Ζάκυνθος στο... πράσινο

Ήσυχες διακοπές στο Τζάντε, σαν στο χωριό; Μακριά από τα µαζικά θέρετρα, η Ιωάννα Γκοµούζα ανακάλυψε την άλλη, την αγροτουριστική Ζάκυνθο, µένοντας σ' ελαιώνες και αµπελοτόπια στα οµορφότερα αγροκτήµατά της.

Ζάκυνθος στο... πράσινο

Ήσυχες διακοπές στο Τζάντε, σαν στο χωριό; Μακριά από τα µαζικά θέρετρα, η Ιωάννα Γκοµούζα ανακάλυψε την άλλη, την αγροτουριστική Ζάκυνθο, µένοντας σ' ελαιώνες και αµπελοτόπια στα οµορφότερα αγροκτήµατά της.

Δωμάτια με θέα

Ζάκυνθος στο... πράσινο - εικόνα 1

Είναι να µη σου βγει το όνοµα… Οι περισσότεροι ακούνε Ζάκυνθο και σκέφτονται µιλιούνια νεαρών Βρετανών στον Λαγανά, µάλλον όµως δεν έχουν περπατήσει στην υπέροχη ενδοχώρα της: ιδού έξι µονάδες σπαρµένες σε παλιά αγροκτήµατα, µε τις τριανταφυλλιές να µοσχοβολούν και τα κουνελάκια να κυκλοφορούν ελεύθερα. Aresti Mountain Resort Για σινιέ αναχωρητές, οι οποίοι θέλουν και την πολυτέλεια µιας ιδιωτικής πισίνας, και… ποδήλατο για διαδροµές στη φύση. Στη µέση του πουθενά, σ' ένα ηµιορεινό κτήµα 200 στρ., κοντά στον Άγιο Λέοντα, ατενίζει το ηλιοβασίλεµα πάνω από την Αδριατική. Τα πέντε σπίτια είναι γουστόζικα διακοσµηµένα και πλήρως εξοπλισµένα µε κουζίνα, πλυντήριο, DVD player (6977357965, www.aresti.gr).

Aresti Villas Οικογενειακό κτήµα στον Άγιο Δηµήτριο, στην αγκαλιά ενός καταπράσινου λόφου. Καθεµία από τις δεκαέξι πέτρινες βίλες έχει δική της πισίνα, υπέροχη θέα στα βουνά και στους ελαιώνες και είναι ντυµένη µε αντίκες από το παλιό αρχοντικό που γκρεµίστηκε µε το σεισµό του 1953. Διαθέτει εστιατόριο ζακυνθινής γαστρονοµίας και µικρό spa (2695026151, www.aresti.gr).

Κτήµα Λογοθέτη Το… βασίλειό µου για µ.jpgία εβδοµάδα σ' αυτό το υπέροχο αγρόκτηµα στον Βασιλικό! Ξυπνάς στο σιδερένιο σου κρεβάτι µε την κουνουπιέρα, σ' ένα αληθινό ζακυνθινό αγροτόσπιτο, χαλαρώνεις στην πριβέ αυλή σου στον τεράστιο ελαιώνα χαζεύοντας τ' άλογα, τις κοτούλες και τα πρόβατα που κυκλοφορούν ελεύθερα· κι αν σου κάνει κέφι, βολτάρεις µε τα ποδήλατα που παρέχουν δωρεάν (2695035106, www.logothetisfarm.gr). Lithies Organic Farm "Τη χρονιά που πέρασε τα πήγαµε πολύ καλά µε τη βιολογική καλλιέργεια στο αµπέλι, στις ελιές και στο µποστάνι", µου παρήγγειλαν ο Νέλος και η Φωτεινή. "Βγάλαµε δύο τόνους πατάτες, για να µπορούν οι επισκέπτες µας να δοκιµάζουν γνήσιες γεύσεις". Είναι να µη θέλεις ν' αράξεις στα απλά σπιτάκια τους, στην πλαγιά µε τ' αµπέλια, για να ρουφάς τη θέα στη θάλασσα µαζί µε το κρασί τους και το τραγούδι από τις καρδερίνες; (2695035290, www.lithieshouses.gr.) Κτήµα Κούρου Ταβάνια από κορµούς δέντρων, πέτρινες τουβλέτες από τα καµίνια της Ζακύνθου, κοφτά κουρτινάκια: από τα πέντε ευρύχωρα σπίτια µέχρι την αυλή µε τις κούνιες και τη φάρµα µε τα παπάκια, το κτήµα της οικογένειας Στρουµπάκου "µυρίζει" χειροποίητο µεράκι. Θα το βρείτε στο Τραγάκι, 350 µέτρα από την παραλία (2695065230, www.ktimakourou.com). Therianos Villas Είσαι για τρύγο; Η οικογένεια Θεριανού ετοιµάζεται να µπει στο βιολογικό αµπέλι και δεν λέει όχι στην καλή παρέα. Αν προτιµήσετε µόνο ν' αράξετε σε κάποιο από τα τέσσερα απλά σπιτάκια τους, ζητήστε ζαρζαβατικά από το µποστάνι για τις σαλάτες σας και αφήστε τα πιτσιρίκια σας να χαζεύουν τα παγόνια και τις χήνες (2695083373, www.therianos.gr).

