθώς τα χωρίζει μια μικρή λωρίδα άμμου. Σε ένα απάνεμο σημείο πολύ κοντά στα Σύβοτα είναι και η Μεγάλη Άμμος, εκτεταμένη και οργανωμένη, που προσελκύει πολύ κόσμο. Για πιο οικογενειακές καταστάσεις ενδείκνυται η παραλία της Αγ. Παρασκευής. Ρωτήστε για το καϊκάκι τύπου taxi boat που κάνει δρομολόγια από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα (ξεκινά από το λιμάνι του χωριού) σε διάφορες μη οργανωμένες παραλίες. Παίρνετε το καϊκάκι το πρωί, αράζετε σε μια παραλία και φεύγετε με το τελευταίο δρομολόγιο. Αν στο μεταξύ πεινάσετε, διψάσετε ή θελήσετε λίγη σκιά, δεν έχετε παρά να τηλεφωνήσετε στον ιδιοκτήτη και στο επόμενο δρομολόγιο να σας φέρει φαγητό, νερό ή ακόμα και ομπρέλα!

Αν έχετε όρεξη για αυτοκινητάδα σε συνδυασμό με μπάνιο, αξίζει μια βόλτα μέχρι το Σαρακήνικο (περίπου στα 25 χλμ. από τα Σύβοτα): κλειστός αμμώδης κόλπος, καταπράσινος, με βράχια να οριοθετούν την παραλία, διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβερνάκια. Πολύ κοντά στο χωριό, επίσης, θα βρείτε τη Μικρή Άμμο, τη Ζάβια και τον Γαλλικό Μόλο. Αν πάλι είστε από εκείνους που δεν αρκούνται στο σκηνικό «παραλία-ταβέρνα-ξενοδοχείο» και σας αρέσουν οι διαδρομές, μπείτε στο αυτοκίνητο και οδηγήστε μέχρι τον Αχέροντα στην περιοχή Γλυκή (λιγότερο από 50 χλμ. απόσταση) για να περπατήσετε ανάμεσα στα πλατάνια πλάι στο ποτάμι και να επιλέξετε πού θα κολυμπήσετε. Εδώ μπορείτε επίσης να κάνετε ράφτινγκ, ιππασία και άλλα σπορ (flying fox, canoe kayak: Τhe sarakini group, Δημητρίου Βασίλης, 6973220298, Pony Club, 6947643805, Ιππασία, πεζοπορία: Pony Club, 6947643805) ή απλώς μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας δίπλα στο ποτάμι. Στο χωριό Αμμουδιά μπορείτε να πάρετε το καραβάκι για να ανεβείτε μέχρι τις πηγές του ποταμού.

Εκδρομή στους Παξούς

Υπάρχουν τέσσερα καραβάκια που φεύγουν καθημερινά για Παξούς και έχουν μικρές διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμά τους. Για παράδειγμα, το μεγάλο καράβι του Καπετάνιου Σαρρή σας πάει στη Λάκκα για καφέ, μπαίνει στις σπηλιές γύρω από τους Παξούς, σας αφήνει να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά του Ιονίου και δένει στο λιμάνι του Γάιου για φαγητό. Αν πάλι έχετε δίπλωμα σκάφους, υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσετε ένα και να κάνετε όσες βόλτες θέλετε. Πληροφορίες στο Isavella Tours 2665093317.

Διαμονή

Σύβοτα - εικόνα 3

Στη νέα, πολυτελή άφιξη στην περιοχή, το «Sivota Diamond Spa Resort» (2665093286, www.sivotadiamond.gr). Στο ξενοδοχείο «Άγιος Νικόλαος» (2665093017-20, www.agiosnikolaos-hotel.com) με τη μικρή «ιδιωτική» παραλία που εξασφαλίζει ησυχία και απομόνωση. Μπορούν να σας διαθέσουν και σκάφη. Για διαμονή σε ρομαντικό στιλ και πλήρη αυτονομία, στο «Alkyon Villas» (2106710873, 6940142009, www.alkyon-villas.gr). Άνεση χώρου και θέα θάλασσα προσφέρουν επίσης τα «Niriides Apartments» (2651025848, 6944735934, www.niriides-sivota.gr) και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Αγαθή» (2665093492, 6932393279, www.sivota-agathi.gr).

Φαγητό

Στο «Τρεχαντήρι», στα Σύβοτα, που βγάζει τραπεζάκια στο μόλο και ειδικεύεται στα θαλασσινά, χωρίς να του λείπουν και τα μαγειρευτά (2665093232). Στις ταβέρνες των αδερφών Τζοβάρα, στην Μπέλλα Βράκα, μέσα στο πράσινο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.