Maldives hopping

Μπορεί να μοιάζουν φτιαγμένες με υλικά... Παραδείσου, όμως οι Μαλδίβες, ο πιο αγαπημένος εξωτικός προορισμός του πλανήτη, δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Η Κατερίνα Κατώπη έκανε hopping σε όσα περισσότερα από τα 1.190 νησιά μπόρεσε, επιδόθηκε σε κάθε είδους activities –από καταδύσεις μέχρι... ολήμερο relax δίπλα στο κύμα– και φτιάχνει το ιδανικό πακέτο για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Maldives hopping

Μπορεί να μοιάζουν φτιαγμένες με υλικά... Παραδείσου, όμως οι Μαλδίβες, ο πιο αγαπημένος εξωτικός προορισμός του πλανήτη, δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Η Κατερίνα Κατώπη έκανε hopping σε όσα περισσότερα από

τα 1.190 νησιά μπόρεσε, επιδόθηκε σε κάθε είδους activities –από καταδύσεις μέχρι... ολήμερο relax δίπλα στο κύμα– και φτιάχνει το ιδανικό πακέτο για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Maldives hopping - εικόνα 1

North Male Atoll, Manta Point, 10 μέτρα κάτω από τη θάλασσα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο ν’ αντισταθώ και να μην αγγίξω τα τεράστια ψάρια manta ray, με άνοιγμα πτερυγίων έως και 3 μέτρα, που χορεύουν ρυθμικά γύρω μας – γλιστρούν με χάρη κι ομορφιά, παίζουν μαζί μας, μας καλωσορίζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Βυθιζόμαστε ακόμα 10 μέτρα και βρισκόμαστε σ’ έναν κήπο από κοράλλια, μαλακά και σκληρά, ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο χρωμάτων, και ξάφνου μέσα σε μiα κοιλότητα, ανακαλύπτουμε έναν ακίνδυνο καρχαρία nurse να... χαλαρώνει ξαπλωτός. Αυτή τη φορά, δεν αντιστεκόμαστε. Τον χαϊδεύουμε και ο φίλος μου, που για πρώτη φορά κάνει κατάδυση, διστάζει αρχικά, αλλά τελικά νικά το φόβο του και δεν λέει να ξεκολλήσει. Απορεί κι εκείνος, όπως όλοι μας, πώς είναι δυνατόν μέσα σε μόλις είκοσι λεπτά να βιώσει κανείς τόσες συγκινήσεις υποβρυχίως. Καλώς ήρθατε, στη δική σας προσωπική Wonderland που λέγεται Μαλδίβες!

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης Μαλδίβες ταξιδεύω σε μέρη μαγικά κι ονειρεμένα: ατόλες διάσπαρτες στον Ινδικό, τιρκουάζ νερά που διακόπτονται κατά τόπους από μικρές κουκίδες πυκνής πράσινης βλάστησης, περιστοιχισμένες από κατάλευκη διάφανη άμμο, τριγύρω ο κοραλλιογενής ύφαλος που προστατεύει τα νησάκια από το βραδυφλεγές μένος της φύσης. Μόνιμο καλοκαίρι! Τα χρώματα είναι τόσο έντονα και σε τόσο απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, που θαρρείς και κάποιος τα έχει πειράξει στο Photoshop. Ο ήλιος υπέρλαμπρος, η θάλασσα ζεστή και ήρεμη και παντού απόλυτη ησυχία. Μοναδική «παραφωνία» το κύμα που σπάει στον ύφαλο και με νανουρίζει μέρα νύχτα. Ατενίζω τον ορίζοντα, το απέραντο τιρκουάζ, που γίνεται ένα με το γαλάζιο του ουρανού. Ένα κοπάδι δελφίνια κάνει ρυθμικές φιγούρες στα βαθιά. Η μεθυστική μυρωδιά από τα εξωτικά λουλούδια

φραντζιπάνι με ζαλίζει, καθώς η απαλή σαν πούδρα άμμος χαϊδεύει τις πατούσες μου. Κλείνω τα μάτια και χαμογελώ... Τελικά υπάρχει Παράδεισος στη Γη!

Πολυτελεια στο νερό

Maldives hopping - εικόνα 2
To υδροπλάνο θα σας αφήσει στην... πόρτα του «The Rania Experience»

