Καρπούζι και παραλία στη Μεσσηνία

Ακούγεται cult αλλά έχει πλάκα. Οι αγρότες κάνουν πάρτι και κερνάνε δωρεάν καρπούζι και θεάματα! Πάνω που λέγαμε να ξεκινήσουμε τις βουτιές μας στις παραλίες της δυτικής Πελοποννήσου…

Καρπούζι και παραλία στη Μεσσηνία

Ακούγεται cult αλλά έχει πλάκα. Οι αγρότες κάνουν πάρτι και κερνάνε δωρεάν καρπούζι και θεάματα! Πάνω που λέγαμε να ξεκινήσουμε τις βουτιές μας στις παραλίες της δυτικής Πελοποννήσου…

Καρπούζι και παραλία στη Μεσσηνία - εικόνα 1

Η αφορμή

Η Γιορτή Καρπουζιού στον Αγρίλη Φιλιατρών (7 χλμ. από την Κυπαρισσία) το σαββατοκύριακο 20 και 21/6. Οι παραγωγοί θα εκθέσουν τα προϊόντα τους (κρασί, λάδι, ελιές, κηπευτικά), τα καρπούζια θα τεμαχίζονται επιτόπου για γευσιγνωσία, τα πιτσιρίκια θα παίζουν με τους κλόουν, ενώ για τους μεγάλους ετοιμάζουν γλέντι με τον Μπάμπη Τσέρτο.

Παραλίες

Βουτιά κι απόλαυση η δυτική ακτογραμμή της Πελοποννήσου. Αν όμως κατεβείτε στην περιοχή από Καρύταινα-Ανδρίτσαινα, το πρώτο σας μπάνιο θα το κάνετε στον κόλπο της Κυπαρισσίας, π.χ. στο Καλό Νερό, ή πιο κάτω, στην αμμουδιά του Λαγκουβάρδου, στο Στόμιο, στην οργανωμένη Sani Paradise, στο νεανικό Καρτελά και φυσικά στη διάσημη –γι’ αυτό και πολυσύχναστη– Βοϊδοκοιλιά.

Sightseeing

Φτάνοντας στην Κυπαρισσία, αναζητήστε κάτω από το Κάστρο τα καλντερίμια της Απάνω Πόλης και –γιατί όχι;– «τσακίστε» γουρουνοπούλα σε κάποια από τις ψησταριές. Στη Χώρα Τριφυλλίας θα βρείτε τα ανάκτορα του Νέστωρα και το αντίστοιχο μουσείο. Τα πιο cult συναπαντήματα, πάντως, σας περιμένουν στα Φιλιατρά –τα οποία διαθέτουν το δικό τους… Πύργο του Άιφελ– και στον γειτονικό Αγρίλη στο Κάστρο των Παραμυθιών, όπου ο γλύπτης Μπάμπης Φουρναράκης έχει σμιλέψει στιγμές από την ελληνική μυθολογία και ιστορία σε αγάλματα και τοιχογραφίες! Κι αν σας πάρει η… κατηφόρα, μην τραβήξετε χειρόφρενο. Πάντα αξίζει μια βόλτα στη γραφική Πύλο και τη Μεθώνη με τα κάστρα τους.

Για φυσιολάτρες

Δεν υπάρχει πιο δροσερή εμπειρία από τη διάσχιση του φαραγγιού της Νέδας. Ακόμα, πάντως, κι αν δεν είστε πολύ της πεζοπορίας, ανεβείτε τουλάχιστον ως τους καταρράκτες. Για birdwatching πάρτε κιάλια κι αναζητήστε ερωδιούς στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Στην επόμενή μας επίσκεψη, ωστόσο, θα θέλαμε ν’ ανακαλύψουμε και το πυκνό δάσος βελανιδιάς στο οροπέδιο της Μάλης.

Διαμονή

Στην Κυπαρισσία, στο ανακαινισμένο οικογενειακό ξενοδοχείο με πισίνα «Apollo Resort Art Hotel» (2761024411-12, www.apollo-hotel.gr). Στο Καλό Νερό, στα άνετα δωμάτια του «Messina Resοrt» (2761072500, www.messina-resort.com). Στον κεντρικό δρόμο Γιάλοβας-Πύλου, στο απλό οικογενειακό ξενοδοχείο «Philip» (2723022741, www.hotelphilip-pylos.com). Ιωάννα Γκομούζα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.