Τσακώνικες μελιτζάνες, δίκταμο και κεράσια!

Τρία γαστρονομικά φεστιβάλ, σε Μακεδονία, Πελοπόννησο και Κρήτη, μας καλούν να γνωρίσουμε την αυθεντική γεύση των περιοχών.

Τσακώνικες μελιτζάνες, δίκταμο και κεράσια!

Τρία γαστρονομικά φεστιβάλ, σε Μακεδονία, Πελοπόννησο και Κρήτη, μας καλούν να γνωρίσουμε την αυθεντική γεύση των περιοχών.

Τσακώνικες μελιτζάνες, δίκταμο και κεράσια! - εικόνα 1

Σε καλλιστεία κερασιών έχετε πάει;

Από τις 27 έως τις 29/6, θα έχετε την ευκαιρία στο χωριό του Άγρα, κοντά στην Έδεσσα. Εκεί θα δοκιμάσετε διά γευσιγνωσίας κάθε διαγωνιζόμενη ποικιλία και θα δείτε όλες της τις… μεταμορφώσεις (από λικέρ μέχρι γλυκά του κουταλιού). Θα ύπαρχει και πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Κρητικό γλέντι στο Ρέθυμνο

Η πατροπαράδοτη –από το 1958– Γιορτή Κρασιού του Ρεθύμνου επαναλανσάρεται ενισχυμένη γαστρονομικά. Από τις 23/5 έως τις 31/5, παραγωγικοί συνεταιρισμοί απ' όλη την Κρήτη θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, κρασί, λάδι, τυριά, βότανα (πληροφορίες: 2831088279).

Mελιτζάνας μαγειρέματα στην Τσακωνιά

Με γεύσεις και μουσικές θα πλημμυρίσουν τα σοκάκια του Λεωνιδίου αυτήν την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ. Μάγειροι από τη Γαλλία, την Τουρκία και την Κύπρο έρχονται στην Τσακωνιά για να στήσουν με τους ντόπιους εστιάτορες γλυκά και αλμυρά μαγειρέματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!