King George Palace

Η Τίνα Δασκαλαντωνάκη ξενάγησε τη Δέσποινα Ζευκιλή στις ανανεωμένες γωνιές του King George, ενός από τα πιο fancy ξενοδοχεία της πόλης, ιδανικό για όσους κάνουν γιορτές στην Αθήνα.

King George Palace

Η Τίνα Δασκαλαντωνάκη ξενάγησε τη Δέσποινα Ζευκιλή στις ανανεωμένες γωνιές του King George, ενός από τα πιο fancy ξενοδοχεία της πόλης, ιδανικό για όσους κάνουν γιορτές στην Αθήνα.

King George Palace - εικόνα 1

Kαθισμένοι στην ανανεωμένη φέτος, κλειστή βεράντα του «Tudor Hall», στον έβδομο όροφο του «King George Palace», απολαμβάνουμε ένα ονειρεμένο ζεστό φουαγκρά με καραμελωμένα μήλα και σταφύλια, με τη φωτισμένη Ακρόπολη για side dish... Τα φευγάτα φωτιστικά του Philippe Starck, με αναφορές σε παλιά γυαλικά, φωτίζουν με έμπνευση τα τραπέζια μας. Οι θερμάστρες οροφής αναβοσβήνουν σαν κόκκινα φωτάκια, ενώ οι αναπαυτικές ριγέ μπερζέρες σε μεταφέρουν στο κομψό σαλόνι ενός prive club. Έχουμε ήδη ξεχάσει ότι είναι σχεδόν 10 και μισή και απέχουμε μόνο δύο στάσεις του μετρό απ’ το γραφείο. Παίζουμε Χριστούγεννα;

Το πιο στιλάτο αλλά και το πιο hip από τα Classical Hotels δεν θέλει και πολύ να σε βάλει σε celebration mood. Με το που μπαίνεις στην εδουαρδιανής αισθητικής σουίτα σου θέλεις να αφήσεις τα ρούχα της δουλειάς στην καρέκλα-αντίκα, να κάνεις ένα αρωματικό ντουζ στο μαρμάρινο μπάνιο, να μπεις στη walk-in-closet και να βάλεις το καλό σου φόρεμα, να χαμογελάσεις σαν παιδάκι μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στη φωτισμένη πλατεία. Ακόμη κι αν το δωμάτιό σου δεν βλέπει στην Πλατεία Συντάγματος, η θέα από το εστιατόριο σε αποζημιώνει. Αν είστε από εκείνους που η βαριά μεγαλοπρέπεια του «Tudor Hall» σας έκανε στο παρελθόν να νιώθετε κάπως υπερβολικά comme il faut, το ανανεωμένο look του θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα, αναδεικνύοντας με αφαιρετικό πνεύμα τα στοιχεία της ιστορίας του. Οι πολύ ευγενικοί και ευχάριστα χαλαροί περιποιητές θα σας εξυπηρετήσουν με γνώση και χιούμορ. Φυσικά, το ρεβεγιόν δεν τελειώνει στα δροσιστικά σπαγκέτι cranberry με το ευχάριστα πικρό και αρωματικό σορμπέ περγαμόντο. Το πάρτι συνεχίζεται στο ισόγειο. Από φέτος, εξάλλου, λειτουργεί εδώ ένα από τα πιο hot bars της πόλης, το «T Palace», με τη συνεργασία του Τζίμη Σταθοκωστόπουλου. Tο μαύρο φωτιστικό Dear Ingo του Ron Gilad για τη Moooi σκεπάζει σαν αράχνη τη στρογγυλή μπάρα γύρω από την οποία γίνεται καθημερινά παρέλαση κοσμικών, ενώ στις άνετες γωνιές με τους μεγάλους, στιλ Chesterfield καναπέδες μπορείς να αράξεις με την παρέα σου όλες τις ώρες. Ο εξαιρετικός φωτισμός (ίσως το Νο 1 στοιχείο για να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα) σε χαλαρώνει, αν και όσο γεμίζει το bar η ερώτηση του Κωνσταντίνου Κακανιά «Are you chic enough?», που διάβασες νωρίτερα στον τοίχο, εξακολουθεί να τριβελίζει στο μυαλό σου. Το θεατρικό ντεκόρ, με την υπογραφή του Αντώνη Καλογρίδη, καταφέρνει να ενώσει μερικά από τα πιο trendy design items της σεζόν χωρίς να καταλήγει στην υπερβολή. Παρόλα αυτά, θα θέλαμε ορισμένα από αυτά να έχουν αντιμετωπιστεί λιγότερο ως γλυπτά και περισσότερο ως χρηστικά αντικείμενα. Σε ένα αντίστοιχο bar του East End στο Λονδίνο, το άλογο της Front δεν θα σε υποδεχόταν στην είσοδο, αλλά θα φώτιζε με το καπέλο του πάνω από τον καναπέ σου, ενώ το δέντρο-κρεμάστρα δεν θα έστεκε αγέρωχο στο διάδρομο, αλλά θα περίμενε να ακουμπήσεις το παλτό σου δίπλα στην γκαρνταρόμπα.

