Budget Ρώμη

Πέντε κλασικά εστιατόρια, που σε στέλνουν πίσω στα ’50s και τα ’60s της dolce vita Ρώμης αλλά και προτάσεις για έξυπνη οικονομική διαμονή στην Αιώνια Πόλη. Ναι, αυτό το σαββατοκύριακο θέλω ν’ αράξω στα Ισπανικά Σκαλοπάτια! 

Budget Ρώμη

Πέντε κλασικά εστιατόρια, που σε στέλνουν πίσω στα ’50s και τα ’60s της dolce vita Ρώμης αλλά και προτάσεις για έξυπνη οικονομική διαμονή στην Αιώνια Πόλη. Ναι, αυτό το σαββατοκύριακο θέλω ν’ αράξω στα Ισπανικά Σκαλοπάτια! Updated: 21 Nοεμβρίου 2012

Budget Ρώμη - εικόνα 1

1. Il Caminetto

Πολλά παράπονα για τους ποζάτους σερβιτόρους του, που δεν μιλάνε παρά ιταλικά, αλλά… όλοι ομολογούν ότι το φαγητό είναι υπέροχο και η τιραμισού του ίσως η καλύτερη στον κόσμο. Βρίσκεται στην περιοχή Parioli, μία από τις πιο κομψές και ακριβές της Ρώμης, και από το 1956 που άνοιξε διατηρεί τη φήμη του και τη στιλάτη πελατεία του. Αναλογικά με την περιοχή και το στάτους έχει καλή σχέση ποιότητας/τιμής. (Via Dei Parioli, +39068083946, www.caminettoroma.com )



2. Al Moro

Ιστορικό εστιατόριο της Ρώμης σε απόσταση αναπνοής από τη Φοντάνα ντι Τρέβι, που μέχρι και σήμερα σταθερά το τιμούν οι ντόπιοι. Κλασικά πιάτα όπως fritti alla romana και spaghetti alla Moro με αβγό, μπέικον και κόκκινο πιπέρι. Ακόμη κάποιες σισιλιάνικες συνταγές για καλαμάρι αλλά και ψητό αρνί. (Vicolo delle Bollette 13, Barberini, +39066783495)



3. Tullio

Σε μικρή απόσταση από την piazza Barberini, αποτελεί στέκι πολιτικών και καλλιτεχνών, που τιμούν την παραδοσιακή του κουζίνα και τα πλούσια πιάτα με έμφαση στα εποχικά υλικά και το ψάρι. (Via San Nicola da Tolentino 26, +39064745560, www.tullioristorante.it )



4. Da Nino

Το cosy, αλλά κομψό «όλο ξύλο» εσωτερικό του σε γυρίζει πίσω στα ’50s. Οι σερβιτόροι του είναι αεικίνητοι προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τους ντόπιους, που καθημερινά περνούν για ένα γρήγορο, αλλά ποιοτικό γεύμα, όπως, π.χ. μια ζεστή, πλούσια χορτόσουπα. (Via Borgognona 11, +39066795676)



5. Dal Bolognese

Φημισμένο μέρος για φαγητό στη Ρώμη. Ίσως θα βρείτε αλλού ακόμη καλύτερα πιάτα, αλλά εδώ θα απολαύσετε το bollito misto σας ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές, πολιτικούς, συζύγους πολιτικών, ηθοποιούς και γενικά το σταρ σίστεμ της Ρώμης. (Piazza del Popolo 1, +39063611426)


Πού θα μείνετε

Οι τιμές των δωματίων στις αρχές Δεκέμβρη είναι σχετικά χαμηλές. Αλλά και πάλι θέλει αρκετό ψάξιμο… Δοκιμάστε την τύχη σας στο «Al Colonnato di San Pietro» (www.bedandbreakfast-di-roma.com ), ένα μικροσκοπικό bed & breakfast με οικογενειακή ατμόσφαιρα και σούπερ πρωινό σε μικρή απόσταση από την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Λογικές τιμές, επίσης, και στην πανσιόν «The Panda» (www.hotelpanda.it ), αν και βρίσκεται στη σούπερ περιοχή των Ισπανικών Σκαλοπατιών. Τα «Okapi Rooms» (www.okapirooms.it ), πάλι, είναι το εξελιγμένο αδερφάκι του «Panda», με πιο άνετα δωμάτια, κοντά στην piazza del Popolo. Τέλος, η «Casa di Santa Francesca Romana» (www.sfromana.it ) είναι ένα μεσαιωνικό παλάτσο στη μη τουριστική πλευρά του γραφικού Τραστέβερε, που το διευθύνουν μοναχές. Όσοι πιστοί των ταξιδιωτικών εμπειριών προσέλθετε!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: Δεκέμβριος 2009

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.