Check-in Βουδαπέστη

Ιστορικά palaces ανακαινισμένα με μοντέρνα ματιά και design hotels-προορισμοί φέρνουν αέρα ανανέωσης στην ανερχόμενη παραδουνάβια πρωτεύουσα.

Check-in Βουδαπέστη

Ιστορικά palaces ανακαινισμένα με μοντέρνα ματιά και design hotels-προορισμοί φέρνουν αέρα ανανέωσης στην ανερχόμενη παραδουνάβια πρωτεύουσα.

PALACE & SPA

Check-in Βουδαπέστη - εικόνα 1

New York Palace τοποθεσία: Ιστορικό κτίριο στην πιο κεντρική λεωφόρο της πόλης, μ’ ένα cafe΄-πάλαι ποτέ στέκι της ουγγρικής ιντελιγκέντσια. ατμόσφαιρα: Ιστορική πολυτέλεια (frescos, πολυέλαιοι, μάρμαρα) με σύγχρονη κομψότητα. Aνακαίνιση με ιταλική υπογραφή. ποιοι πάνε: Υποψιασμένοι weekenders που αγαπούν την κλασική πολυτέλεια, αλλά παρακολουθούν και τις νέες τάσεις. δωμάτια: 107 άνετα δωμάτια –τα 27 είναι σουίτες– διακοσμημένα σε γήινους τόνους, με ιταλικά έπιπλα και πινελιές πολυτέλειας. εστιατόρια: Το ιστορικό cafe΄ ξαναζεί. Σερβίρει σνακ, ουγγρικές και ιταλικές γεύσεις. highlights: Η κομψή ανακαίνιση. Η επιβλητική εσωτερική αυλή. Το ατμοσφαιρικό city spa. info: Erzsibet krt 911, +361 8866 111, www.boscolohotels.com, από € 172.

BUSINESS

Check-in Βουδαπέστη - εικόνα 2

Le Meridien Budapest Grand Palace τοποθεσία: Στο κέντρο της πόλης, σ’ ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο πολύ κοντά στο Δούναβη. ατμόσφαιρα: Άνεση και κομψότητα σ’ ένα city hotel με τη σφραγίδα των The Leading Hotels of the World. ποιοι πάνε: Business travellers –το ξενοδοχείο καλές business παροχές και άνετη πρόσβαση– και πιστοί του brand. δωμάτια: 193 δωμάτια και 26 σουίτες με αίσθηση αστικής κομψότητας. Πολύ ωραία θέα στην κατάφυτη πλατεία από τα μπροστινά. εστιατόρια: A la carte, με σύγχρονη γαλλική και ούγγρικη κουζίνα, κυριακάτικα brunches και θεματικοί μπουφέδες. highlights: Η κεντρική τοποθεσία. Ο συνδυασμός ατμόσφαιρας και σύγχρονων παροχών. info: Erzsebet Ter 9-10, +361 4295 500, www.lemeridien.com, από €135. +800 3912 70617, www.lhw.com

DESIGN

Check-in Βουδαπέστη - εικόνα 3

Lanchid 19 τοποθεσία: Καινούργιο ξενοδοχείο σε φουτουριστικό κτίριο στη Βούδα, δίπλα στη γέφυρα που τη συνδέει με την Πέστη. ατμόσφαιρα: Ένα «απόλυτα» design hotel, με αρχιτεκτονική, φωτισμό και διακόσμηση που δημιουργούν εμπειρίες. ποιοι πάνε: Hip travellers και λάτρεις των design – το κτίριο που μόλις ολοκληρώθηκε έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία. δωμάτια: Μοναδικά, με installations των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών και έπιπλα Moroso.

εστιατόρια: Pop ατμόσφαιρα στο casual chic «Gallery Cafe΄-Restaurant» που σερβίρει και σε μια όμορφη αυλή.

highlights: Η εντυπωσιακή πρόσοψη με μετακινούμενα panels και ειδικό φωτισμό που αλλάζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. info: Lanchid Utca 19, www.designhotels.com, από €180.

BUDGET

Check-in Βουδαπέστη - εικόνα 4

Zara Hotel

τοποθεσία: Στο κέντρο της πεζοδρομημένης παλιάς πόλης, περιβάλλεται από δεκάδες μαγαζιά και εστιατόρια.

ατμόσφαιρα: Σύγχρονη αισθητική από μια διεθνή αλυσίδα – παρά τις budget τιμές, δεν έχει σχέση με τη γνωστή φίρμα ρούχων. ποιοι πάνε: Weekenders και business travellers που θέλουν κεντρική θέση και σύγχρονο metropolitan περιβάλλον. δωμάτια: 74 δωμάτια με σύγχρονο city ύφος και διαφορετικές διαβαθμίσεις. εστιατόρια: Ελαφρύ φαγητό στο ευχάριστο «Zara cafe΄-bar». highlights: Η σχέση ποιότητας-τιμής. Η θέση του. Το urban στιλ. info: Sό u. 6., +361 357 6170, από € 95 (και ειδικά εποχικά πακέτα).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.