THE MET

Η Δέσποινα Ζευκιλή επέστρεψε ενθουσιασμένη από το νέο urban design hotel της αλυσίδας Chandris, το οποίο αλλάζει σελίδα σε όσα αντιπροσώπευε μέχρι σήμερα η γνωστή ξενοδοχειακή οικογένεια.

THE MET

Η Δέσποινα Ζευκιλή επέστρεψε ενθουσιασμένη από το νέο urban design hotel της αλυσίδας Chandris, το οποίο αλλάζει σελίδα σε όσα αντιπροσώπευε μέχρι σήμερα η γνωστή ξενοδοχειακή οικογένεια.

THE MET - εικόνα 1

Με το πολυτελές, πλην συμβατικό business city hotel «Metropolitan» και τα αξιόλογα, πλην κλασικής ξενοδοχειακής αντίληψης resorts της Κέρκυρας κατά νου, ανεβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθώ το άρτι αφιχθέν «The Met», ομολογώ ότι περίμενα να δω ένα σύγχρονο city hotel, φτιαγμένο κυρίως για τους corporate πελάτες παρά τους μοδάτους design conscious people. Έπεσα έξω. Από τη στιγμή που μπαίνεις στο lobby με το εντυπωσιακό αίθριο –σε στιλ κλειστής πλατείας γύρω από την οποία αναπτύσσεται το ξενοδοχείο–, νιώθεις σαν να μεταφέρθηκες σ’ ένα hip μητροπολιτικό περιβάλλον, όπου η σύγχρονη τέχνη, η αρχιτεκτονική και το interior design έχουν τον πρώτο λόγο. Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Τάσου Ζέππου, που έχει υπογράψει μερικά από τα γνωστότερα ελληνικά ξενοδοχεία, έχει κάνει εδώ μία από τις καλύτερες δουλειές του. Το έντονο κοντράστ ανάμεσα στο κυρίαρχο μαύρο χρώμα, το ανοιχτόχρωμο ξύλο και το λευκό μάρμαρο ή corian δημιουργεί ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα, το οποίο όμως, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για design hotel, δεν είναι καθόλου ψυχρό, αλλά αντίθετα πολύ ζεστό και φιλόξενο. Σε αυτό βοηθά και η lounge φιλοσοφία που επικρατεί στους χώρους, με έπιπλα της Molteni και άλλων γνωστών εταιρειών. Από τις φωτογραφίες του Andreas Gursky, κατεβαίνοντας τις σκάλες για το υπόγειο, όπου φιλοξενούνται οι πολύ μεγάλοι συνεδριακοί χώροι (ακόμη κι εδώ υπάρχουν αίθουσες που ξεφεύγουν από τα κλασικά, όπως η κατάλευκη Sirocco, σε στιλ μοντέρνου laboratory cabinet) μέχρι το βίντεο του Bill Viola στο lounge και την πειραγμένη Porche του Erwin Wurm στην αυλή με το ξύλινο ντεκ, η ενδιαφέρουσα συλλογή έργων τέχνης της οικογένειας, την οποία επιμελήθηκε η Χριστίνα Χανδρή, δίνει τον τόνο.

THE MET - εικόνα 2

Αφήνοντας πίσω σου τους κοινόχρηστους χώρους, μπορείς να… παρακολουθήσεις δωμάτιο δωμάτιο την ιστορία της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι γραμμένη με τη μορφή κειμένου τυπωμένου στους τοίχους. Εγώ, πάντως, ομολογώ ότι την άφησα στη μέση και πήρα το ασανσέρ για το roof garden, από το οποίο έχεις θέα 360 μοιρών. Αν η άχαρη, αναπτυσσόμενη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, δεν είναι και το πιο ζηλευτό location, εδώ πάνω νιώθεις σαν να μπαίνεις μες στο «Τοπίο στην ομίχλη», με τους γερανούς του λιμανιού να δημιουργούν την απόλυτη urban καρτ ποστάλ. Προς το παρόν εδώ θα έρθετε μόνο για να δείτε τη θέα (ή για μια βουτιά στη θερμαινόμενη πισίνα οι τολμηροί), αλλά το καλοκαίρι θα υπάρχει all day bar.

THE MET - εικόνα 3

Όπως κάθε hip city hotel που σέβεται τον εαυτό του, το «The Met» έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στο φαγητό. Αιχμή του δόρατος το εστιατόριο «Chan», με την επιμέλεια του γνωστού Λονδρέζου εστιάτορα και TV περσόνας του BBC Oliver Peyton. Πρόκειται για ένα χώρο με έντονο club χαρακτήρα, όπου κάθεσαι σε γκρι τσόχινα φουτουριστικά σεπαρέ με λαχανί λεπτομέρειες και απολαμβάνεις (τι άλλο;) μοντέρνα ασιατική κουζίνα. Το μενού συμπληρώνεται από το all day εστιατόριο «Avenue 48» και το μπαρ με τη μοδάτη ταπετσαρία από χρυσό 22 καρατίων.

Τα 212 δωμάτια και σουίτες, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλα, είναι άνετα, χάρη στο ευχάριστα μοντέρνο ντιζάιν και στις επαρκείς παροχές. Τα μπάνια είναι ευρύχωρα, με το corian να κυριαρχεί, κι επικοινωνούν οπτικά με το δωμάτιο μέσω τζαμιού, ενώ έχουν και συρόμενη πόρτα για να απομονώνονται. Τα δωμάτια είναι τριών τύπων (superior, deluxe και executive), με τις διαφορές να εστιάζονται κατά κύριο λόγο στο μέγεθος. Για όσους μένουν στις σουίτες και στα executive rooms έχει φτιαχτεί ειδικό VIP lounge στον 6ο όροφο. Προς το παρόν το ξενοδοχείο είναι smoking friendly, με δυνατότητα δωματίων για καπνιστές, ενώ διαθέτει κι ένα μικρό, όμορφο spa, με πισίνα υδροθεραπειών σ’ ένα φωτεινό αίθριο, θεραπείες με τα προϊόντα AR 457 και personal training. Last but not least, η

τιμή (από € 140).

INFO

28ης Οκτωβρίου 48, 2310017000, www.themethotel.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.