Sani Gourmet

Μπείτε σε mood διακοπών σ' ένα από τα καλύτερα resorts της χώρας. Αφορμή το Sani Gourmet, ένα κορυφαίο γαστρονομικό event, που ξεκινά μεθαύριο στο «Sani Resort» της Χαλκιδικής και διαρκεί έως τις 25 Μαΐου.

Sani Gourmet

Μπείτε σε mood διακοπών σ' ένα από τα καλύτερα resorts της χώρας. Αφορμή το Sani Gourmet, ένα κορυφαίο γαστρονομικό event, που ξεκινά μεθαύριο στο «Sani Resort» της Χαλκιδικής και διαρκεί έως τις 25 Μαΐου.

Sani Gourmet - εικόνα 1

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά επτά αστέρια Michelin θα συγκεντρωθούν αυτές τις μέρες στις μαγικές εγκαταστάσεις του «Sani Resort» στη Χαλκιδική χάρη στο Sani Gourmet, ένα φεστιβάλ που, με μετακλήσεις τοπ σεφ απ' όλο τον κόσμο αλλά και εκδηλώσεις για το κρασί, έχει καταφέρει να γίνει θεσμός. Δεν είναι τυχαίο ότι το «Sani Resort», χάρη στις κινήσεις του, δημιούργησε μια κουλτούρα γαστρονομίας στη Χαλκιδική και μέσα σε μερικά χρόνια την έχει βάλει στο χάρτη ως τοπ γαστρονομικό προορισμό. Το παρακολούθησα τα τελευταία δύο χρόνια και μπορώ να πω πως αυτό που κάνει το Sani Gourmet να ξεχωρίζει είναι ότι καταφέρνει να παντρέψει τα ταξίδια στη γεύση με την εμπειρία της φύσης, τους ήχους της θάλασσας και τη φινέτσα ενός κοσμοπολίτικου προορισμού. Δεν είναι απλά μια γαστρονομική εμπειρία, αλλά ένα υπέροχο weekend σε μια χαρισματική περιοχή της Ελλάδας κι ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει τα πάντα. Εξαιρετική διαμονή, ένα από τα καλύτερα spa στην Ελλάδα, πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο και μια μαρίνα με μαγαζιά και οκτώ εξαιρετικά εστιατόρια. Τι άλλο θέλετε;

Τα... διλήμματα του φετινού φεστιβάλ

Sani Gourmet - εικόνα 2

Δεν ξέρεις πού να πρωτοπάς στο φετινό Sani Gourmet. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και οι σεφ εξαιρετικοί. Κορυφαία παρουσία εκείνη του Heinz Winkler, Γερμανού τοπ σεφ με 3 αστέρια Michelin (20 και 21/5). Και συνεχίζουμε: το πρώτο σαββατοκύριακο θα μαγειρέψει o αντισυμβατικός Alain Llorca, που ισορροπεί με πρωτοτυπία ανάμεσα στη γαλλική και την ισπανική κουζίνα (κάτοχος 2 αστεριών Michelin). Τις ίδιες ημερομηνίες, 17 και 18 Μαΐου, ο Ιταλός Marco Garfagnini, που μαθήτευσε δίπλα σε ονομαστούς σεφ, για να βραβευτεί με ένα αστέρι Michelin, θα μας επιδείξει τη ραφινάτη γαστρονομική του δυναμική, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε την κουζίνα ενός Έλληνα σεφ που διαπρέπει στο εξωτερικό συγκεντρώνοντας τα βλέμματα στην ελληνική κουζίνα, του Μιχάλη Ψιλάκη, αλλά και τη μαγειρική τέχνη του σεφ του «48 the Restaurant» Χριστόφορου Πέσκια.

Φέτος όμως, το Sani Gourmet έχει ιδιαίτερα πολυεθνικό χαρακτήρα. Ο Atul Kochhar, που συνδυάζει την ινδική παράδοση με τη δυτική υψηλή γαστρονομία και είναι από τους ελάχιστους Ινδούς σεφ που κατέχουν 1 αστέρι Michelin, θα μαγειρέψει στις 23-25/5, ενώ ο Herve Courtot φτιάχνει σούσι, τεμπούρα και όχι μόνο από 21 έως 25/5. Έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του Κύπριου Ανδρέα Μαυρομμάτη, ενός δημιουργικού σεφ με μεγάλη φήμη και καριέρα στο Παρίσι (22-24/5). Την προσοχή τραβά και το ενδιαφέρον concept που θα παρουσιάσει ο Χρύσανθος Καραμολέγκος του «Απλά» και της «Ντομάτας». Εμπνεόμενος από τα βιολογικά προϊόντα της Μακεδονίας, δημιουργεί ένα ευφάνταστο οργανικό μενού, με τίτλο «Undo», υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιστροφής μας στις παραδοσιακές αξίες της υγιεινής διατροφής (21-25/5). Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οργανώνεται πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η παρουσίαση αποσταγμάτων από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο στις 21/5, η μύησή μας στην ανεξερεύνητη κουζίνα της Χαλκιδικής με πίτες και θαλασσινά από τη Στέλλα Σπανού, τα παραδοσιακά ζυμαρικά από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (24/5) και το κρασί από τον Σίμο Γεωργόπουλο (24-25/5). Τέλος, καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα «τρέχει» η έκθεση φωτογραφίας του Βαγγέλη Πατεράκη με τίτλο «Fork D-Tales».

INFO

«Sani Resort», Κασσάνδρα, Χαλκιδική, τηλέφωνα κρατήσεων: 2374099500, www.saniresort.gr. Κρατήσεις για το φεστιβάλ 2374099400. Οι τιμές κυμαίνονται από € 100 έως € 130, ανάλογα με τον σεφ, και περιλαμβάνουν το μενού με κρασί, ενώ ειδικές τιμές προσφέρονται για συνδυασμό δείπνου και διανυκτέρευσης.

«Sani Resort» resto highlighs

Sani Gourmet - εικόνα 3
  • Tο gourmet εστιατόριο Water Restaurant του «Sani Asterias Suites», βραβευμένο με «Χρυσό Σκούφο» και δύο διάστερους σεφ στο δυναμικό του, τον Arnaud Bignon της «Σπονδής» και τον Eric Frechon από το «Bristol» του Παρισιού.

  • H διάσημη Ντομάτα του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου (κατά τους «Financial Times», ένα από τα 25 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης), βραβευμένη επίσης με «Χρυσό Σκούφο».
  • Ιταλική κουζίνα στην ιταλική τρατορία Macaroni και γεύσεις γιαπωνέζικης και Αsian fusion κουζίνας στο βραβευμένο Sea U & Sea U Up, ίσως στον ωραιότερο χώρο του συγκροτήματος.
  • Η ομάδα του Απόστολου Τραστέλη (ιδιοκτήτη της «Σπονδής») υπογράφει και το Byblos στο «Porto Sani Village», το μενού του οποίου φέτος επιμελείται ο σεφ Alain Llorca, βραβευμένος με 2 αστέρια Μichelin.
  • Νέο γαστρονομικό απόκτημα στο «Sani Resort» είναι το Veranda του «Sani Beach Hotel», με υπέροχα μενού βασισμένα στη μεσογειακή διατροφή.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

    Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

    Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    11/12/2025

    Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

    Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

    Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

    Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

    Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

    Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

    Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

    Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!