4 σενάρια διακοπών στην Εύβοια

Ενώ σε όλες τις παραλίες της Αττικής το σχέδιο "στήνω τη δική µου οµπρέλα" µοιάζει µε σενάριο επιστηµονικής φαντασίας, στη γειτονική Εύβοια δεν ξέρεις πού να πρωτοαπλώσεις την πετσέτα σου. Μία ώρα και κάτι µακριά από την Αθήνα, η Εύβοια είναι η εναλλακτική πρόταση για µονοήµερη εκδροµή, για ροµαντικό weekend αλλά και για διακοπές.

4 σενάρια διακοπών στην Εύβοια

Ενώ σε όλες τις παραλίες της Αττικής το σχέδιο "στήνω τη δική µου οµπρέλα" µοιάζει µε σενάριο επιστηµονικής φαντασίας, στη γειτονική Εύβοια δεν ξέρεις πού να πρωτοαπλώσεις την πετσέτα σου. Μία ώρα και κάτι µακριά από την Αθήνα, η Εύβοια είναι η εναλλακτική πρόταση για µονοήµερη εκδροµή, για ροµαντικό weekend αλλά και για διακοπές.

Μονοήµερη

4 σενάρια διακοπών στην Εύβοια - εικόνα 1
Μαρµάρι

Απόδραση γύρω από τη Χαλκίδα

Μόλις 10 χλµ. από τη Χαλκίδα, το Λευκαντί συνδυάζει βουτιές αλλά και βόλτα στον αρχαίο οικισµό της Νεολιθικής Εποχής. Στο γυρισµό κάνουµε στάση για φαγητό στη Νέα Λάµψακο: για θαλασσινά στον "Μπάτη" (2221025060) και για κουτσοµούρες στο "Ουζερί του Θανάση". Από την πλευρά της Στερεάς Ελλάδας, must είναι οι Αλυκές, λίγο έξω από το χωριό Δροσιά, µια οργανωµένη παραλία µε µπαράκια και σπορ. Το µεσηµέρι τσιµπάµε στο "Bouka Beach Bar" (2221062150-2) και στο "Ιππόκαµπος Summer Club" ή το "Μαϊστράλι" (2221020693) για κάτι πιο µαγειρευτό. Για τις οικογένειες µε µικρά παιδιά ιδανική η ρηχή παραλία Βαλοπούλα. Μια µικρή καντίνα σας προµηθεύει µε τα απαραίτητα, ενώ στο γειτονικό οικισµό του Αγίου Μηνά η οµώνυµη ταβέρνα (2221099437), προτείνει κατά κύριο λόγο ψάρια - αν προτιµάτε το κρέας, σηµειώστε το "Λιµανάκι" (2221098220).

Weekend

Χαλάρωση σε Κύµη, Λίµνη Ευβοίας ή Κάλαµο

Για να κάνετε πρόβα διακοπών λίγο πριν αρχίσει η άδειά σας, προτείνουµε τρεις περιοχές µε διαφορετικό προφίλ: την all time classic Κύµη, τη ροµαντική Λίµνη Ευβοίας και τον χαµηλών τόνων Κάλαµο. Η Κύµη µας κερδίζει µε τα όµορφα νεοκλασικά και τα γραφικά µαγαζάκια της (µη φύγετε χωρίς να προµηθευθείτε αµυγδαλωτά), ενώ βουτάµε στην κοντινή µεγάλη παραλία Μουρτερή - εδώ το cafe "Άµµος" είναι καλό spot για κοκτέιλ κι ελαφριά πιάτα.

Η Λίµνη, η όµορφη κωµόπολη της Βόρειας Εύβοιας, προσφέρεται για ήσυχα σαββατοκύριακα. Απολαύστε έναν απογευµατινό καφέ στο λιµανάκι της, περπατήστε µέχρι το ναό του Αγίου Χριστοδούλου µέσα σε µια σπηλιά στη δυτική πλευρά της Λίµνης και κολυµπήστε στη σκιά των πεύκων στην παραλία της Μονής Γαλατάκι. Για φαγητό επιλέξτε το "Άστρον" (2227031487), λίγο έξω από το χωριό, και για θαλασσινούς µεζέδες το "Bella Vista" (2227031418).

Για πιο χύµα καταστάσεις κσι δια-µονή σε σκηνή, αράζουµε στον Κάλαµο, ένα µικρό χωριουδάκι στο Δήµο Αυλώνος στην Κεντρική Εύβοια. Εκεί θα βρείτε µια ωραιότατη αµµουδιά, η οποία χωρίζεται στα δύο από ένα βράχο. Από τη µία πλευρά συχνάζουν οι campers κι από την άλλη σας περιµένουν ταβερνάκια µε θαλασσινούς µεζέδες.

Πού να µείνετε Κύµη Στο µοντέρνας αισθητικής "Valledi Village" (από € 55, 2222024210). Λίµνη Ευβοίας Στην αγροτουριστική µονάδα "Βατερή" (από € 85, 2227032493), στα άνετα δωµάτια του "Ostria" (από € 90, 2227032248).

