Σελένη Suites

Η Ελένη Κούκη ατενίζει τα ελατοδάση του Μαινάλου από την μπανιέρα του Σελένη Suites και αναλογίζεται τη χαλαρωτική δύναμη των winter resorts.

Σελένη Suites

Η Ελένη Κούκη ατενίζει τα ελατοδάση του Μαινάλου από την μπανιέρα του Σελένη Suites και αναλογίζεται τη χαλαρωτική δύναμη των winter resorts.

Σελένη Suites - εικόνα 1
Το μπαρ με το εντυπωσιακό τζάκι-νησίδα

Σχεδόν σε όλη την εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως συναντάμε έργα οδοποιίας. Και όμως, ο δρόμος «φεύγει», η απόσταση είναι τόσο μικρή ώστε πριν καλά προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε το ταξίδι, έχουμε στρίψει στον κόμβο της Νεστάνης και σύντομα συναντάμε τα πρώτα έλατα του Μαινάλου. Απέναντι από την πρώτη είσοδο της Βυτίνας, μια μικρή πινακίδα μάς προειδοποιεί για τον καλοστρωμένο χωματόδρομο που οδηγεί στο Σελένη Suites. Ξέροντας ότι πρόκειται για μια μονάδα μόλις 30 δωματίων (για την ακρίβεια 21 junior suites, 4 executive, 1 presidential και 4 διαμερίσματα), ξαφνιάστηκα αντικρίζοντας την έκταση στην οποία απλώνεται – ένα οικόπεδο 26 στρεμμάτων σε μια μαλακή υπώρεια του Μαινάλου που ατενίζει το χωριό της Βυτίνας και πιο πέρα τις κορυφές της Μαδάρας και τα ελατοδάση των Μαγουλιάνων. Το πάρκιγκ είναι υπέρ άνετο, όμως η είσοδος φαντάζει κάπως γυμνή. Το ξενοδοχείο έχει περίπου δυόμισι μήνες λειτουργίας και κάποια φινιρίσματα εκκρεμούν.

Στον τίτλο του ξενοδοχείου υπάρχει η επισήμανση boutique deluxe hotel. Δεν διαφωνώ ότι μια μονάδα 30 δωματίων είναι μικρή, αλλά αυτό που μου ήρθε στο μυαλό καθώς άνοιγα τη μεγάλη ανθρακί πόρτα και προχωρούσα προς τον trendy χώρο της ρεσεψιόν με το χαμηλό πάγκο, ειδικά σχεδιαμένο για το χώρο, είναι ότι εδώ έχουμε ένα καθαρόαιμο mountain resort με απλόχωρους κοινόχρηστους χώρους, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν φτιαχτεί όλοι οι αθλητικοί χώροι που προβλέπει το τελικό σχέδιο. Βασική διακοσμητική επιλογή ήταν το ξενοδοχείο να έχει design χαρακτήρα. Μετά από τόση πέτρα, τόσο ξύλο, τόσο νεορομαντικό καγκελάκι, η επιλογή αυτή είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Πολύ περισσότερο που ο σχεδιασμός εδώ δεν είναι μόνο μια παράθεση από Le Corbusier, Ron Arad, Ingo Maurer, αλλά ζήτημα ουσίας: ένας τρόπος για να απολαύσεις όσο το δυνατόν την ορεινή ομορφιά.

Σελένη Suites - εικόνα 2
Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με αυστριακές σόμπες που χαρίζουν στο χώρο απίστευτη ατμόσφαιρα

Το κτίριο είναι ήσυχο χωρίς κάποια δραματική αρχιτεκτονική έξαρση. Ψηλά ταβάνια και τεράστια παράθυρα, που ξεκινούν από πολύ χαμηλά, δημιουργούν χώρους που σε κάθε στιγμή της παραμονής σου σού επιτρέπουν να απολαμβάνεις το ορεινό πανόραμα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι ευρύχωροι και με μια αίσθηση ήσυχης γεωμετρίας, με μικρές σοφιστικέ λεπτομέρειες, όπως οι θεατρικοί φωτισμοί στους διαδρόμους των δωματίων. Τα ίδια στοιχεία χαρακτηρίζουν και τα δωμάτια. Εμείς μείναμε στη σουίτα 109. Τα 70 τετραγωνικά μέτρα της ήταν χωρισμένα σε ένα σαλόνι με μια μίνιμαλ ξυλόσομπα από μαύρο μαντέμι, ένα μεγάλο μπάνιο με μπανιέρα-τζακούζι και το υπνοδωμάτιο, πίσω από το διπλό κρεβάτι του οποίου ένα χαμηλό χώρισμα έκρυβε το μίνι μπαρ και το δεύτερο, «πιο απλό μπάνιο» με την ντουσιέρα. Μεγάλα σανίδια από ανοιχτόχρωμο ξύλο περασμένο με μια υπόλευκη μπογιά που αφήνει μια αμυδρά αδρή αίσθηση, λιτά στιβαρά έπιπλα από ξανθό ξύλο, ένα υπέρδιπλο κρεβάτι της Hypnos Spring Strom με ψηλό κεφαλάρι, αλλά και μια μίνιμαλ μπερζέρα των Charles & Ray Eames, δημιουργούν ένα σύνολο πολύ cozy, ό,τι πρέπει για βουνό, αλλά που ταυτόχρονα σε εντυπωσιάζει κιόλας – γιατί, κακά τα ψέματα, όλοι εμείς που μας αρέσει να καταναλώνουμε ξενοδοχεία περιμένουμε από αυτά να κάνουν κάτι που θα μας εντυπωσιάσει, που θα μας δώσει λαβή να μιλήσουμε γι’ αυτά στην παρέα μας... Στις παροχές του δωματίου υπολογίστε ακόμη μια φιγουράτη εσπρεσιέρα Illy, LG τηλεοράσεις (μία στο δωμάτιο και μία στο σαλόνι), μπουρνούζια, παντόφλες και καλλυντικά της Molton Brown στο μεγάλο μπάνιο (στο μικρό βρήκαμε μια σειρά από καλλυντικά Κορρέ). Το σύνολο ολοκληρωνόταν από μια τεράστια βεράντα με θέα «Βυτίνα-πιάτο».

