Summer preview στο Ηράκλειο

Ραχάτι στα καφέ του Άγιου Τίτου, πρώτη βουτιά στην Αμμουδάρα. Το Ηράκλειο προσφέρεται για ένα θαλασσινό city weekend. Βόλτες στο κέντρο της πόλης κι εκδρομές στις κοντι­νές εξοχές. Σφηνάκι Κρήτης λίγο πριν από το καλοκαίρι.

Summer preview στο Ηράκλειο

Ραχάτι στα καφέ του Άγιου Τίτου, πρώτη βουτιά στην Αμμουδάρα. Το Ηράκλειο προσφέρεται για ένα θαλασσινό city weekend. Βόλτες στο κέντρο της πόλης κι εκδρομές στις κοντι­νές εξοχές. Σφηνάκι Κρήτης λίγο πριν από το καλοκαίρι.

Summer preview στο Ηράκλειο - εικόνα 1
«Galaxy Hotel»

Βασικές διαδρομές Ό,τι λείπει στο Ηράκλειο από καρτποσταλική ομορφιά, το αναπληρώνει με τη ζωντάνια του. Στον κεντρικό δρόμο της 25ης Αυγούστου και στην Πλατεία του Αγίου Τίτου η κίνηση δεν σταματά ποτέ. Οι Πλατείες Νικηφόρου Φωκά και Ελευθερίας ορίζουν την πλουσιότατη shopping area της πόλης. Οι βενετσιάνικες αναμνήσεις μάς ξαναγυρίζουν στο φρούριο του Κούλε στο παλιό ενετικό λιμάνι. Τέλος, αν θέλουμε ν’ απολαύσουμε το πανόραμα της πόλης, ανεβαίνουμε τα σκαλάκια του προμαχώνα Μαρτινέγκο και φτάνουμε στον τάφο του Καζαντζάκη.

Μες στο μουσείο Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τη σύγχρονη εκθεσιακή του αντίληψη θα σας δώσει άφθονο υλικό για σκέψη και αφορμές για περιήγηση σε ολόκληρο το νησί. Εννοείται ότι αν έχετε πιτσιρίκια, θα ξετρελαθούν. Το CretAquarium, 15 χλμ. έξω από την πόλη, είναι το δεύτερο must. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μπες έστω και μόνο για να δεις το αιωρούμενο ειδώλιο του ταυροκαθάπτη.

Φύση! Οι ορχιδέες άνθισαν στο όρος Γιούχτα. πολύ κοντά βρίσκονται και οι Αρχάνες, χωριό-υπόδειγμα για την ήπια τουριστική του ανάπτυξη. Και, φυσικά, υπάρχουν πάντα η παραλία της Αμμουδάρας (για μια πρώτη βουτιά, 2 χλμ. έξω από το Ηράκλειο) και το ανάκτορο της Κνωσσού, που θα το απολαύσετε χωρίς να σας καίει ο ήλιος.

Θα μείνουμε σε κάποιο από τα μοντέρνα δωμάτια του ανακαινισμένου «Galaxy Hotel» (2810238812, www.economouhotels.com), ή στο «GDM Megaron», σ’ ένα κτίριο του 1925 (2810305300, www.gdmmegaron.gr).

Πού θα φάμε; Στο αρτίστικο «Παγοποιείο» στην Πλατεία του Αγίου Τίτου, στην ψησταριά του «Γιακουμή» στην αγορά του Ηρακλείου (σπεσιαλιτέ τα νεφρά!) και στον καταξιωμένο «Λούκουλο», στην οδό Κοραή.

New ship on the block Πρόσφατα δρομολογήθηκε το «Superfast XII». Φεύγει για Ηράκλειο καθημερινά στις 3.30 μ.μ., φτάνει στις 10 μ.μ. κι επιστρέφει τη νύχτα (αναχώρηση 11.45 μ.μ. και άφιξη στις 6.15 π.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.