King George Palace - εικόνα 2

Επιστρέφοντας στο φουσκωτό, έξτρα χαλαρωτικό κρεβάτι της σουίτας μας, ξαπλώνω (ενστικτωδώς;) στη... γυναικεία πλευρά. Μια χάρτινη πεταλουδίτσα στο μαξιλάρι σού υπενθυμίζει τη last but not least πολυτέλεια που κρύβεται στο υπόγειο του μεγάρου. Βασιλικό μασάζ ή spa manicure; Ό,τι κι αν τικάρεις στην κάρτα με τα ραντεβού για το «The Palace Spa - Teta’s Beauty Salon», θα αισθανθείς βασίλισσα του ρεβεγιόν.

Το πρωινό, ακόμη και σήμερα που δεν είναι Πρωτοχρονιά, είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Ο καφές σερβίρεται από περίτεχνες κανάτες, ενώ μπορείς να συνοδεύσεις τη σαμπάνια σου με σολομό, νόστιμα ψωμάκια (αυτό με τους ξηρούς καρπούς κλέβει την παράσταση) και πολλές επιλογές από γλυκά και αλμυρά πιάτα. Καθώς πακετάρουμε, μπαίνουμε στον πειρασμό να πάρουμε τις μπλε χάρτινες shopping bags με το logo του ξενοδοχείου που περιμένουν τους επισκέπτες στην γκαρνταρόμπα και να πάμε για προ-χριστουγεννιάτικο shopping στην Ερμού. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, οι ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και οι συνεχείς πινελιές ανανέωσης είναι που κάνουν τα Classical Hotels της Τίνας Δασκαλαντωνάκη talk of the town και παράδειγμα ξενοδοχειακού μάρκετινγκ. Κοντοστεκόμαστε στην πόρτα του δωματίου μας κοιτώντας αν έχουμε ξεχάσει κάτι – το CD player σιγοντάρει τη διάθεσή μας παίζοντας το «La vie en rose», με τη φωνή της Donna Summer, από το compilation CD του ξενοδοχείου. Βγαίνοντας έξω στην Πλατεία Συντάγματος, κατηφορίζουμε προς την Καραγεώργη Σερβίας προς αναζήτηση των λαχταριστών ξηρών καρπών που μας υπόσχεται μία από τις ψαγμένες διευθύνσεις του «Black Book» της Τίνας, το οποίο ξεφυλλίσαμε πριν από λίγο στο δωμάτιο. Στα ζαχαροπλαστεία ενός από τους πιο γλυκούς δρόμους της Αθήνας, τα πρώτα μελομακάρονα των Χριστουγέννων έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

«King George Palace» 2103222210, www.classicalhotels.com

King George Palace - εικόνα 3

H wish list της Τινας Δασκαλαντωνακη για τις φετινες γιορτες

  • Χριστουγεννιάτικα γούρια από τη «Μαγεία». Είδα τα κοσμήματα της Ιλεάνας στο Browns London.
  • Δώρο στον εαυτό μου την κροκό τσάντα Tod’s σε γκρι χρώμα!
  • Θα πάμε σε πάρτι με τον Τζώνη στο Classical Athens Imperial - Kids play hotel! Το περιμένουμε όλοι με μεγάλη αγωνία!
  • Θα κοιμηθούμε το βράδυ μαζί με τις νεράιδες των παραμυθιών και ο Άγιος Βασίλης του έχει υποσχεθεί ότι θα του διαβάζουν όλη νύχτα.
  • Δυο ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά θα κοιμηθούμε στο δωμάτιο του Superman στο Classical Baby Grand και θα οδηγήσουμε Mini Cooper!
  • Μετά τα χριστουγεννιάτικα ψώνια θα πάω στου Τζίμη στο Τ Palace για σαλάτα και αλκοόλ... Μου έχει πει ότι θα έχει πάρτι κάθε μέρα όλη μέρα! Η επόμενη χρονιά θα μας βρει σε celebration mood... Παρακαλώ να μπει στο Facebook μου αυτό.
  • Πρωτοχρονιάτικο δείπνο στο Tudor hall του King George Palace. Δοκιμάστε τις μοναδικές πολύχρωμες σαμπάνιες με χαβιάρι και ζεστά μπλίνις με φρέσκια κρέμα!
  • Στην Τέτα για νύχια και πόδια στο King George Palace.
  • Θα πάω στο καινούργιο H&M στην Ερμού – η σειρά του Ρομπέρτο Καβάλι εξαντλήθηκε αλλά υπόσχονται πολλές εκπλήξεις!
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

    Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    29/04/2024

    Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

    Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

    Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

    Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

    "Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

    Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

    Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

    Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

    Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

    Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.