Chalet Καλτεζιώτη

Η Ελένη Κούκη περνάει ένα ατμοσφαιρικό φθινοπωρινό weekend στo «Chalet Καλτεζιώτη», το καινούργιο απόκτημα του ομώνυμου αρχοντικού που έβαλε την άγνωστη Κάψια της Αρκαδίας στον ξενοδοχειακό χάρτη της ορεινής πολυτέλειας.

Chalet Καλτεζιώτη

Η Ελένη Κούκη περνάει ένα ατμοσφαιρικό φθινοπωρινό weekend στo «Chalet Καλτεζιώτη», το καινούργιο απόκτημα του ομώνυμου αρχοντικού που έβαλε την άγνωστη Κάψια της Αρκαδίας στον ξενοδοχειακό χάρτη της ορεινής πολυτέλειας.

Chalet Καλτεζιώτη - εικόνα 1

H Κάψια είναι ένα από τα πρώτα χωριά που συναντάς μετά τον κόμβο της Νεστάνης. Βρίσκεται, δηλαδή, πιο κοντά στο οροπέδιο, παρά πάνω στο Μαίναλο. Έχει όμως μερικά βασικά πλεονεκτήματα. Κατ’ αρχάς, βλέπει σε μια ελατοσκέπαστη πλαγιά του Μαίναλου και είναι σε απόσταση αναπνοής από τη διασταύρωση για το χιονοδρομικό. Δεύτερον, είναι κοντά στην Τρίπολη, άρα πολλαπλασιάζει τις επιλογές σε nightlife. Τρίτον, στην Κάψια συναντάμε το «Αρχοντικό Καλτεζιώτη», ένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής που εδώ και χρόνια πόνταραν στο luxury, δούλεψαν μεθοδικά και διαθέτουν πλέον μια πολύ καλή υποδομή. Πέρυσι, μάλιστα, λειτούργησαν και μια νέα πτέρυγα. Στην ουσία πρόκειται για ένα μάλλον αυτονομημένο παράρτημα του ξενοδοχείου, γι’ αυτό και έχει δικό του όνομα, είναι το «Chalet» του «Αρχοντικού Καλτεζιώτη». Χτίστηκε εξαρχής σε μια πλαγιά απέναντι από το κεντρικό ξενοδοχείο και σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων από αυτό. Διαθέτει δώδεκα δωμάτια εκ των οποίων τα δέκα είναι deluxe δίκλινα και τα άλλα δύο junior suites. Οι κοινόχρηστοι χώροι του, τρία καθιστικά με τζάκι κι ένα μπαρ, είναι υπόδειγμα απλοχωριάς, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε όλα τα ξενοδοχεία βουνού, όπου ένα σημαντικό κομμάτι της διασκέδασης είναι ακριβώς αυτό: να χαλαρώσεις με την παρέα σου παίζοντας Scrabble (ή μπιρίμπα!), πίνοντας ένα ποτήρι κρασί (το ξενοδοχείο διαθέτει κάβα) σε ένα σαλόνι «αφράτης πολυτέλειας» δίπλα σε ένα παράθυρο με πανοραμική θέα – στην προκειμένη περίπτωση το χωριό σε πρώτο πλάνο και τα έλατα του Μαίναλου στο βάθος.

Αυτό πάντως που χαρακτηρίζει το «Chalet» είναι η σοφιστικέ του διακόσμηση που υπογράφει ο Σωτήρης Μπακόπουλος. Ταπετσαρίες σε γκρι τόνους με κλασικά μοτίβα, βαριές βελούδινες κουρτίνες, chinoiserie λεπτομέρειες σε βάζα και άλλα μικροδιακοσμητικά δημιουργούν ένα σκηνικό «old mansion». Στα δωμάτια, για παράδειγμα, δεν είναι απλώς τα σκούρα ξύλινα έπιπλα και οι βελούδινες στόφες, αλλά μια σειρά από «ψαγμένες» λεπτομέρειες, όπως το ψηλό κρεβάτι με το τεράστιο κεφαλάρι και η ντουλάπα-έπιπλο που δημιουργούν ατμόσφαιρα «απόδρασης σε παλιό αρχοντικό της Νορμανδίας». Εμείς μείναμε σε μια δίχωρη σουίτα, όπου εκτός από το δωμάτιο που περιγράψαμε πιο πάνω, υπήρχε ένα καθιστικό με τζάκι και μπαλκονόπορτα που οδηγούσε σε μια μικρή βεράντα με θέα στο βουνό. Λεπτομέρεια που εκτιμήσαμε ιδιαίτερα: τα κεριά, τα οποία έδωσαν μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο χώρο Έχουμε όμως και μια ένσταση, τους πίνακες: χρυσές κορνίζες, αδιάφορα θέματα, σαν να αγοράστηκαν μαζικά – ειδικά αυτοί στο μπαρ με τα πορτρέτα των σκύλων που ποζάρουν ωσάν ευγενείς... Υπερβολή σ’ ένα χώρο που κατά τα άλλα κερδίζει τον επισκέπτη.

