Late summer στη Σύμη

To φθινόπωρο της πάει πολύ. Μόλις επιστρέψαμε από την ανανεωμένη φέτος νεοκλασική πολιτεία του Αιγαίου και σας μεταφέρουμε δύο νέες διευθύνσεις, που αναθερμαίνουν την –ούτως ή άλλως– σταθερή μας αγάπη για τη Σύμη.

Late summer στη Σύμη

To φθινόπωρο της πάει πολύ. Μόλις επιστρέψαμε από την ανανεωμένη φέτος νεοκλασική πολιτεία του Αιγαίου και σας μεταφέρουμε δύο νέες διευθύνσεις, που αναθερμαίνουν την –ούτως ή άλλως– σταθερή μας αγάπη για τη Σύμη.

Αφίξεις που ξεχωρίζουν

Late summer στη Σύμη - εικόνα 1

Iapetos Village Check in στη νεοκλασική γειτονιά

Μια μονάδα υψηλών προδιαγραφών που έλειπε από το νησί, με ντόπιους ιδιοκτήτες που αγαπούν τον τόπο τους και έχουν όρεξη να προσφέρουν. Το concept είναι να συνδυαστεί η αίσθηση της συμιακής γειτονιάς με όλες τις παροχές ενός σύγχρονου ξενώνα και με τα ατού που προσφέρει η τεχνολογία. Πρόκειται για μια «συστάδα» διώροφων σπιτιών δίπλα στο λιμάνι, με νεοκλασικές προσόψεις σε χρωματισμούς της ώχρας και του λουλακιού, εμπλουτισμένων με σύγχρονες αρχιτεκτονικές πινελιές. Στο εσωτερικό τους, οι μεζονέτες και τα στούντιο είναι υπεράνετα (60 τ.μ. και 40 τ.μ. αντίστοιχα) και ψηλοτάβανα, εξοπλισμένα με όλα τα καλά. Αναπαυτικές πολυθρόνες στην αυλή και τα μπαλκόνια συμπληρώνουν την εικόνα.

Οι κήποι του είναι μια τολμηρή και αισθητικά πετυχημένη έκπληξη –κυριαρχούν κάκτοι διαφόρων ειδών που προσδίδουν εξωτικό ύφος–, ενώ η πισίνα σκιάζεται από μια κατασκευή με πέτρα και ξύλο απόλυτα εναρμονισμένη με την τοπική τεχνοτροπία. Το πρωινό είναι αξιόλογο, ενώ από το χώρο του μπαρ στον κήπο συνδέεστε δωρεάν με ασύρματο internet (22460/72777).

Late summer στη Σύμη - εικόνα 2

Μούσες Μοντέρνο resto με ρίζες στην Αργεντινή!

Πριν από εκατό περίπου χρόνια, μια νεαρή Συμιώτισσα βρέθηκε στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Αργεντινή. Έκανε οικογένεια και όπως όλοι οι Έλληνες της διασποράς εμπότισε παιδιά και εγγόνια με την αγάπη για μια πατρίδα που έπρεπε κάποτε να γνωρίσουν. Έτσι λοιπόν το περασμένο καλοκαίρι όταν τα δισέγγονά της ήρθαν για πρώτη φορά στη Σύμη να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής της προγιαγιάς τους, ανασύρθηκαν μνήμες γεύσεων και μυρουδιών που είχαν συγκρατήσει από τα παιδικά τους χρόνια. Και επειδή ο Φερνάντο και ο Λύσανδρος Danonte –δυο νέοι άνθρωποι με πρόσωπα χαμογελαστά και ανοιχτόκαρδα– είναι ταλαντούχοι σεφ, αποφάσισαν να μάθουν ελληνικά και να ανοίξουν στη Σύμη ένα δικό τους εστιατόριο. Έτσι γεννήθηκαν «Οι Μούσες». Χώρος μικρός, απλός και συμπαθέστατος, με σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα που χρησιμοποιεί ευφάνταστα τα προϊόντα του νησιού. Για παράδειγμα, κόβουν ελιές σε πολύ ψιλές φετούλες, τις ξεραίνουν, τις χτυπούν στο blender δημιουργώντας κάτι το extra που θα πασπαλίσει σαλάτες ή ψάρι. Δοκίμασα το ορεκτικό μαρτίνι ζελέ με αγγούρι και παγωτό από ελαιόλαδο, τη σαλάτα γιαούρτι με confit μάραθου, αγγούρι και λεμόνι, τη σούπα από μάραθο και φέτα, το καρπάτσιο κολιού με μαριναρισμένο σε σόγια και σησαμέλαιο αχλάδι, το καραμελωμένο χοιρινό με κρέμα αβγολέμονο, το χταπόδι με αφρό από ούζο, το λαβράκι με ζελέ ντομάτας, την τερίνα βασιλικού με κρέμα από φέτα. Πιάτα πρωτότυπα, γευστικά και ισορροπημένα. Ενδιάμεσα ήρθε κι ένα σφηνάκι κρύας σούπας ντομάτα-πορτοκάλι, έτσι για να καθαρίσει η γεύση (6973319014).

Διαχρονικές αξίες που επιμένουν ποιοτικά

Late summer στη Σύμη - εικόνα 3
  • Ξενώνας Αλίκη

    Το γοητευτικότερο κατάλυμα στη Σύμη, σε ένα θαυμάσιο αρχοντόσπιτο με ξύλινα πατώματα και φινετσάτα έπιπλα, σε σημείο που σας προκαλεί να βουτήξετε στα πεντακάθαρα νερά ακριβώς

    μπροστά του (22460716655):

  • Μάνος

    Διαχρονική ψαροταβέρνα στον παραλιακό του Γιαλού, με νέα πιάτα την μπρουσκέτα με γαύρο, τη χταποδόσουπα με μπαχαρικά, το σπινιάλο (ψαχνό πίνας) με καβούρι. Σταθερά και εμβληματικά το λαβράκι ψημένο στο αλάτι και η αστακομακαρονάδα (2246072429).

  • Ταβέρνα Θόλος, στην άκρη του παλιού μόλου.

    Φέτος δοκιμάσαμε λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο, κατσικίσια συκωτάκια, κολοκυθάκια αβγολέμονο. Σταθερές αξίες τα ντολμαδάκια με κουκουνάρι, οι λαχανοντολμάδες με φάβα και τα ρεβίθια με μανιτάρια και μπόλικο άνηθο (2246072003).

  • Μυλόπετρα

    Στο πιο όμορφο εστιατόριο του νησιού ο Χανς ανανεώνει κάθε χρόνο τα εξαιρετικά πιάτα της μεσογειακής του κουζίνας. Δοκιμάσαμε: παϊδάκια a la Provencal, φρέσκες ταλιατέλες με coppa di Parma, κρεμμύδια γλασέ και ντοματίνια, scallop shells με salsa verde και φιλέτο τσιπούρας σε σάλτσα πορτοκαλιού-πιπεριού (2246072333).

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.