fonteverde natural spa resort

Ένα Leading hotel… spa-νιο, όπου οι guests κυκλοφορούν τυλιγμένοι στα πράσινα μπουρνούζια τους, δοκιμάζουν σιενέζικες σπεσιαλιτέ, πίνουν πικάντικα μαρτίνι και τεστάρουν κατακόκκινες ή total black Ferraris.

fonteverde natural spa resort

Ένα Leading hotel… spa-νιο, όπου οι guests κυκλοφορούν τυλιγμένοι στα πράσινα μπουρνούζια τους, δοκιμάζουν σιενέζικες σπεσιαλιτέ, πίνουν πικάντικα μαρτίνι και τεστάρουν κατακόκκινες

ή total black Ferraris.

fonteverde natural spa resort - εικόνα 1
Η Val d’ Orcia από την άκρη της infinity pool.

Φτάνοντας απογευματάκι στο San Casciano dei Bagni, παρότι φορτωμένη με μια βαλίτσα με υπολογίσιμο εκτόπισμα, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και, αντί να κατευθυνθώ προς την είσοδο του Fonteverde, λοξοδρόμησα προς τα δεξιά και δη την άκρη της βεράντας. Διότι το ηλιοβασίλεμα, που βουτάει στο πορτοκαλί τους σιενέζικους λόφους της Val d' Orcia, είναι ικανότατος αντιπερισπασμός. Ιδίως όταν το απολαμβάνεις εντός της infinity pool. Μόλις την εντόπισα, ήθελα διακαώς να κάνω κατάδυση. Προϋπόθεση, προφανώς, το check in. Στο lobby πια, βούλιαξα για λίγο σε μία δερμάτινη μπερζέρα, περιμένοντας το κλειδί, με μία σειρά από καρδινάλιους να με παρατηρούν με βλέμμα επιβλητικό – εδώ ήταν θέρετρο των Μεδίκων, μου τόνιζαν από τα κάδρα τους. Οι δε θερμές πηγές του χωριού ήταν εκτιμητέες από την εποχή των Ετρούσκων, είχαν μάλιστα ιερό χαρακτήρα. Όπως και να το κάνεις, οι ατμοί έχουν κάτι το spiritual.

Με ανάλογη ιστορία, το ξενοδοχείο διατηρεί τον πυρήνα του γοητευτικού «κλασικού». Ενός κλασικού, όμως, που (και για χάρη του spa) δεν κουράζει. Καθρεφτίζει την πολυτέλεια μέσω λεπτοδουλεμένων αντικών, έργων τέχνης, πλούσιων υφασμάτων, πλην όμως τα συνδυάζει με γήινα, χαλαρωτικά χρώματα και έπιπλα σε πιο λιτές γραμμές. Τα 78 άνετα δωμάτια, εκ των οποίων έξι junior suites και επτά σουίτες –με την επονομαζόμενη «Cristina di Lorena» να ξεχωρίζει για τη φοβερή της θέα στο κυματιστό τοσκανέζικο τοπίο που τώρα την άνοιξη έχει φουντώσει– έχουν μεγάλο διακοσμητικό εύρος: από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα. Το δε σέρβις των Leading Hotels οf the World είναι φροντίδα γκαραντί.

salus per αquam

fonteverde natural spa resort - εικόνα 2
Bασικό στοιχείo της θεραπείας στην πισίνα με τις Bioaquam Circuit πολυθρόνες είναι η θέα στο τοσκανέζικο πράσινο.

