Βουτύρο Ευρυτανίας

Ένα… πεντανόστιμο χωριουδάκι μες στο πράσινο, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, έγινε η αγαπημένη μας βάση για ξεκούραση και διαδρομές στη φύση.

Βουτύρο Ευρυτανίας

Ένα… πεντανόστιμο χωριουδάκι μες στο πράσινο, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, έγινε η αγαπημένη μας βάση για ξεκούραση και διαδρομές στη φύση.

Βουτύρο Ευρυτανίας - εικόνα 1
«Emotions Country Resort»

Εδώ θα «ξεχάσεις» το κινητό σου και θα βγεις να πεζοπορήσεις στην κατάφυτη ρεματιά ή στο χωματόδρομο που οδηγεί μέσα από το ελατοδάσος στο Νόστιμο, θα κάνεις βόλτα ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια με τις μυρωδιές από τα τζάκια που καπνίζουν, θ’ αράξεις στη λιθόστρωτη πλατεία χαζεύοντας μια την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής –είναι η μεγαλύτερη, λέει, στο νομό– και μία τα βουνά και θα νιώσεις ανάλαφρος και γεμάτος. Παρότι μικρούλι, μάλιστα, το Βουτύρο διαθέτει εξαιρετικές υποδομές για τον επισκέπτη: δύο συμπαθητικά ταβερνάκια («Ο Σπίθας» και το «Σστέκι του Αυστραλού») και τρία ξενοδοχεία το ένα καλύτερο από το άλλο. Διαμονή Δεν μας έκανε η καρδιά ν’ αφήσουμε το «Emotions Country Resort» (2237025725, www.emotions.com.gr). Το πιο καινούργιο από τα ξενοδοχεία του χωριού βρίσκεται κάτω από την πλατεία, χαίρεται έναν εξαιρετικό βουνίσιο ορίζοντα κι εντυπωσιάζει με την καλοσκηνοθετημένη ατμόσφαιρα countrystyle πολυτέλειας σε κάθε του χώρο: από το χουχουλιάρικο cafe με το τζάκι ως τις σουίτες, όλες μοναδικές, με ταμπλαδωτά και ζωγραφιστά ταβάνια, τζάκια, υπέρκομψα ανάκλιντρα και περίτεχνους καθρέφτες. Λατρέψαμε την 33 για την αύρα μπουντουάρ που αποπνέει, ξεχωρίσαμε όμως και την 21 για εκείνη τη γωνιά με την καταπληκτική θέα και τη 14 με τον τεράστιο οντά – ταμάμ για παρεΐστικές συνάξεις. Φιλόξενο και προσεγμένο είναι και το «Βίλα Βιργινία» (2237080300, www.villavirginia.gr.). Εδώ, άλλωστε, σε περιμένουν ανοιχτή πισίνα, σάουνα και χαμάμ. Καλή εναλλακτική και ο πέτρινος ξενώνας «Αμαδρυάδες» (2237080909, www.amadryades.gr), ο οποίος απλώνει τα δωμάτιά του γύρω από μια αυλή με γκαζόν, ιδανική για παιδιά.

Βουτύρο Ευρυτανίας - εικόνα 2

Must do Να επισκεφθείς το Μεγάλο Χωριό – είναι απόλαυση η βόλτα στη ρεματιά με το ρυάκι, οι νοστιμιές από τα τοπικά delicatessens και, φυσικά, τα γλυκά στο «Παραμύθι», δίπλα στο τζάκι, και το γαλακτομπούρεκο στον «Καρβέλη». Ν’ ανακαλύψεις το Γαύρο, τη μικρή λίμνη κοντά στο Μικρό Χωριό, και ν’ ανηφορίσεις στους πετρόχτιστους Κορυσχάδες και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στο παλιό πέτρινο σχολείο. Ο δρόμος που διασχίζει την κοιλάδα του Καρπενησιώτη συνεχίζει δίπλα σε εντυπωσιακές ορθοπλαγιές μέχρι το Μοναστήρι του Προυσού. Αν, λοιπόν, το τοπίο βγάλει τον πιο active εαυτό σας, η Trekking Hellas (2103310323, www.trekking.gr) οργανώνει από πεζοπορίες στη Μαύρη Σπηλιά μέχρι διασχίσεις με 4x4 στην Καλιακούδα. Για κάτι πιο… χαλαρό τραβήξτε χειρόφρενο στο πάρκο ιππασίας Saloon (4ο χλμ. Καρπενησίου-Προυσού, 2237024606).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.