Chalet Καλτεζιώτη - εικόνα 2

Πέρα όμως από τη διακόσμηση, στο «Chalet» έχουν γίνει και μια σειρά από προσεγμένες κινήσεις, λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά – δίπλα στον ανελκυστήρα, π.χ., υπάρχει μηχάνημα στίλβωσης και καθαρισμού των παπουτσιών καθώς κι ένας κάδος με ομπρέλες. Όπερ σημαίνει: έφυγες για weekend στο βουνό, αλλά ξέχασες να πάρεις την ομπρέλα σου; Κανένα πρόβλημα. Το ξενοδοχείο σου προσφέρει... τη δική του. Ίσως πρόκειται για μια παροχή αυτονόητη σε ξενοδοχεία του εξωτερικού. Αναμφισβήτητα. Είναι όμως μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε και ξενοδοχεία στα ελληνικά βουνά με παρόμοια «αντανακλαστικά». Ίσως ακόμα να ακούγεται παράξενο ότι υπάρχει ανελκυστήρας. Τα ξενοδοχεία του βουνού δεν χτίζονται με τέτοιες προδιαγραφές, αλλά το «Chalet» έχει τη δική του (ας το ομολογήσουμε, πολύ βολική) φιλοσοφία: και κλειστό γκαράζ θα βρείτε και ασανσέρ.

Επιπλέον, προσφέρει φουλ σέρβις που δίνει πολλαπλές επιλογές στους επισκέπτες του – κορυφαία όλων το μασάζ στο δωμάτιό σου. Αν και στο κεντρικό κτίριο λειτουργεί ένα μικρό, αλλά πλήρως εξοπλισμένο spa με προϊόντα Apivita, η δυνατότητα ν’ απολαύσεις ένα spa treatment στον δικό σου χώρο έχει άλλη χάρη. Επίσης, εκτιμήσαμε ιδιαίτερα το σερβίρισμα του πρωινού στο δωμάτιο – το να ξυπνάς πρωί πρωί και να βγαίνεις στο κρύο για να πας στον κεντρικό χώρο του «Αρχοντικού Καλτεζιώτη» δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αλλά γιατί να τρέχουμε; Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει ένα καρτελάκι παραγγελίας που σου δίνει αρκετές από τις δυνατότητες που θα είχες αν κατέβαινες στον μπουφέ. το συμπληρώνεις λοιπόν κι εξασφαλίζεις ακριβώς το πρωινό που θέλεις, την ώρα που το θέλεις. Εμείς παραγγείλαμε σχεδόν απ’ όλα και μας ήρθαν στο δωμάτιο δύο τεράστιοι δίσκοι που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν ακόμα και μια τετραμελή παρέα. Τέλος, στον ατμοσφαιρικό χώρο του εστιατορίου, σαν πέτρινο κελάρι, θα απολαύσετε ιδιαίτερα προσεγμένες γεύσεις.

Συμπέρασμα: το «Chalet» προσφέρεται για ένα πολυτελές και έξτρα βολικό weekend στο βουνό. Φεύγεις μεσημέρι Παρασκευής από την Αθήνα και φτάνεις καρφί από την εθνική πριν καλά καλά βραδιάσει. Κι έπειτα, έχεις μπροστά σου δύο ολόκληρες μέρες ανέμελης πολυτέλειας με θέα τα έλατα... INFO

«Chalet Καλτεζιώτη», Κάψια Μαντινείας, ορεινή Αρκαδία. 2710235822-3, 2710234341, 2710234347, 2710234335, www.kaltezioti.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/05/2024

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.