Τριήµερο

4 σενάρια διακοπών στην Εύβοια - εικόνα 2
"Thermae Sylla"

Spa trip στην Αιδηψό ή αγροτουρισµός στις Ροβιές;

Στην πρώτη περίπτωση η ιδανική επιλογή για ένα χαλαρωτικό τριήµερο µε τη βοήθεια του διάσηµου ιαµατικού νερού της Αιδηψού είναι το ξενοδοχείο "Thermae Sylla Spa". Για σπιτική φιλοξενία και χαλαρή ατµόσφαιρα επιλέξτε τα "Over Sea Studios" (από € 70, 2226024013), µε ατού την όµορφη παραλία ακριβώς µπροστά. Για light µεσογειακή κουζίνα προσφέρεται το εστιατόριο "Μεσόγειος" του "Thermae Sylla". Για ψάρι στον "Φάρο" (2226024690).

Αν πάλι θελήσετε να ανακαλύψετε τα µυστικά της αγροτικής ζωής, η κυρία Μαρίνα στις "Αγροτουριστικές Κατοικίες Ελαιώνας" (από € 100, 2227071619) στις καταπράσινες Ροβιές θα γίνει ο οδηγός σας. Μέσα σ' έναν ελαιώνα 350 στρεµµάτων που καταλήγει στη θάλασσα, θα απολαύσετε περιπάτους σε σηµατοδοτηµένα µονοπάτια ή θα ροµαντζάρετε χαζεύοντας τ' αστέρια από το τηλεσκόπιο.

Διακοπές

4 σενάρια διακοπών στην Εύβοια - εικόνα 3
"Club Med" στο Γρεγολίµανο

On the beach στη Βόρεια Εύβοια

Έχουµε δύο σενάρια διακοπών στη Βόρεια Εύβοια για κάθε budget και στιλ. Το πρώτο συνδυάζει θέα στον Ευβοϊκό και ξενοδοχειακές παροχές επιπέδου στο πρόσφατα ανακαινισµένο "Club Med" στο Γρεγολίµανο (από € 199 το άτοµο, all-inclusive, 2226033282, 2109947300-4). Άνετοι χώροι, λουλουδιασµένα δροµάκια και πλήθος επιλογών σε αθλητικές δραστηριότητες, από µπάσκετ µέχρι wakeboard. Το "Club Med" συνδυάζει χαλάρωση και action και είναι ιδανικό για οικογένειες.

Το δεύτερο σενάριο µας φέρνει στην πλευρά του Αιγαίου και συγκεκριµένα στην Αγία Άννα. Στα 70 στρέµµατα του "Club Agia Anna", µπορείτε να στήσετε σκηνή κάτω από τα πεύκα, να κάνετε κράτηση στα άνετα µπανγκαλόου ή να δοκιµάσετε τα yurts, τις µεγάλες στρογγυλές σκηνές που µοιάζουν µε αυτές των νοµάδων (ενοικίαση χώρου για σκηνή από € 5,40 το άτοµο, ξενώνας από € 26,50, στούντιο από € 51, µπανγκαλόου από € 40, yurts από € 70, καµπάνες: από € 95, 2103602202, 2227097250). Στους χώρους του club θα βρείτε γήπεδα τένις κ.α., Internet cafe, παιδότοπο, home cinema κ.ά. Αν πάλι δεν αλλάζετε τις παροχές ξενοδοχείου, κλείστε δωµάτιο στο νέο "Thalatta Seaside Resort" (από € 100, 2103615844, 2227097395) µε minimal chic διακόσµηση και παροχές spa, λίγα µόλις µέτρα µακριά από το αδελφό "Club Agia Anna". Πού τρώµε; Στο µεζεδοπωλείο "Αρµάτα" (2227097200) για µανιτάρια σαγανάκι, στην ψαροταβέρνα "Γλάρος" (2227097000) για αστακοµακαρονάδα και στο "Μαϊστράλι" (2227097444) για µπαρµπούνια στη σχάρα.

Οι καλύτερες παραλίες της Εύβοιας

Νότια

  • Λινάρι δίπλα στο ποτάµι Πλατανιστού

    Λυκόρεµα στο Μαρµάρι

  • Γιαννίτσι κοντά στο Μαρµάρι
  • Κάλαµος µετά τις Πετριές
  • Λιµνιώνα στο Γιαννίτσι
  • Πετριές - Άγ. Απόστολοι
  • Σχινοδαύλια στον Άγιο Δηµήτριο
  • Πλατανιστός Κεντρική
  • Πετάλι
  • Χερόµυλος-Πετριές
  • Βυθούρη στη Γλυφάδα
  • Χιλιαδού
  • Άγιος Μερκούριος Βόρεια
  • Ροβιές
  • Μουρτερή κοντά στην Κύµη
  • Αχλάδι κοντά στην Αγ. Άννα
  • Κανατάδικα κοντά στους Ωρεούς
  • Αγριοβοτάνι
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.