Ταξιδέψαμε με το «Jewel of the Seas»

Μόλις επιστρέψαμε από μια κρουαζιέρα στη Βόρεια Θάλασσα με το «Jewel of the seas» της Royal Carribean. Πέρα από τις βουτιές και το spa εν πλω που απολαύσαμε, τσεκάραμε τα best of του Όσλο και της Κοπεγχάγης και αναμεταδίδουμε.

Ταξιδέψαμε με το «Jewel of the Seas»

Μόλις επιστρέψαμε από μια κρουαζιέρα στη Βόρεια Θάλασσα με το «Jewel of the seas» της Royal Carribean. Πέρα από τις βουτιές και το spa εν πλω που απολαύσαμε, τσεκάραμε τα best of του Όσλο και της Κοπεγχάγης και αναμεταδίδουμε.

Όσλο

Ταξιδέψαμε με το «Jewel of the Seas» - εικόνα 1
Όσλο

Βασικές διαδρομές

Είναι τόσο «μαζεμένο» το κέντρο της πόλης (στο τρίγωνο Βασιλικό Παλάτι-Σιδηροδρομικός Σταθμός-λιμάνι Pipervika) που το γυρνάς με τα πόδια. Χάζεψε την κίνηση και τα αρχοντικά δημόσια κτίρια στην Karl Johans Gate και πιάσε παγκάκι στην παραλία κάτω από τους επιβλητικούς κεραμιδί πύργους του Δημαρχείου. Θέλεις βόλτες στα πέριξ; Βάλε ρότα για το πάρκο με τα γλυπτά-τοτέμ του Βίγκελαντ ή τα μουσεία με τα πλοία των Βίκινγκς.

Στα οπωσδήποτε Το Akker Brygge, το μεγάλο εμπορικό κέντρο στο λιμάνι. Αν έχει καλό καιρό, θα καθίσεις για καφέ πλάι στο κύμα. με τις δροσιές, θ' ανέβεις τις σκάλες για να χαζέψεις τις βιτρίνες.

Arty στέκια

Πολλά, καλά και στην ίδια, παλιά γειτονιά. Δες τι «τρέχει» στο ίδρυμα μοντέρνας τέχνης Astrup Fenley Museum, κάνε στάση –και για καφέ– στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής, τσέκαρε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τις γκαλερί στη Radhusgata και μπες στην αντικερί Damms (Akersgaten 2).

Δοκίμασε

Μακαρόν και λαχταριστές σοκολατίνες στο «Pascal» (Tollbugata 11) και νορβηγικές γεύσεις στο ιστορικό «Engebret cafe» στη Bankplassen – με αύρα από Ίψεν και Μουνχ.

Θέλω φωτογραφία

Καθώς θα βγαίνεις από το κρουαζιερόπλοιο, κάνε μια βόλτα και πολλά κλικ με ευρυγώνιο φακό στο νέο, εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας.

Κοπεγχάγη

Ταξιδέψαμε με το «Jewel of the Seas» - εικόνα 2
Κοπεγχάγη

Βασικές διαδρομές

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Stroget, τον πεζόδρομο που διατρέχει το κέντρο από την πλατεία Kongens ως το πάρκο Τίβολι. Μη «φοβάσαι» όμως να της κάνεις παρασπονδίες. Μπες στο στενάκι Pistolstr για πιο ψαγμένες μπουτίκ, κάθισε στο cafe «Victor» στη Ny Ostergade μαζί με τους celebrities, δες την πόλη από τον πύργο Rundetarn και ψάξε για αντίκες στις Laederstraede και Kompagnistraedet πριν διασχίσεις το κανάλι για το Slotsholmen.

Στα οπωσδήποτε

Shopping με design υπογραφή, από νεανικά ρούχα μέχρι Bang & Olufssen. Ζηλέψαμε τις χειροποίητες τσάντες Jane Burchard (Kobmagergade 7), όλη τη σειρά Marimekko στο γλυκύτατο Kaiku (Kompagnistraede 8) και τα φωτιστικά στο Le Klint (Kirkestraede 1).

Arty στέκια

Μας άρεσε το Dansk Design Center: η μόνιμη συλλογή, το αφιέρωμα στην εταιρεία Muuto –ως τη 1/6– και, φυσικά, το σούπερ πωλητήριο. Για πιο… κλασικά γούστα, στην αντικρυνή Ny Carlsberg Glyptotek φιγουράρουν από αρχαία ελληνική τέχνη μέχρι Γκογκέν και Ροντέν.

Δοκίμασε

Ωραιότατα τα εστιατόρια στο κρουαζιερόπλοιο, δεν λέμε, αλλά με έντεκα αστέρια Michelin στην πόλη –εκ των οποίων τρία φετινά– η… απιστία σχεδόν επιβάλλεται. Κλείσε μου τραπέζι στο «Noma»…

Θέλω φωτογραφία

Πάνω στα κανάλια και με αρχιτεκτονικό φόντο που «φυσάει»: μπροστά στο «Μαύρο Διαμάντι» –το νέο κτίριο της βιβλιοθήκης–, στο ολοκαίνουργιο Βασιλικό Θέατρο ή την Όπερα.

Πώς θα πάω

Η Βόρεια Θάλασσα και η Βαλτική είναι από τους πιο «hot» προορισμούς στην αγορά της κρουαζιέρας. Το «Jewel of the Seas» θα πλέει στα βαθιά νερά τους όλη τη θερινή σεζόν. Για να δεις την Κοπεγχάγη και το Όσλο χωρίς να κλείσεις ξενοδοχείο αλλά και το Ταλίν, την Αγία Πετρούπολη και το Ελσίνκι, θα ταξιδέψεις μαζί του για 12 ή 13 νύχτες, αναχωρώντας από το βρετανικό Χάρουιτς. Το κρουαζιερόπλοιο, μεγάλο και σύγχρονο, έχει γωνιές για μικρούς και μεγάλους, άνετες καμπίνες με μπαλκόνι στη θάλασσα, έξι εστιατόρια, πολλά μπαρ, καταστήματα, καζίνο, θέατρο, spa, γυμναστήριο, πισίνες, νεροτσουλήθρες, jacuzzi, γήπεδο μίνι γκολφ και τοίχο αναρρίχησης!

Την RCI αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator (2103609801/3, cruises@navigator.gr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.