Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα

Λέμε Καλάβρυτα και σκεφτόμαστε χιόνι, αλλά το πρόγραμμα του «Helmos Hotel» για το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου κάνει σλάλομ στις γεύσεις της περιοχής.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα

Λέμε Καλάβρυτα και σκεφτόμαστε χιόνι, αλλά το πρόγραμμα του «Helmos Hotel» για το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου κάνει σλάλομ στις γεύσεις της περιοχής.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 1

Οι κομψές σουίτες του «Helmos Hotel» σε καλούν να μείνεις στο κρεβάτι, αλλά το πλήρες πρόγραμμα μας ξεσηκώνει-οινογνωσία στο οινοποιείο βιολογικών κρασιών Τετράμυθος (υπέροχο το να δοκιμάζεις τα κρασιά με μπουκίτσες από ντόπια αλλαντικά και θέα στη χαράδρα του Βουραϊκού), επισκέψεις σε δύο μικρές βιοτεχνίες παραγωγής ροδοζάχαρης και γιαουρτιού αλλά και μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής από δύο βέρες Καλαβρυτινές. Εμπνευστής αυτού του προγράμματος είναι ο νεαρός και δραστήριος ιδιοκτήτης-διευθυντής του ξενοδοχείου Helmos, Μάριος Κουνέλης. Σκιέρ ο ίδιος έφτασε στην ορεινή κωμόπολη αρχικά επειδή η οικογενειακή επιχείρηση στην οποία δραστηριοποιείται είχε αναλάβει κάποιες κατασκευές. Ποντάρισε στη δυναμική του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά θεώρησε ότι το τουριστικό προϊόν των Καλαβρύτων δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο εκεί. Έτσι, άρχισε να γνωρίζει τους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής αλλά και να διοργανώνει γαστριμαργικές βραδιές με γνωστούς γαστρο-ειδικούς. Ο Μάριος Κουνέλης πιστεύει πραγματικά ότι τα Καλάβρυτα μπορούν να έχουν τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. «Πρέπει να έρθετε το καλοκαίρι», μας λέει με ενθουσιασμό. «Ψηλά στο οροπέδιο είναι τόσο δροσερά και η θάλασσα απέχει περίπου μίση ώρα με το αμάξι…» INFO

HOTEL HELMOS, Πλατεία Ελευθερίας 1, www.hotelhelmos.gr, 2692029222.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 2

Φέτα

Οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) και ο Μενεγάτος.

Ροδοζάχαρη

Και μόνο η μυρωδιά στη μονάδα παραγωγής ροδοζάχαρης του Μπαλαλά, στο Σκεπαστό είναι μεθυστική.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 3

Κρασί

Ξεχωρίζουν ο Τετράμυθος που είναι επισκέψιμο, αλλά και το οινοποιείο του Ρούβαλη στον Σελινούντα Αιγίου.

Γιαούρτι

Σούπερ το αγελαδινό γιαούρτι της λιλιπούτειας βιοτεχνίας Κατσικόπουλου στο Σκεπαστό Καλαβρύτων.

Μέλι

Δάση ελάτων και πευκοδάση αποτελούν τα βοσκοτόπια για τα μελίσσια του Κουτρουμπή στο χωριό Κραστικοί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!