Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός - εικόνα 1
  • «Aneton on the Verandah», Σπέτσες

    Το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Ποσειδώνιον», το οποίο φέτος πέρασε στο management των Grace Hotels, αποτελεί προορισμό τη φετινή άνοιξη ακόμη κι αν δεν μείνεις εκεί. Στην ατμοσφαιρική σάλα και σε μία από τις πιο αρχοντικές βεράντες του Αργοσαρωνικού, απολαμβάνουμε ένα μενού που βλέπει την Ελλάδα υπό ένα σύγχρονο πρίσμα, με έμφαση στα ντόπια προϊόντα, σχεδιασμένο από τον γνωστό σεφ του «Άνετον» Βασίλη Καλλίδη. Μερικά πιάτα για να πάρετε μια γεύση: φρέσκα καλαμάρια τηγανητά με κρούστα από καλαμποκάλευρο και πέστο από σπετσιώτικα λεμόνια, καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας (από το καΐκι τους) με λαδολέμονο και καβουρδισμένο σουσάμι, πρόβειο χαλούμι ψητό με φρέσκο κόλιαντρο, ρόδι, πορτοκάλι και κρεμμυδάκι από το μποστάνι τους, παγωτό παρφέ με σπετσιώτικα αμυγδαλωτά και καραμελωμένα αμύγδαλα (2298074553).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 2
    Βασίλης Τσαγκάρης

  • «Ορλώφ», Σπέτσες

    Ανανεωμένο θα ανοίξει φέτος το γνωστό εστιατόριο «Ορλώφ» στο Παλιό Λιμάνι, αφού ο Βασίλης Τσαγκάρης (παλιότερα σεφ στο «Oil Resto») ανέλαβε την κουζίνα του. Στη βεράντα και στο ζεστό εσωτερικό του παραδοσιακού κτιρίου-σήμα κατατεθέν των Σπετσών, το οποίο στέγαζε άλλοτε το πρώτο Λιμεναρχείο του νησιού, θα δοκιμάσετε μεγάλη ποικιλία μεζέδων, πιάτα με θαλασσινά (π.χ. τηγανιά θαλασσινών και σφυρίδας με φρέσκια ντομάτα, λαχανικά και καυτερή πιπεριά) ή κρέας (φιλέτο κοτόπουλο ψημένο σε φύλλα λεμονιάς και ρύζι με κουκουνάρι, λουίζα και σταφίδες), ζυμαρικά και ριζότο (π.χ. με κολοκύθι, δυόσμο, lime και γραβιέρα). Γλυκό τελείωμα με μαλακή σοκολατόπιτα και παγωτό βανίλια, μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο κ.ά. Κι ένα νέο από το χώρο του clubbing: το «Guzel» ετοιμάζεται κι αυτό για Σπέτσες, καθώς ανοίγει στο χώρο του παλιού «Papagayo» την 1η Μαΐου (2298075255).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 3

  • «Castello», Ύδρα

    Το bar-restaurant στο Καμίνι της Ύδρας, με το εντυπωσιακό setting σε πολλαπλά επίπεδα στην παραλία, το οποίο αποτέλεσε το talk of the island το περσινό καλοκαίρι, ετοιμάζεται δυναμικά για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν κάνοντας opening στις 14/5 – τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 22/5 με guest DJ τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι γνωστοί DJs. Το φετινό μενού, πάντα υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη και του Νίκου Φωτιάδη, θα προτείνει πιο casual και value for money μεσημεριανές γεύσεις συνοδεία ούζου ή μπίρας, ενώ το βράδυ το σκηνικό θα γίνεται πιο γκουρμέ και πιο ατμοσφαιρικό με διάφορα θεματικά events (stand up comedy, body painting, boudouir nights κ.ά.) και signature cocktails από τον βραβευμένο μπάρμαν Κώστα Σκάρπο. Το «Castello» θα συμμετέχει με τον Μπαξεβάνη και στο νέο Φεστιβάλ Υδραίικης Κουζίνας που ετοιμάζεται στο νησί (2298054101, 2298052201).

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    White Holidays Project: Διακοπές στο θαύμα της Τήνου

    Ένα συγκρότημα από έξι πολυτελή διαμερίσματα κοντά στην πόλη της Τήνου και στην παραλία του Αγίου Φωκά, είναι η ιδανική επιλογή διαμονής.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    29/05/2023

    Η Λέρος πιστοποιήθηκε ως φιλική προς τους ποδηλάτες

    Η Λέρος πιστοποιήθηκε ως το πρώτο νησί στην Ελλάδα που είναι φιλικό προς τον ποδηλάτη με το σήμα Bike Friendly Destination.

    Angsana Corfu Resort & Spa | Πώς το Eclectic Living εντάσσει στην εμπειρία την Κερκυραϊκή γεύση και κουλτούρα

    Το νέο concept του Eclectic Living στις βίλες του πολυτελούς resort Angsana Corfu Resort & Spa στις Μπενίτσες της Κέρκυρας

    "The Travelling Bar by Mexha": Ένα μπαρ που ταξιδεύει όπου και όπως το θελήσεις

    Μια απόλυτα καινοτόμα υπηρεσία λάνσαρε μόλις το επιτυχημένο "Mexha" του Αμαρουσίου που εγγυάται την επιτυχία κάθε μικρής και μεγάλης εκδήλωσης.

    Το "Avenue Modern Cuisine" συναντάει την τέχνη

    Η βραδιά θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και παρουσίαση του διάσημου καλλιτέχνη της Pop Art, Άντονι Ντράγκαν.

    To πρώτο ξενοδοχείο "Mandarin Oriental" στην Αθήνα έρχεται στο Ελληνικό

    Το ξενοδοχείο θα προσφέρει την υψηλής ποιότητας φιλοξενία με θέα στον Σαρωνικό κόλπο και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.

    Διατροφικοί θησαυροί από το χωράφι στο τραπέζι

    Ταξιδέψαμε με την 3αλφα στη Λάρισα και τον Θεσσαλικό κάμπο για μια δια ζώσης γνωριμία με τα στάδια παραγωγής των οσπρίων που βρίσκουμε στην αγορά με τη σφραγίδα της εταιρείας και αφετηρία έναν εκ των βασικών πυλώνων του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.