Κυλλήνη

Αν θέλετε να συνδυάσετε το relax σε ένα boutique resort και τις πρώτες βουτιές σε τέλειες παραλίες, βάλτε στην ατζέντα των αποδράσεων την πρόσφατα αναβαθμισμένη περιοχή της Κυλλήνης. Μπορεί να γίνει ο μικρός σας παράδεισος τόσο για ένα σαββατοκύριακο όσο και για ήσυχες διακοπές.

Κυλλήνη

Αν θέλετε να συνδυάσετε το relax σε ένα boutique resort και τις πρώτες βουτιές σε τέλειες παραλίες, βάλτε στην ατζέντα των αποδράσεων την πρόσφατα αναβαθμισμένη περιοχή της Κυλλήνης. Μπορεί να γίνει ο μικρός σας παράδεισος τόσο για ένα σαββατοκύριακο όσο και για ήσυχες διακοπές.

Κυλλήνη - εικόνα 1
«Olympia Golden Beach Resort & Spa»

Τραβήξαμε χειρόφρενο στην παραλία της Κυλλήνης, γνωστή και ως Χρυσή Ακτή, και με αφετηρία το ανακαινισμένο, εξαιρετικά χαριτωμένο και φιλόξενο «Olympia Golden Beach Resort & Spa» κάναμε μια περιήγηση στην περιοχή, λίγο προτού υποδεχτεί τους πρώτους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες. Όσοι έρχονται συχνά εδώ δεν παραλείπουν ένα πέρασμα από τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται σε μια περιοχή με πυκνή βλάστηση και πολλούς ευκαλύπτους, τους οποίους είχε φυτέψει στην περιοχή η εταιρεία που εκμεταλλευόταν τα λουτρά, στα τέλη του 19ου αιώνα. Στη σκιά των πανύψηλων δέντρων συναντήσαμε τους πιστούς της λασποθεραπείας (ενδείκνυται για τις ρευματικές και δερματικές παθήσεις) να αλείφονται σε όλο το σώμα με αργιλώδες μείγμα και στη συνέχεια να ξεβγάζονται με τρεχούμενο νερό. Μία από τις πιο καθαρές παραλίες θεωρείται αυτή της Ανάληψης, μόνο που σε κάποια σημεία θα συναντήσετε βραχάκια μπαίνοντας στη θάλασσα. Πολύ κοντά θα βρείτε την παραλία της Καυκαλίδας, απέναντι από το ομώνυμο νησάκι. Μικρή, αλλά χαριτωμένη είναι και η παραλία στο Αρκούδι, με σήμα κατατεθέν το γουστόζικο μπαρ στην παραλία, το οποίο σερβίρει από καφέ και παγωτό μέχρι δροσιστικά πιάτα. Η αγαπημένη μας παραλία, ωστόσο, είναι αυτή της Καλαμιάς, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενούνται σε ένα κομμάτι της οι ξαπλώστρες του «Olympia Golden Beach Resort & Spa», ενώ ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ με θέα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Κυλλήνη - εικόνα 2
Η παραλία του Αγίου Ανδρέα

Για κοντινές βόλτες σημειώστε τη –δυστυχώς– εγκαταλειμμένη Γλαρέντζα, πάνω από το λιμάνι της Κυλλήνης, μία από τις σημαντικότερες παραθαλάσσιες οχυρώσεις της Πελοποννήσου κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας. Στα 2,5 χιλιόμετρα βρίσκεται η Ιερά Μονή Βλαχέρνας. Χτίστηκε γύρω στο 12ο αιώνα, παίρνοντας το όνομά της εις ανάμνησιν της Μονής Βλαχερνών της Κωνσταντινούπολης, και είναι διάσημη για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βλαχέρνας. Υπέροχο ηλιοβασίλεμα θα δείτε από το πέτρινο φράγκικο κάστρο Χλεμούτσι, το οποίο δεσπόζει στην κορυφή του λόφου Χελωνάτα στο Κάστρο Κυλλήνης.
Διαμονή Το «Olympia Golden Beach Resort & Spa» (2623095999) είναι ένα bοutique resort ιδανικό για οικογένειες – και όχι μόνο. Η αίσθηση πολυτέλειας είναι εξίσου διάχυτη στην αστικής αισθητικής διακόσμηση, στις ψαγμένες γεύσεις του εστιατορίου και στο άψογο σέρβις. Το πουλμανάκι αναλαμβάνει καθημερινά να μεταφέρει τους ενοίκους προς και από την παραλία της Καλαμιάς (400 μ.). Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να παραμείνουν εκεί και να απολαύσουν το κολύμπι στις μοιραζόμενες πισίνες, στην κεντρική με ένα κοκτέιλ από το μπαρ ή σε αυτήν του οργανωμένου spa. Στο πνεύμα των all exclusive διακοπών κινείται το «Kyllini Beach Resort» (2623064000), το οποίο απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση με ευκαλύπτους και πεύκα. Αν, πάλι, αναζητάτε κάτι πιο οικογενειακό, τα φιλόξενα δωμάτια του «Vigla Village» (2635092503) μπορούν να σας παρέχουν ανέσεις διαμονής και γλυκές βραδιές δίπλα στην πισίνα με θέα στον κάμπο. Τέλος, όσοι διαθέτουν αυτοκινούμενο, καθώς και οι λάτρεις της κατασκήνωσης, σταματούν στο καταπράσινο κάμπινγκ «Ionion Beach» (2623096395), το οποίο διαθέτει και διαμερίσματα.
Φαγητό Στην παραλία της Κυλλήνης θα δοκιμάσετε από κρεατικά σχάρας μέχρι ψάρι στο «Σου-Μου» (2623092396) και ωραίο ψάρι, ψημένο στη στάχτη, στην «Άννα» (2623092416), το οποίο θα ήταν καλό να παραγγείλετε από νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.