Το πρωινό σερβίρεται σε μια ευρύχωρη σάλα. Εκτιμήσαμε το ωραίο στήσιμο του τραπεζιού, απλό αλλά με άποψη, το γεγονός ότι σου ετοίμαζαν όποιο είδος καφέ ήθελες, καθώς επίσης ότι έπαιρναν παραγγελία για τα πιάτα με αυγά, και χωρίς έξτρα χρέωση· ωστόσο, ο μπουφές θέλει εμπλουτισμό και ίσως λίγο περισσότερο ψάξιμο σε κάποια προϊόντα, όπως μαρμελάδες και κρουασάν, που χαλάνε τη γενική εικόνα αδικαιολόγητα.

Σελένη Suites - εικόνα 3
Με την υπογραφή των Charles & Ray Eames, οι «διάσημες» καρέκλες στο χώρο όπου σερβίρεται το πρωινό

Το Σελένη είναι ένα ξενοδοχείο που σε τραβάει να μείνεις μέσα και να το απολαύσεις, να καθίσεις στο δωμάτιο χαζεύοντας τις φλόγες στην ξυλόσομπα, να κάνεις τζακούζι με θέα τα έλατα (το μπάνιο έχει παράθυρο), να πας στο αίθριο με τα ανάκλιντρα Le Corbusier για να διαβάσεις και να απολαύσεις τη βροχή και το χιόνι προφυλαγμένος, να καθίσεις στη μεγάλη μπάρα του μπαρ και να πιεις ένα ποτό ή να παίξεις μια παρτίδα μπιλιάρδο στον ειδικό χώρο.

Σημειώσαμε όμως και κάποιες λεπτομέρειες, ανορθοδοξίες σε σχέση με το γενικότερο αγέρωχο ντιζάιν, όπως οι γλάστρες με τα αλεξανδριανά στην είσοδο, ακόμη με το χαρτί περιτυλίγματος ίσως από τα εγκαίνια. Φανταζόμαστε ότι τις έφεραν άνθρωποι που θέλησαν να ευχηθούν καλή επιτυχία σε αυτό το μεγάλο βήμα, οπότε και οι υπεύθυνοι θέλησαν να τους τιμήσουν. Αλλά, παιδιά, απλώς δεν ταιριάζει ο Ron Arad και το αλεξανδριανό σε συσκευασία μαιευτηρίου.

Φαντάζομαι ότι θα έχετε αρχίσει να με περνάτε για υπερβολική. Μετά από όλη την υπερπαραγωγή που περιέγραψα, να στέκομαι γκρινιάρικα σε αυτή τη λεπτομέρεια του προθάλαμου... Αλλά γι’ αυτό ακριβώς το σχολιάζω, επειδή το Σελένη είναι όντως υπερπαραγωγή με την καλή έννοια. Και γι’ αυτό από τα πρώτα βήματα της λειτουργίας του πρέπει να σταθεί στο ύψος των προδιαγραφών που το ίδιο έθεσε. Αλήθεια· πιστεύουμε πολύ στη δυναμική του.

Σελένη Suites Βυτίνα - Αρκαδία, 27950 31750, www.selenisuites.com

Ιnfo

Προφίλ Πολυτελές ορεινό ξενοδοχείο, που σταδιακά θα αποκτήσει πλήρη «resort» υποδομή. Στα μελλοντικά σχέδια είναι η κατασκευή κλειστής πισίνας και spa, γήπεδου τένις, 5X5 κ.ά.

Ατού Το design στην υπηρεσία της ορεινής απόλαυσης. Το κτίριο έχει τεράστια παράθυρα, ενώ υπάρχουν πολλές γωνίες με ντιζάιν ανάκλιντρα για να πείτε το ποτό σας και να αγναντέψετε τον ήλιο καθώς δύει πίσω από τα έλατα… Καλύτερο δωμάτιο Αναμενόμενο να ξεχωρίσουν οι executive suites, εκτιμήσαμε όμως ότι και οι junior suites (που αποτελούν την πιο απλή κατηγορία δωματίου) δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση «έκπτωση». Επιφύλαξη Το ξενοδοχείο βρίσκεται στις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας, οπότε ακόμη περνάει τη φάση της οργάνωσης· σίγουρα πάντως χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή στο πρωινό. Τιμή € 190 τα Σαββατοκύριακα και € 120 τις καθημερινές. Βαθμολογία 15,5/20

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.