Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα

Λέμε Καλάβρυτα και σκεφτόμαστε χιόνι, αλλά το πρόγραμμα του «Helmos Hotel» για το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου κάνει σλάλομ στις γεύσεις της περιοχής.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα

Λέμε Καλάβρυτα και σκεφτόμαστε χιόνι, αλλά το πρόγραμμα του «Helmos Hotel» για το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου κάνει σλάλομ στις γεύσεις της περιοχής.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 1

Οι κομψές σουίτες του «Helmos Hotel» σε καλούν να μείνεις στο κρεβάτι, αλλά το πλήρες πρόγραμμα μας ξεσηκώνει-οινογνωσία στο οινοποιείο βιολογικών κρασιών Τετράμυθος (υπέροχο το να δοκιμάζεις τα κρασιά με μπουκίτσες από ντόπια αλλαντικά και θέα στη χαράδρα του Βουραϊκού), επισκέψεις σε δύο μικρές βιοτεχνίες παραγωγής ροδοζάχαρης και γιαουρτιού αλλά και μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής από δύο βέρες Καλαβρυτινές. Εμπνευστής αυτού του προγράμματος είναι ο νεαρός και δραστήριος ιδιοκτήτης-διευθυντής του ξενοδοχείου Helmos, Μάριος Κουνέλης. Σκιέρ ο ίδιος έφτασε στην ορεινή κωμόπολη αρχικά επειδή η οικογενειακή επιχείρηση στην οποία δραστηριοποιείται είχε αναλάβει κάποιες κατασκευές. Ποντάρισε στη δυναμική του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά θεώρησε ότι το τουριστικό προϊόν των Καλαβρύτων δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο εκεί. Έτσι, άρχισε να γνωρίζει τους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής αλλά και να διοργανώνει γαστριμαργικές βραδιές με γνωστούς γαστρο-ειδικούς. Ο Μάριος Κουνέλης πιστεύει πραγματικά ότι τα Καλάβρυτα μπορούν να έχουν τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. «Πρέπει να έρθετε το καλοκαίρι», μας λέει με ενθουσιασμό. «Ψηλά στο οροπέδιο είναι τόσο δροσερά και η θάλασσα απέχει περίπου μίση ώρα με το αμάξι…» INFO

HOTEL HELMOS, Πλατεία Ελευθερίας 1, www.hotelhelmos.gr, 2692029222.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 2

Φέτα

Οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) και ο Μενεγάτος.

Ροδοζάχαρη

Και μόνο η μυρωδιά στη μονάδα παραγωγής ροδοζάχαρης του Μπαλαλά, στο Σκεπαστό είναι μεθυστική.

Γκουρμέ 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα - εικόνα 3

Κρασί

Ξεχωρίζουν ο Τετράμυθος που είναι επισκέψιμο, αλλά και το οινοποιείο του Ρούβαλη στον Σελινούντα Αιγίου.

Γιαούρτι

Σούπερ το αγελαδινό γιαούρτι της λιλιπούτειας βιοτεχνίας Κατσικόπουλου στο Σκεπαστό Καλαβρύτων.

Μέλι

Δάση ελάτων και πευκοδάση αποτελούν τα βοσκοτόπια για τα μελίσσια του Κουτρουμπή στο χωριό Κραστικοί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Πολιτισμός, επιστήμη και γεύση "ταξιδεύουν" από το Αγρίνιο και το Καστελόριζο μέχρι τον Καναδά

Με τρεις ξεχωριστές διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο ΕΟΤ τον Οκτώβριο προβάλλει το πολυδιάστατο ελληνικό τουριστικό προϊόν, συνδυάζοντας μουσική, επιστήμη, γρίφους και γαστρονομία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2025

Vione Paros: Το νέο πολυτελές καταφύγιο των Κυκλάδων ολοκληρώνει με επιτυχία την πρώτη του σεζόν

Με φόντο τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και τη γοητεία της Πάρου, το Vione Paros καθιέρωσε το όνομά του ως το νέο σημείο αναφοράς της πολυτελούς φιλοξενίας στις Κυκλάδες.

Thessaloniki Walking Tours: Οκτώβριος γεμάτος ιστορία, γεύσεις και περιπέτεια

Ο Οκτώβριος φέρνει μια σειρά διαδρομών που συνδέουν την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την καθημερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.

Πόσο ασφαλές είναι να περπατάς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;

Η καθημερινή βόλτα στο κέντρο της πόλης μπορεί να είναι είτε απόλαυση είτε ρίσκο. Ποιες πόλεις προσφέρουν πραγματικά το καλύτερο περπάτημα;

Η KLM γιορτάζει 95 χρόνια συνδέοντας Ελλάδα και Ολλανδία

Από το Άμστερνταμ στην Αθήνα και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο, η KLM συνεχίζει να φέρνει τους ταξιδιώτες πιο κοντά σε κάθε προορισμό.

Μπορεί η Αττική να εξελιχθεί σε διεθνή προορισμό πρώτης επιλογής;

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε δυναμικά στη διεθνή τουριστική έκθεση IFTM "Top Resa 2025" στο Παρίσι, παρουσιάζοντας το όραμά της για έναν τουρισμό εξωστρεφή, ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

5 προορισμοί για να αποδράσεις την 28η Οκτωβρίου

Οργανώσου από νωρίς και προγραμμάτισε μια σύντομη πλην αναζωογονητική εκδρομή σε αυτές τις περιοχές σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Θεσσαλία ή Μακεδονία.