Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός - εικόνα 1
  • «Aneton on the Verandah», Σπέτσες

    Το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Ποσειδώνιον», το οποίο φέτος πέρασε στο management των Grace Hotels, αποτελεί προορισμό τη φετινή άνοιξη ακόμη κι αν δεν μείνεις εκεί. Στην ατμοσφαιρική σάλα και σε μία από τις πιο αρχοντικές βεράντες του Αργοσαρωνικού, απολαμβάνουμε ένα μενού που βλέπει την Ελλάδα υπό ένα σύγχρονο πρίσμα, με έμφαση στα ντόπια προϊόντα, σχεδιασμένο από τον γνωστό σεφ του «Άνετον» Βασίλη Καλλίδη. Μερικά πιάτα για να πάρετε μια γεύση: φρέσκα καλαμάρια τηγανητά με κρούστα από καλαμποκάλευρο και πέστο από σπετσιώτικα λεμόνια, καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας (από το καΐκι τους) με λαδολέμονο και καβουρδισμένο σουσάμι, πρόβειο χαλούμι ψητό με φρέσκο κόλιαντρο, ρόδι, πορτοκάλι και κρεμμυδάκι από το μποστάνι τους, παγωτό παρφέ με σπετσιώτικα αμυγδαλωτά και καραμελωμένα αμύγδαλα (2298074553).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 2
    Βασίλης Τσαγκάρης

  • «Ορλώφ», Σπέτσες

    Ανανεωμένο θα ανοίξει φέτος το γνωστό εστιατόριο «Ορλώφ» στο Παλιό Λιμάνι, αφού ο Βασίλης Τσαγκάρης (παλιότερα σεφ στο «Oil Resto») ανέλαβε την κουζίνα του. Στη βεράντα και στο ζεστό εσωτερικό του παραδοσιακού κτιρίου-σήμα κατατεθέν των Σπετσών, το οποίο στέγαζε άλλοτε το πρώτο Λιμεναρχείο του νησιού, θα δοκιμάσετε μεγάλη ποικιλία μεζέδων, πιάτα με θαλασσινά (π.χ. τηγανιά θαλασσινών και σφυρίδας με φρέσκια ντομάτα, λαχανικά και καυτερή πιπεριά) ή κρέας (φιλέτο κοτόπουλο ψημένο σε φύλλα λεμονιάς και ρύζι με κουκουνάρι, λουίζα και σταφίδες), ζυμαρικά και ριζότο (π.χ. με κολοκύθι, δυόσμο, lime και γραβιέρα). Γλυκό τελείωμα με μαλακή σοκολατόπιτα και παγωτό βανίλια, μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο κ.ά. Κι ένα νέο από το χώρο του clubbing: το «Guzel» ετοιμάζεται κι αυτό για Σπέτσες, καθώς ανοίγει στο χώρο του παλιού «Papagayo» την 1η Μαΐου (2298075255).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 3

  • «Castello», Ύδρα

    Το bar-restaurant στο Καμίνι της Ύδρας, με το εντυπωσιακό setting σε πολλαπλά επίπεδα στην παραλία, το οποίο αποτέλεσε το talk of the island το περσινό καλοκαίρι, ετοιμάζεται δυναμικά για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν κάνοντας opening στις 14/5 – τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 22/5 με guest DJ τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι γνωστοί DJs. Το φετινό μενού, πάντα υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη και του Νίκου Φωτιάδη, θα προτείνει πιο casual και value for money μεσημεριανές γεύσεις συνοδεία ούζου ή μπίρας, ενώ το βράδυ το σκηνικό θα γίνεται πιο γκουρμέ και πιο ατμοσφαιρικό με διάφορα θεματικά events (stand up comedy, body painting, boudouir nights κ.ά.) και signature cocktails από τον βραβευμένο μπάρμαν Κώστα Σκάρπο. Το «Castello» θα συμμετέχει με τον Μπαξεβάνη και στο νέο Φεστιβάλ Υδραίικης Κουζίνας που ετοιμάζεται στο νησί (2298054101, 2298052201).

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η νέα influencer ταξιδιών της Γερμανίας είναι ένα AI Chatbot: Οι αντιδράσεις του κοινού

    Το Γερμανικό Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού εγκαινιάζει ένα καινοτόμο έργο AI, παρουσιάζοντας την Emma, την πρώτη AI ταξιδιωτική influencer που μιλά 20 γλώσσες, με στόχο την προώθηση της Γερμανίας ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    21/10/2024

    9 τοποθεσίες γυρισμάτων ταινιών τρόμου για αυθεντική Halloween εμπειρία

    Από το Βερμόντ έως την Ιαπωνία, αυτές οι τοποθεσίες προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του είδους.

    Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας" στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

    Το αφιέρωμα παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε αιώνων της ιστορίας των Ιπποτών στο νησί.

    Το φεστιβάλ των φώτων "Diwali" γίνεται νέο αγοραστικό trend στις ΗΠΑ

    Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων υιοθετούν τη γιορτινή ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, αξιοποιώντας το εμπορικό δυναμικό της γιορτής, ενώ, φέτος, η σύμπτωση του "Diwali" με το Halloween δημιουργεί νέες ευκαιρίες για εμπορική δραστηριότητα και εορταστικές προωθητικές ενέργειες.

    "Σουβάλες" στην Ίο: Αναβίωση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης νερού

    Η Ίος ξανασυνδέεται με την παράδοσή της και προωθεί βιώσιμες λύσεις διαχείρισης του νερού, προσφέροντας ταυτόχρονα μια μαθησιακή εμπειρία στους συμμετέχοντες.

    Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας: Μέτσοβο

    Ο οδηγός μας περιλαμβάνει επιλογές για πολλούς χειμερινούς προορισμούς, με το Μέτσοβο να ξεχωρίζει ως ένας γραφικός ορεινός οικισμός στην καρδιά της Πίνδου, που συνδυάζει την αυθεντική παραδοσιακή ατμόσφαιρα με πληθώρα δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες.

    Λίμνη Τσιβλού: Μονήμερη εκδρομή με κρυστάλλινα νερά κοντά στην Αθήνα

    Γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά της και το γραφικό περιβάλλον που την περιβάλλει, η λίμνη προσφέρει μια απαλή ηρεμία και ποικιλία δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσουν κάθε φυσιολάτρη.