Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός - εικόνα 1
  • «Aneton on the Verandah», Σπέτσες

    Το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Ποσειδώνιον», το οποίο φέτος πέρασε στο management των Grace Hotels, αποτελεί προορισμό τη φετινή άνοιξη ακόμη κι αν δεν μείνεις εκεί. Στην ατμοσφαιρική σάλα και σε μία από τις πιο αρχοντικές βεράντες του Αργοσαρωνικού, απολαμβάνουμε ένα μενού που βλέπει την Ελλάδα υπό ένα σύγχρονο πρίσμα, με έμφαση στα ντόπια προϊόντα, σχεδιασμένο από τον γνωστό σεφ του «Άνετον» Βασίλη Καλλίδη. Μερικά πιάτα για να πάρετε μια γεύση: φρέσκα καλαμάρια τηγανητά με κρούστα από καλαμποκάλευρο και πέστο από σπετσιώτικα λεμόνια, καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας (από το καΐκι τους) με λαδολέμονο και καβουρδισμένο σουσάμι, πρόβειο χαλούμι ψητό με φρέσκο κόλιαντρο, ρόδι, πορτοκάλι και κρεμμυδάκι από το μποστάνι τους, παγωτό παρφέ με σπετσιώτικα αμυγδαλωτά και καραμελωμένα αμύγδαλα (2298074553).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 2
    Βασίλης Τσαγκάρης

  • «Ορλώφ», Σπέτσες

    Ανανεωμένο θα ανοίξει φέτος το γνωστό εστιατόριο «Ορλώφ» στο Παλιό Λιμάνι, αφού ο Βασίλης Τσαγκάρης (παλιότερα σεφ στο «Oil Resto») ανέλαβε την κουζίνα του. Στη βεράντα και στο ζεστό εσωτερικό του παραδοσιακού κτιρίου-σήμα κατατεθέν των Σπετσών, το οποίο στέγαζε άλλοτε το πρώτο Λιμεναρχείο του νησιού, θα δοκιμάσετε μεγάλη ποικιλία μεζέδων, πιάτα με θαλασσινά (π.χ. τηγανιά θαλασσινών και σφυρίδας με φρέσκια ντομάτα, λαχανικά και καυτερή πιπεριά) ή κρέας (φιλέτο κοτόπουλο ψημένο σε φύλλα λεμονιάς και ρύζι με κουκουνάρι, λουίζα και σταφίδες), ζυμαρικά και ριζότο (π.χ. με κολοκύθι, δυόσμο, lime και γραβιέρα). Γλυκό τελείωμα με μαλακή σοκολατόπιτα και παγωτό βανίλια, μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο κ.ά. Κι ένα νέο από το χώρο του clubbing: το «Guzel» ετοιμάζεται κι αυτό για Σπέτσες, καθώς ανοίγει στο χώρο του παλιού «Papagayo» την 1η Μαΐου (2298075255).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 3

  • «Castello», Ύδρα

    Το bar-restaurant στο Καμίνι της Ύδρας, με το εντυπωσιακό setting σε πολλαπλά επίπεδα στην παραλία, το οποίο αποτέλεσε το talk of the island το περσινό καλοκαίρι, ετοιμάζεται δυναμικά για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν κάνοντας opening στις 14/5 – τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 22/5 με guest DJ τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι γνωστοί DJs. Το φετινό μενού, πάντα υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη και του Νίκου Φωτιάδη, θα προτείνει πιο casual και value for money μεσημεριανές γεύσεις συνοδεία ούζου ή μπίρας, ενώ το βράδυ το σκηνικό θα γίνεται πιο γκουρμέ και πιο ατμοσφαιρικό με διάφορα θεματικά events (stand up comedy, body painting, boudouir nights κ.ά.) και signature cocktails από τον βραβευμένο μπάρμαν Κώστα Σκάρπο. Το «Castello» θα συμμετέχει με τον Μπαξεβάνη και στο νέο Φεστιβάλ Υδραίικης Κουζίνας που ετοιμάζεται στο νησί (2298054101, 2298052201).

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

    Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    15/04/2024

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

    Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

    Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

    Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.

    H LOT Polish Airlines επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

    Η πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς το Warsaw Chopin Airport θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Embraer 195, Boeing 737-800, και 737 MAX 8.

    Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το "Rodos Week"

    Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης voucher οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της Ρόδου.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Σποράδες

    Με τις μεγάλες μέρες του Μάϊου να μας προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα βάφοντας ροζ τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Γκαμήλας και ιστορικές εκκλησίες σε πετρόχτιστα χωριά στα Ζαγοροχώρια, το Πάσχα του 2024 στην Ήπειρο έχει χρώμα φυσιολατρικό.