Ναύπλιο

Η Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο είναι ίσως η ωραιότερη πλατεία της Ελλάδας. σας δίνουμε τις λέξεις-κλειδιά για να την απολαύσετε.

Ναύπλιο

Η Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο είναι ίσως η ωραιότερη πλατεία της Ελλάδας. σας δίνουμε τις λέξεις-κλειδιά για να την απολαύσετε.

Ναύπλιο - εικόνα 1

Αρχαιολογικό Μουσείο

Στεγάζεται σ’ ένα εντυπωσιακό βενετσιάνικο κτίριο του 1713 και φιλοξενεί ευρήματα από τους πολύ σημαντικούς προϊστορικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας. Δυστυχώς, είναι κλειστό αυτή την εποχή (ίσως ξανανοίξει με το νέο έτος). Αν θέλετε όμως να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο, σε απόσταση ούτε 100 μέτρων θα βρείτε το πάντα εξαιρετικό Λαογραφικό (Βασ. Αλεξάνδρου 1, 2752028379), που από το 2006 μάλιστα παρουσιάζει την έκθεση «Ελληνικόν Άστυ: Ναύπλιον 1822-1922», οπότε θα έχετε μια ακόμη καλύτερη εικόνα από τη ζωή της παλιάς πόλης.

Βουλευτικό

Ακριβώς δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκεται το μεγάλο τζαμί του 1730, που από το φθινόπωρο του 1825 μέχρι την άνοιξη του 1826 υπήρξε έδρα της βουλής. Ορισμένες φορές φιλοξενεί εκδηλώσεις, οπότε ανοίγει τις πόρτες και μπορούμε να δούμε το εσωτερικό του. Το πίσω κτίριο με τις τοξωτές στοές υπήρξε μεντρεσές.

Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου

Το μικρό μνημείο προς τιμήν της, στημένο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, μας θυμίζει τη γυναίκα που πρωτοστάτησε στα επεισόδια για την έξωση του Όθωνα το 1862. Η ίδια η τράπεζα είναι χτισμένη στη θέση που ήταν άλλοτε το σπίτι της. Πρόκειται για κτίριο του 1930, του αρχιτέκτονα Ζουμπουλίδη, με αναφορές στα μυκηναϊκά μέγαρα.

Τριανόν

Πίσω από αυτό το ρετρό όνομα βρίσκεται το παλιότερο οθωμανικό μνημείο της πόλης, ένα τζαμί του 16ου αιώνα, που για χρόνια λειτουργούσε ως κινηματογράφος (εξ ου και το όνομα), ενώ πλέον στεγάζει το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Ελλάς

Περηφανεύεται ότι είναι το παλιότερο εστιατόριο της Ελλάδας (από το 1860 παρακαλώ) και μάλλον έχει δίκιο. Υπέροχη σάλα, ωραία μαγειρευτά, ελαφρώς τσιμπημένες τιμές.

Λουκουμάδες

Στο cafe του ξενώνα «Inn Guest House» (2752029333, www.xenoninn.gr) θα απολαύσετε αφράτους λουκουμάδες. Ο ίδιος ο ξενώνας στεγάζεται σ’ ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο και είναι η καλύτερη λύση διαμονής πάνω στην πλατεία.

Σιτσιλιάνικο παγωτό

Η «Antica Gelateria Di Roma» (Φαρμακοπούλου 3 & Κομνηνού) βρίσκεται στο μικρό στενάκι που συνδέει την πλατεία με την εκκλησία της Παναγίας. Ο Ιταλός ιδιοκτήτης παρασκευάζει δεκάδες γεύσεις παγωτού με βάση αυθεντική σιτσιλιάνικη συνταγή.

Δες το από ψηλά

Η γοητεία της πλατείας αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο αν την αντικρίσεις από ψηλά. Γι’ αυτό η καλύτερη (και μακράν η πολυτελέστερη) λύση διαμονής είναι το «Nafplia Palace» στο βράχο της Ακροναυπλίας – η πτέρυγα με τις βίλες και τα μπανγκαλόους, μάλιστα, έχει πανοραμική θέα προς την παλιά πόλη. Ειδικά για τις καθημερινές υπάρχουν εξαιρετικά ελκυστικές προσφορές (2103679000, www.nafplionhotels.gr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.