Παραλίες

Ζάκυνθος στο... πράσινο - εικόνα 2
  • Εµπειρία το πολυφωτογραφηµένο Ναυάγιο. Θα το προσεγγίσετε µόνο µε καραβάκι από τον Άγιο Νικόλαο και το Πόρτο Βρώµι. Ο δρόµος που θα δείτε στο χάρτη δεν οδηγεί στην ίδια την παραλία (που δεν έχει καµία οδική πρόσβαση), αλλά σ' ένα υπέροχο σηµείο από το οποίο όχι µόνο θα δείτε την παραλία από ψηλά, αλλά θ' απολαύσετε κι ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέµατα.
  • Παραλία-ποίηµα το Πόρτο Λιµνιώνα, κοντά στο χωριό Άγιος Λέων. Πρόκειται για ένα µικρό βραχώδη κολπίσκο, όπου ξαπλώνετε στις πλάκες και βουτάτε στα κρύα γαλαζοπράσινα νερά.
  • Το Πόρτο Ρόξα, επίσης κοντά στον Άγιο Λέοντα, είναι ακόµη ένα πέτρινο φιόρδ µε γαλαζοπράσινα νερά. Οι πιο τολµηροί επιλέγουν να βουτήξουν από µια φυσική εξέδρα ύψους 4-5 µέτρων!
  • Ο Γέρακας είναι µια µεγάλη αµµουδερή παραλία στα νότια. Είναι τόπος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, γι' αυτό και "κλείνει" µετά τη δύση του ήλιου.
  • Τα Ξύγκια θα τα βρείτε στο δρόµο για τον Άγιο Νικόλαο. Πρόκειται για δύο παραλίες, η µία όµως είναι προσβάσιµη µόνο από (δύσκολο) χωµατόδροµο. Στα νερά διακρίνονται κάποιες λευκές κηλίδες από τις θειαφούχες πηγές που εκβάλλουν στη θάλασσα. Tο τοπίο είναι όµορφο και η αίσθηση της θέρµης όταν κολυµπάτε µέσα από κάποια φλέβα θειαφούχου νερού πραγµατικά υπέροχη.

    Ζάκυνθος στο... πράσινο - εικόνα 3

    Πού να φάτε

    Χοιρινό µε τσίλι και µανιτάρια, κόκορα γεµιστό και υπέροχο κουνέλι ζακυνθινό στο piano-restaurant Aresti (2695027379) στην πόλη. Θαλασσινά και ψάρια στον Κόµη (2695026915) και µαγειρευτά στον Μαλάνο (2695045936). Γεµιστό κοτόπουλο, κουνέλι και πανσέτα στο Φανάρι του Κεριού (2695028128), σ' ένα βράχο κρεµασµένο πάνω από τη θάλασσα. Γεµιστή µοσχαρίσια σπλήνα, γεµιστή πανσέτα, παπατόλι και σοφιγαδούρα στους Αλιτζερινούς (2695043718) στον Κοιλιωµένο. Σπιτικό κουνέλι µε υπόκρουση καντάδες στον Αδερφό του Κώστα (2695035347) στον Βασιλικό. Κοτόπουλο γεµιστό, βετούλι και χοιρινό στο φούρνο στο Κάλας (2695048576) στο Καµπί. Φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα στο Πόρτο Λιµιώνας (2695048650) στην οµώνυµη παραλία.

    Ζάκυνθος στο... πράσινο - εικόνα 4

    Να ένα λάµα!

    Απλωµένο σε µια κατάφυτη ρεµατιά 500 στρ., το Πέτρινο Πάρκο Ασκός (στον Βορρά) σου δίνει την ευκαιρία, ακολουθώντας το πέτρινο µονοπάτι, να δεις 45 είδη ζώων (κατσικάκια, χελώνες, ελάφια, ρακούν, λάµα) που ζουν ελεύθερα σε ειδικούς χώρους. Πληροφορίες: 2695031650.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

    Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    29/04/2024

    "Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

    Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

    Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

    Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

    Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

    Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.