Palazzina Grassi

«Η Βενετία χρειάζεται κάτι ανατρεπτικό», σκέφτηκε ο Ιταλός ξενοδόχος και πρώην οδηγός αγώνων Emanuele Garosci και κάλεσε τον εκκεντρικό Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck να μετατρέψει ένα αναγεννησιακό αρχοντικό σε ξενοδοχείο.

Palazzina Grassi

«Η Βενετία χρειάζεται κάτι ανατρεπτικό», σκέφτηκε ο Ιταλός ξενοδόχος και πρώην οδηγός αγώνων Emanuele Garosci και κάλεσε τον εκκεντρικό Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck να μετατρέψει ένα αναγεννησιακό αρχοντικό σε ξενοδοχείο.

Palazzina Grassi - εικόνα 1

Το νέο απόκτημα των Design Hotels ακούει στο όνομα «Palazzina Grassi», στέκει στις όχθες του Canal Grande και εγγυάται ότι ο επισκέπτης θα νιώσει έστω και για λίγο... μεταμοντέρνος ευγενής. Η μετάβαση γίνεται είτε με πλοιάριο είτε από στεριάς, ενώ η υποδοχή του ταξιδιώτη περιλαμβάνει κέρασμα με prosecco από το Veneto. Στο εσωτερικό, παραδοσιακά υλικά όπως το τούβλο, το γυαλί και η πέτρα δένουν αρμονικά με τους κόκκινους και πράσινους τοίχους και το περιβάλλον ζεσταίνουν χαλιά σε έντονους χρωματισμούς. Το ενδιαφέρον κάθε φιλότεχνου προσελκύουν τα έργα του Aristide Najean από κρύσταλλο Murano. Ατμοσφαιρικά και αριστοκρατικά, τα 16 δωμάτια και τα 6 πολυτελή διαμερίσματα είναι διακοσμημένα με έμπνευση τη δύναμη της αντανάκλασης του καθρέφτη και τον κρυφό φωτισμό. Μαόνι, μάρμαρο, γυαλί και μονόλιθος είναι τα βασικά υλικά του εστιατορίου και του μπαρ, με τους πελάτες να γευματίζουν με πλήρη θέα της κουζίνας, βιώνοντας έτσι τη βενετσιάνικη παράδοση της cicchetteria ή αλλιώς osteria σε νέο περιτύλιγμα.

M.K.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.