Pavezzo Country Retreat

Η Έλλη Μπουμπουρή περνά ένα αναζωογονητικό ανοιξιάτικο weekend στο ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο-χωριό στην Κατούνα της ορεινής Λευκάδας.

Pavezzo Country Retreat

Η Έλλη Μπουμπουρή περνά ένα αναζωογονητικό ανοιξιάτικο weekend στο ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο-χωριό στην Κατούνα της ορεινής Λευκάδας.

Pavezzo Country Retreat - εικόνα 1

εύγοντας από το «Pavezzo», σκέφτομαι ότι πίσω από όλα τα ωραία ξενοδοχεία με ψυχή κρύβεται μια γυναικεία ματιά σε μόνιμη αναζήτηση. Η Μαρία Μάτσα, η ιδιοκτήτριά του, θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή μου φίλη. Αν σας αρέσει το «Pavezzo» της, αν σας πάει δηλαδή το ξενοδοχειακό της concept, θα αποκτήσετε κι εσείς μια νέα φίλη κι ένα σπίτι σαν το «δικό» σας εξοχικό στη Λευκάδα.

Γιατί το «Pavezzo» δεν είναι ένα κλασικό ξενοδοχείο. Είναι μια γειτονιά από εννέα παραδοσιακά σπίτια σε ένα άλλοτε εγκαταλειμμένο χωριό της Λευκάδας, με τις ανέσεις μιας μονάδας πολυτελείας. Είναι η κατάθεση ψυχής της Μαρίας.

Όταν το 1985 αγόρασε το πρώτο σπίτι στην Κατούνα –«Έτσι, για να αποκτήσω ρίζες στο νησί» μου λέει–, ούτε που φανταζόταν την εξέλιξη. Λάτρεψε όμως αυτό το χωριό κι άρχισε να ονειρεύεται. Αγόραζε ένα ένα τα πέτρινα σπίτια και με τη βοήθεια ντόπιων μαστόρων άρχισε να τους ξαναδίνει ζωή. Αναστήθηκαν οι αυλές, στρώθηκαν με βότσαλα τα καλντερίμια, ξανάνθισαν τα λουλούδια.

Pavezzo Country Retreat - εικόνα 2
Η καλαίσθητη σάλα του πρωινού.

Και τότε, η Μαρία επιστράτευσε την έμφυτη αισθητική της, τις γνώσεις από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο και την αγάπη της για τη διακόσμηση κι άρχισε να μετατρέπει τα σπίτια σε ξενώνες για φίλους. Στο εσωτερικό, ανέδειξε τα παραδοσιακά στοιχεία με σύγχρονες πινελιές. Παλιά έπιπλα και αντικείμενα φερμένα από κάθε σημείο της γης εύρισκαν τη θέση τους σε κάποια γωνιά. Εσωτερικές σκάλες και πισίνες άλλαζαν σιγά σιγά την εικόνα του «Pavezzo».

Δεν έμεινε όμως σ’ αυτό. Ως κοσμοπολίτισσα, ξέρει πόσο σημαντικό είναι το σέρβις και οργάνωσε μια καλή ομάδα που δουλεύει πάνω στη φιλοσοφία των boutique hotels (κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός). Η πρώτη μου έκπληξη ήρθε με το τηλεφώνημα του Απόστολου (ο άνθρωπος στις κρατήσεις), ενώ βρισκόμουν ακόμα καθ’ οδόν. Με ρώτησε τι ώρα θα φτάσω, αν ήθελα διευκρινίσεις για τη διαδρομή και είπε ότι θα στείλει να πάρουν τις βαλίτσες μου – στα στενάκια του χωριού δεν μπαίνει αυτοκίνητο. Κι οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν: μελετημένο welcome, άριστο room service και, στο αποκορύφωμα, το δωμάτιό μας.

Pavezzo Country Retreat - εικόνα 3
Χαλάρωση με νότες Ανατολής στο spa «Rahma».

Το σπίτι μας, το «Αγιόκλημα», ήταν διώροφο με μικρή δική του πισίνα στην αυλή, περιτριγυρισμένο από βασιλικούς, λουλούδια και δυο ελιές απ’ τις οποίες κρέμονταν πανέμορφα φαναράκια με ρεσό. Κάτω, η κουζίνα με το καθιστικό κι ένα μπάνιο λαξευμένο στο βράχο. Όλες οι ανέσεις και μια χάλκινη μπανιέρα με ποδαράκια δίπλα στο ρομαντικό κρεβάτι του πάνω ορόφου που έβγαινε στην πισίνα. Το κάθε σπίτι, όμως, είναι τελείως διαφορετικό κι η περιγραφή τους θα μπορούσε να μην τελειώσει ποτέ. Απλά εσείς, όταν κάνετε κράτηση, ζητήστε να σας περιγράψουν αυτό που σας προτείνουν.

Οι ώρες χαλάρωσης συνεχίζονται στο μικρό spa «Rahma». Διακοσμημένο με έντονη αίσθηση Ανατολής, διαθέτει χαμάμ και jacuzzi, ενώ μπορεί κανείς να απολαύσει πρόγραμμα αρωματοθεραπείας και μασάζ.

Θα λατρέψετε το «Pavezzo» αν αγαπάτε τη χαλάρωση και το μεσογειακό τοπίο.

PAVEZZO COUNRTY RETREAT

Pavezzo Country Retreat - εικόνα 4
Ρομαντισμός και πολυτέλεια στο σπιτάκι «Αγιόκλιμα».

Στιλ Ατμόσφαιρα ρομαντικής γκραβούρας του 18ου αιώνα, φτιαγμένη όμως με τα χρώματα του 21ου.

Δωμάτια Εννέα παραδοσιακά αγροτόσπιτα, διακοσμημένα σε ρομαντικό ύφος (αντίκες, αέρινα υφάσματα, «πειραγμένα» παλιά κομμάτια) με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, το καθένα με το δικό του στιλ. Μεγαλύτερα η honeymoon βίλα και η βίλα «Μυρτιά».

Οι άνθρωποί του Ιδιοκτήτρια: Μαρία Μάτσα. Άνθρωποι-κλειδιά: ο ηθοποιός Γιάννης Ζαβραδινός, υπεύθυνος για την υποδοχή των πελατών και την επικοινωνία, ο Απόστολος στις κρατήσεις και η κυρία Ελένη στην κουζίνα. Τις γεύσεις (πρωινό-δείπνο) επιμελείται η Εύη Βουτσινά.

Θέση Κατούνα, 6 χλμ. από τη Λευκάδα.

Τιμές-επικοινωνία Από € 100 έως € 370. Τηλ.: 26450/ 71782, 6972410141, www.pavezzo.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.