Οι φυσικές θερμές πηγές είναι το ατού –το φυσικό πλεονέκτημα αν θέλετε– του Fonteverde Natural Spa Resort. «Salus per αquam» (υγεία μέσω του νερού) έλεγαν οι Ρωμαίοι, κι αν δεν είστε του λατινικού, στραφείτε προς Ανατολάς για λίγο Φενγκ Σούι. Το νερό αντιμετωπίζεται ως ολική εμπειρία, που περιλαμβάνει σώμα, μυαλό, ψυχή. Υδάτινη εκδοχή ευζωίας. Αφήνεσαι στο υδρομασάζ, καθισμένος στις μαρμάρινες «πολυθρόνες» του Bioaquam Circuit, κάνεις τουρ στις πισίνες, συνεχίζεις με οριεντάλ μασάζ (shiatsu, shintai, tokui-do, korean, έντονο ki massage, ayurvedic) και ρεφλεξολογία, ιδρώνεις χωρίς να κοπιάζεις στη σάουνα και το turkish bath, ανανεώνεσαι με τονωτικές μάσκες προσώπου, θεραπείες σώματος και αρωματοθεραπείες.

Για την τέλεια χαλάρωση, η προσωπική μου προτίμηση είναι το Thalaquam: ένα μικρό (για ένα ή δύο άτομα), σκούρο μπλε δωμάτιο γεμάτο βότσαλα, με τον «ουρανό» του φορτωμένο αστέρια, όπου μπαίνεις υπό το φως των κεριών στο νερό και απλώς… επιπλέεις, αφήνοντας τα ευεργετικά άλατα και τη μουσική να κάνουν τα υπόλοιπα.

Για τον απαραίτητο εξοπλισμό υπάρχουν δύο μπουτίκ, μια δίπλα στο μπαρ, στο ισόγειο, και μια δίπλα στο spa. Εκεί, εκτός από την ειδική σειρά περιποίησης του ίδιου του Fonteverde, θα βρείτε επίσης προϊόντα του Lorenzo Villoresi και της Kanebo. Για να πάρετε λίγο well being μαζί σας φεύγοντας. Αφήστε, όμως, λίγο παραπάνω χώρο στη βαλίτσα για μερικά Brunelli και Rossi di Montalcino ή κανένα Chianti από το wine shop, το οποίο, εκτός από χαρακτηριστικά κρασιά της περιοχής, έχει και ενδιαφέρουσες φιάλες απ’ όλη την Ιταλία. Και μια που εδώ το υδάτινο στοιχείο έχει την πρωτοκαθεδρία, το ξενοδοχείο διαθέτει και μια ενδιαφέρουσα συλλογή από μεταλλικά νερά (Wattwiller, Apollinaris κ.ά.) – τώρα με τη λειψυδρία, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε ως… συλλεκτικά αντικείμενα.

fonteverde natural spa resort - εικόνα 3
Τα δωμάτια απηχούν το αρχοντικό παρελθόν του κτιρίου που υπήρξε κατοικία των Μεδίκων.

Η ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης έχει αρκετές γαστρονομικές προτάσεις (και αρκετά αστεράκια Michelin), πλην όμως βάλτε στο γευστικό σας πρόγραμμα το εστιατόριο του Fonteverde.

Στο Ferdinando I (ναι, των Μεδίκων), στα αριστερά του lobby, ο σεφ Luca Ciaffarafa προτείνει καλοφτιαγμένες διεθνείς γεύσεις και τοσκανέζικες σπεσιαλιτέ. Και μια που η έννοια του well being εδώ δεν ξεχνιέται ποτέ, light πιάτα. Ακόμη κι όσοι προσέχουν τη διατροφή τους (και προφανώς κάνουν κράτει στο αλκοόλ), μπορούν να παραδοθούν σε μια μικρή παρασπονδία: το martini με άρωμα peperoncino του μπαρ Il Falconiere, πικάντικο και ταυτόχρονα απαλό, είναι εξαιρετικό.

Fonteverde Natural Spa Resort Localita Therme, 1, San Casciano dei Bagni, Siena, www.lhw.com/fonteverde, τηλέφωνο κρατήσεων για τα Leading Hotels of the World στην Ελλάδα: 0800 391270617. high drive

Από την πρώτη στιγμή αναρωτιόμουν αν όλοι εδώ έχουν Ferrari (φοριέται και σαν αξεσουάρ), αλλά η υπερπαρουσία είχε λογική εξήγηση: τις νοικιάζεις στο lobby και βολτάρεις στις τοσκανέζικες εξοχές αλά Σουμάχερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.