Summer preview στο Ηράκλειο

Ραχάτι στα καφέ του Άγιου Τίτου, πρώτη βουτιά στην Αμμουδάρα. Το Ηράκλειο προσφέρεται για ένα θαλασσινό city weekend. Βόλτες στο κέντρο της πόλης κι εκδρομές στις κοντι­νές εξοχές. Σφηνάκι Κρήτης λίγο πριν από το καλοκαίρι.

Summer preview στο Ηράκλειο

Ραχάτι στα καφέ του Άγιου Τίτου, πρώτη βουτιά στην Αμμουδάρα. Το Ηράκλειο προσφέρεται για ένα θαλασσινό city weekend. Βόλτες στο κέντρο της πόλης κι εκδρομές στις κοντι­νές εξοχές. Σφηνάκι Κρήτης λίγο πριν από το καλοκαίρι.

Summer preview στο Ηράκλειο - εικόνα 1
«Galaxy Hotel»

Βασικές διαδρομές Ό,τι λείπει στο Ηράκλειο από καρτποσταλική ομορφιά, το αναπληρώνει με τη ζωντάνια του. Στον κεντρικό δρόμο της 25ης Αυγούστου και στην Πλατεία του Αγίου Τίτου η κίνηση δεν σταματά ποτέ. Οι Πλατείες Νικηφόρου Φωκά και Ελευθερίας ορίζουν την πλουσιότατη shopping area της πόλης. Οι βενετσιάνικες αναμνήσεις μάς ξαναγυρίζουν στο φρούριο του Κούλε στο παλιό ενετικό λιμάνι. Τέλος, αν θέλουμε ν’ απολαύσουμε το πανόραμα της πόλης, ανεβαίνουμε τα σκαλάκια του προμαχώνα Μαρτινέγκο και φτάνουμε στον τάφο του Καζαντζάκη.

Μες στο μουσείο Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τη σύγχρονη εκθεσιακή του αντίληψη θα σας δώσει άφθονο υλικό για σκέψη και αφορμές για περιήγηση σε ολόκληρο το νησί. Εννοείται ότι αν έχετε πιτσιρίκια, θα ξετρελαθούν. Το CretAquarium, 15 χλμ. έξω από την πόλη, είναι το δεύτερο must. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μπες έστω και μόνο για να δεις το αιωρούμενο ειδώλιο του ταυροκαθάπτη.

Φύση! Οι ορχιδέες άνθισαν στο όρος Γιούχτα. πολύ κοντά βρίσκονται και οι Αρχάνες, χωριό-υπόδειγμα για την ήπια τουριστική του ανάπτυξη. Και, φυσικά, υπάρχουν πάντα η παραλία της Αμμουδάρας (για μια πρώτη βουτιά, 2 χλμ. έξω από το Ηράκλειο) και το ανάκτορο της Κνωσσού, που θα το απολαύσετε χωρίς να σας καίει ο ήλιος.

Θα μείνουμε σε κάποιο από τα μοντέρνα δωμάτια του ανακαινισμένου «Galaxy Hotel» (2810238812, www.economouhotels.com), ή στο «GDM Megaron», σ’ ένα κτίριο του 1925 (2810305300, www.gdmmegaron.gr).

Πού θα φάμε; Στο αρτίστικο «Παγοποιείο» στην Πλατεία του Αγίου Τίτου, στην ψησταριά του «Γιακουμή» στην αγορά του Ηρακλείου (σπεσιαλιτέ τα νεφρά!) και στον καταξιωμένο «Λούκουλο», στην οδό Κοραή.

New ship on the block Πρόσφατα δρομολογήθηκε το «Superfast XII». Φεύγει για Ηράκλειο καθημερινά στις 3.30 μ.μ., φτάνει στις 10 μ.μ. κι επιστρέφει τη νύχτα (αναχώρηση 11.45 μ.μ. και άφιξη στις 6.15 π.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Sikyon Coast Resort: Κατάδυση στην αίγλη του παρελθόντος με φόντο τον Κορινθιακό

Διακριτική πολυτέλεια, σύγχρονη άνεση και ανεπανάληπτη θέα συνθέτουν τα ατού αυτής της εμβληματικής ξενοδοχειακής μονάδας.

Ιταλία: Άδειες κινδυνεύουν να μείνουν οι πισίνες τουριστικών ακινήτων στην Τοσκάνη

Η χρήση πόσιμου νερού σε ιδιωτικές πισίνες θα καταστεί παράνομη.

Air France: Νέα προϊόντα για τους νεαρούς ταξιδιώτες

Διασκεδαστικοί τρόποι απασχόλησης και παροχές για ένα ευχάριστο ταξίδι.

Ninemia: Όταν το θεματικό ταξίδι συναντά την βιωσιμότητα

Mπορεί να συνυπάρξουν αρμονικά στην ίδια εμπειρία καινοτόμες δράσεις βιωσιμότητας, ένα θεματικό πάρκο για την επιστήμη της Φυσικής και 25 στρέμματα πρασίνου με όλα τα προνόμια των χαλαρωτικών διακοπών;

Ανοίγει το καλοκαίρι το πρώτο Nammos resort στη Μύκονο

Θα διαθέτει 26 δωμάτια και σουίτες πέντε αστέρων και τρεις εξαιρετικές ιδιωτικές βίλες, όλα με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.

Minos Beach art: Πασχαλινή απόδραση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Το ξενοδοχείο Minos Beach art, μέλος των Design Hotels, μας περιμένει με πλούσιες επιλογές για να γιορτάσουμε το Πάσχα με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.