Στα φεστιβάλ του Ιούλη

Με νότες τζαζ αλλά και live parties, από τη θάλασσα μέχρι το βουνό, επιλέγουμε τις πιο ιδιαίτερες αφορμές για καλοκαιρινά art trips.

Στα φεστιβάλ του Ιούλη

Με νότες τζαζ αλλά και live parties, από τη θάλασσα μέχρι το βουνό, επιλέγουμε τις πιο ιδιαίτερες αφορμές για καλοκαιρινά art trips.

Στα φεστιβάλ του Ιούλη - εικόνα 1
Σύρος

Σύρος

Στη Σκάλα της… Ερμούπολης Το φεστιβάλ επιμένει… κλασικά, με παραστάσεις όπερας, συμφωνικής μουσικής, θεάτρου και χορού, στο πανέμορφο Θέατρο Απόλλων. (Από 1 έως 11/7, www.festivaloftheaegean.com.) Ιδέες για διαδρομές Από την αγορά της οδού Χίου ανηφορίζουμε προς το δημαρχείο και μετά χανόμαστε στα αρχοντικά Βαπόρια. Το βράδυ θα περάσουμε από το Ινστιτούτο Κυβέλη και κατόπιν θα καθίσουμε για φαγητό στην «Κουζίνα» και για γλυκό στο «Jar». Για διαμονή τσεκάρουμε στον ξενώνα «Λίλα» (2281082738) ή στο «Ερμής» (2281083011).

Ζάκυνθος

Τζαζ στο Τζάντε! Το φεστιβάλ φιλοξενεί γνωστούς μουσικούς (όπως τους Γ. Κοντραφούρη, Poly Quartet, Cesar Latorre) από 10 έως 12/7 στο υπαίθριο Θέατρο Δερματούσας (www.zantejazz.com). Ιδέες για διαδρομές Αν σας αρέσει η ηρεμία, κλείστε ένα αγροτόσπιτο στο «Κτήμα Λογοθέτη» (2695035106) ή βίλα στο «Aresti Mountain Resort» (2695026151) και γράψτε διαδρομές στην ενδοχώρα. Σταματήστε στο Κοιλιωμένο για φαγητό στους «Αλιτζερινούς» και deli αγορές στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών κι ανηφορίστε για βουτιές στο Ναυάγιο και τα Ξυγκιά.

Στα φεστιβάλ του Ιούλη - εικόνα 2
Όλυμπος

Παγγαίο

Ψαγμένα στην Καβάλα Το φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας μας ιντριγκάρει με πολυσυλλεκτικές επιλογές, αλλά μας φτιάχνει και το σκηνικό: από τις 4/7 έως τις 2/9, ραντεβού στο κάστρο, το Χαλίλ Μπέη Τζαμί, το Ιμαρέτ, το αρχαίο θέατρο Φιλίππων και στα cult λασπόλουτρα Κρηνίδων! Ιδέες για διαδρομές Ευκαιρία να γνωρίσετε και το άγνωστο Παγγαίο. Ο ξενώνας «Κλαδί Ελιάς» (2592093293) στη γραφική Μεσορόπη αποτελεί ιδανική βάση για ν’ ανακαλύψετε τα μακεδονίτικα αρχοντικά, τα παλιά καπνομάγαζα, τις κρυφές βάθρες και τα εξαιρετικά κρασιά της περιοχής.

Όλυμπος

Φεστιβαλικός πλουραλισμός Τα φεστιβάλ Οι σκηνίτες πάνε στο Olympus Party (3-5/7). Το Φεστιβάλ Ολύμπου «χτυπά» με Σεζ. Έβορα και παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Δίου και το Κάστρο Πλαταμώνα, ενώ το Φεστιβάλ Αφήγησης ξεδιπλώνει τα παραμύθια του στις όχθες του Πηνειού και στην Καλλιπεύκη (3-4/7, www.pofa.uth.gr). Ιδέες για διαδρομές Περάστε από το Δίον, τον Παλαιό Παντελεήμονα, τα Αμπελάκια ή πεζοπορήστε στο φαράγγι του Ενιπέα. Διαμονή: στο Λιτόχωρο «Dion Palace» (2352061431), στα Αμπελάκια «Hotel Kouria» (2495093343).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.