Camping στο Αιγαίο

Το camping φέτος είναι πιο δημοφιλές από ποτέ αν κρίνουμε κι από τα e-mail σας στο athinoramatravel.gr. Επιλέγουμε τέσσερα από τα καλύτερα σε δημοφιλή κυκλαδονήσια και σας δίνουμε το απαραίτητο know how για χαλαρές και budget friendly διακοπές.

Camping στο Αιγαίο

Το camping φέτος είναι πιο δημοφιλές από ποτέ αν κρίνουμε κι από τα e-mail σας στο athinoramatravel.gr. Επιλέγουμε τέσσερα από τα καλύτερα σε δημοφιλή κυκλαδονήσια και σας δίνουμε το απαραίτητο know how για χαλαρές και budget friendly διακοπές.

Cult Αντίπαρος

Camping στο Αιγαίο - εικόνα 1

Στήνουμε σκηνή στο μοναδικό, αλλά μεγάλο camping του νησιού, που μυρίζει… παλιό ροκ! Cult κατάσταση, χωρίς όμως να λείπουν οι παροχές και η πλούσια σκιά κάτω από τα δέντρα. Από φέτος, μάλιστα, θα έχουν και δωρεάν WiFi έξω από τη ρεσεψιόν. Για περισσότερη ιδιωτικότητα, στήστε το αντίσκηνό σας στα ειδικά φτιαγμένα καλυβάκια από καλάμι (2284061221, www.camping-antiparos.gr. € 6 το άτομο και € 4 η σκηνή).

Βασικές διαδρομές Το πρωί κάνουμε βουτιές μπροστά στο camping, στον Μικρό και τον Μεγάλο Σωρό ή πιο πριβέ στη Φανερωμένη (αν το όχημα αντέχει χωματόδρομο). Νοικιάζουμε καγιάκ για κουπιές στις κοντινές σπηλιές ή περνάμε με σκάφος στο νησάκι Δεσποτικό με τα τιρκουάζ νερά. Με το ηλιοβασίλεμα κολυμπάμε στον Σιφνέικο Γιαλό. Και μετά; Αφού τσακίσουμε φρέσκο ψαράκι στον «Καπετάν Πιπίνο» στον Άγιο Γεώργιο, μεζέδες στο «Τσιπουράδικο» στο λιμάνι ή στην πάμφθηνη ταβέρνα του «Ντάμη» στη Χώρα, σουλατσάρουμε στον κεντρικό πεζόδρομο ως την πλατεία. Δοκιμάζουμε το παγωτό της Βίκυς στο «Ναυάγιο» και χαλαρώνουμε με ωραίες μουσικές στο ροκάδικο «Remember» και το τζαζοφάνκ «Yam».

Νεανική Αστυπάλαια

Camping στο Αιγαίο - εικόνα 2

Στήνουμε σκηνή στο μικρό, παρεϊστικο και πεντακάθαρο camping, το οποίο απέχει δυόμισι χιλιόμετρα από τον Γιαλό και τη Χώρα. OK, η παρα­λία του και η θέα στην… καμινάδα της ΔΕΗ δεν μας εξιτάρουν, αλλά μ’ ένα μηχανάκι η κατάσταση βολεύεται εύκολα. Τα απογεύματα σε βλέπουμε αραχτό με ουζάκι στους μεγάλους πάγκους στο μπαράκι: και μόνος σου να ’χεις έρθει στο νησί, εδώ σίγουρα θα βρεις παρέα. Μόνο φρόντισε να έχεις κάνει κράτηση από πριν για να πετύχεις καμιά καβάντζα για σκιά (2243061900, € 7 το άτομο και € 2 η σκηνή).

Βασικές διαδρομές Επιβάλεται ο περίπατος στο ενετικό Κάστρο αργά το απόγευμα, με τελικό προορισμό το cafe «Αρχιπέλαγος», για να αγναντέψεις την κούκλα Χώρα. Όπως και οι βουτιές με μάσκα στα τιρκουάζ νερά της νησίδας Κουνούπα, στις Βάτσες και φυσικά στα Καμινάκια για να συνεχίσεις μετά με σκορπίνα-ψαρόσουπα «Στη Λίντα». Πολυ καλή είναι η ψαροταβέρνα «Αστρόπελος» στο Λιβάδι για γαριδάκι στο τηγάνι και αχνιστές καλόγνωμες, το βράδυ, με θέα στο φωτισμένο Κάστρο. Και για όσους θέλουν ψαγμένο shopping, στάση στο sui generis παλαιοπωλείο του Βαϊκούση.

Αμοργός New entry

Camping στο Αιγαίο - εικόνα 3

Στήνουμε σκηνή στο «Camping Kastanis», το πιο καινούργιο από τα τρία του νησιού. Βρίσκεται σε πλαγιά, ένα χιλιόμετρο από τα Κατάπολα, στο δρόμο προς τη Χώρα. Δια­θέτει όλα τα απαραίτητα (πλυντήρια, κουζίνα αλλά και bangalows) κι απλώνεται σε σκιερές αναβαθμίδες που αγναντεύουν τον κάμπο και τη θάλασσα (2285071277, www.kastanis.com.gr. € 5,30 το άτομο και € 3,50 η σκηνή).

Βασικές διαδρομές Τα παλιά καλντερίμια που συνδέουν τα χωριά αξίζουν τον κόπο του περπατήματος. Για να δροσιστούμε, βουτάμε στις πλάκες της Αγία­ς Άννας, στην παραλία του Μούρου, στον Λεβρωσό, τον Άγιο Παύλο και στο Μαλτέζι. Τα βράδια μάς βρίσκουν στη Χώρα για φαγητό στο «Λιοτρίβι» και το «Τσαγκαράδικο», για γλυκά στο «Καλλιστώ» και μετά πίνουμε ρακές συνοδεία τζουρά στο «Καθοδόν» και κοκτέιλ στο «Γιασεμί» ή στην Αιγιάλη στο εναλλακτικό κλαμπ «Q».

Σέριφος, σταθερή αξία

Camping στο Αιγαίο - εικόνα 4

Στήνουμε σκηνή κλασικά στο «Coralli», στα Λιβαδάκια, ένα από τα καλύτερα και πιο οργανωμένα campings του Αιγαίου. Μπροστά στη θάλασσα, με πολύ πράσινο για σκιά, πισίνα και μπαράκι για τη φάση της παρέας και όλα τα χρηστικά κομφόρ, όπως κοινόχρηστα μαγειρεία, πλυντήρια-στεγνωτήρια, θυρίδες ασφαλείας και Internet area (2281051500, www.coralli.gr. Διαμονή: € 7 το άτομο και € 6 η σκηνή).

Βασικές διαδρομές Με 72 παραλίες δεν θα ξέρεις πού να πρωτοκολυμπήσεις. Αξίζει ν’ ανακαλύψεις την Ψιλή Άμμο, τον Άγιο Σώστη, τον Κουταλά, το Καλό Αμπέλι, το Γάνεμα, τη Βαγιά, τον Αϊ-Γιάννη, τη Συκαμιά, τον Πλατύ Γιαλό. Για φαγητό πιάνουμε τραπέζι για ψάρι στον «Τάκη» στο Λιβάδι και μόλις πέσει ο ήλιος βγαίνουμε στη Χώρα για καφεδάκι στην Πλατεία Δημαρχείου. Κι αν θέλουμε αγνάντι, πάμε στα λείψανα του βενετσιάνικου κάστρου, στην κορυφή του λόφου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.