Κάθε νησί κι ένα ξενοδοχείο, τοπία-σκηνές από όνειρο, ιδανικά για ρομαντισμό και... αποπλάνηση. Ναι, σίγουρα, οι Μαλδίβες είναι το τέλειο μέρος για ρομάντζο, για την πραγματοποίηση των πιο τρελών «καρτποσταλικών» επιθυμιών μας. Το ταξίδι στη φαντασία ξεκινά με το που θα φτάσει κανείς στο «αεροδρόμιο» του Μάλε, ένα νησάκι απ’ όπου φεύγεις με σκάφος ή με υδροπλάνο για τους πιο απομακρυσμένους προορισμούς του αρχιπελάγους. Το νερό είναι το κυρίαρχο στοιχείο του μικρού κρατιδίου των 56.000 τετραγωνικών μιλίων και των 1.190 νησιών, εκ των οποίων μόνο τα 200 κατοικούνται. Γλείφει τα διάσπαρτα σαν μετεωρίτες νησιά και κάθε μέρα, ανάλογα με την άμπωτη και την παλίρροια, εμφανίζονται ή εξαφανίζονται δεκάδες μικρές αμμο-νησίδες. Η πιο «χαμηλή» χώρα στον κόσμο είναι τόσο ευαίσθητη στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, που, αν επαληθευτούν οι μελέτες, σε λιγότερο από 100 χρόνια, το 80% θα βυθιστεί και το υπόλοιπο 20% δεν θα είναι πια κατοικήσιμο... Κι όμως, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, η κυβέρνηση κάθε χρόνο παραχωρεί –ελεγχόμενα– συγκεκριμένο αριθμό νησιών για ανάπτυξη και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, δημιουργώντας ίσως κι ένα πρότυπο για υγιή high end τουριστική ανάπτυξη. Στην πρώτη μου επίσκεψη στα νησιά, περίπου 10 χρόνια πριν, το μοναδικό πολύ καλό ξενοδοχείο ήταν το «Four Seasons Kuda Huraa», με τα πρωτοποριακά μπανγκαλόους σε πασσάλους πάνω απ’ το νερό, και το νησάκι-spa, όπου πήγαινες μ’ ένα μικρό παραδοσιακό dhoni με κουπί. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και υπάρχουν τόσα πολλά και τόσα καλά καταλύματα, που ειλικρινά δεν ξέρει κανείς ποιο να πρωτοδιαλέξει. Και το πιο σημαντικό: πια δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα που προσελκύουν τους κάθε λογής επισκέπτες αλλά και μια πληθώρα από δραστηριότητες.

Απ’ το βυθο... στον ουρανο

Maldives hopping - εικόνα 3

Ό,τι κι αν έχετε επισκεφτεί στο αρχιπέλαγος, κάτω από το νερό θα συναντήσετε έναν άλλο, μαγικό κόσμο. Χελώνες, καρχαρίες, πολύχρωμα μαλακά κοράλλια, ψάρια-νυχτερίδες, παιχνιδιάρικα ψάρια-κλόουν, ψάρια-παπαγάλοι που ροκανίζουν τα κοράλλια, sweetlips, ακόμη και μεγάλα μεταναστευτικά είδη όπως οι φαλαινοκαρχαρίες και τα manta rays... Συχνά, τα φιλικά ψάρια Ναπολέων θα σας αφήσουν να τα χαϊδέψετε και θα σας ακολουθήσουν σε όλη τη διάρκεια της βουτιάς! Η κατάδυση όμως θέλει προσοχή, καθώς οι περισσότερες τοποθεσίες απευθύνονται σε δύτες με αρκετή εμπειρία, κυρίως λόγω των δυνατών ρευμάτων. Όλα τα ξενοδοχεία διαθέτουν άριστα εξοπλισμένα dive shops και μαθήματα για αρχαρίους αλλά και για προχωρημένους. Για τις καλύτερες βουτιές, βάλτε πλώρη για το σχετικά απομονωμένο South Ari Atoll, που φημίζεται για τη διαύγεια των νερών του και την ποικιλία σε υποθαλάσσια ζωή. Στα περισσότερα ξενοδοχεία, θα βρείτε βιολόγους που οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για παιδιά και μεγάλους γύρω από τους υγροβιότοπους των Μαλδίβων. Πάρτε μέρος και στα προγράμματα οικολογίας των μονάδων, όπως, π.χ., αυτά της διάσωσης θαλάσσιων χελωνών ή προστασίας του ύφαλου. Τα κοχύλια στις παραλίες του «W» είναι ίσως από τα καλύτερα (προσοχή: η εξαγωγή τους είναι παράνομη).

Χαζέψτε τ’ άστρα και κάντε σεμινάρια για τους αστερισμούς, τους μακρινούς γαλαξίες, το σύμπαν και –γιατί όχι;– ζητήστε να φέρουν κι ένα τηλεσκόπιο στο δωμάτιό σας...

gourmet ιστιοπλοϊα

Σίγουρα, δεν θα σας προτείναμε να νοικιάσετε σκάφος στις Μαλδίβες, κι αυτό γιατί τα νερά είναι περίεργα, αβαθή και με πολλούς κοραλλιογενείς υφάλους. Παρόλα αυτά, η ιστιοπλοΐα με τα παραδοσιακά μαλδιβιανά dhoni, που είναι ειδικά σχεδιασμένα και φτιαγμένα για τα νερά αυτά (όπως τα καΐκια είναι φτιαγμένα για το Αιγαίο...), είναι εμπειρία μοναδική. Ανοίξτε πανιά με τα μικρά σκάφη, φτιαγμένα στο χέρι από ξύλο Balau, όπως έκαναν οι Φοίνικες χρόνια πριν, και αρμενίστε στον Ινδικό Ωκεανό προς αναζήτηση έρημων νησιών. Όταν μάλιστα αυτή η διαδρομή πραγματοποιείται με τα ρουστίκ μεν, σούπερ λουξ δε σκάφη του Dhoni Mighili, εξοπλισμένα με σεντόνια Frette και ψυγεία Smeg γεμάτα σαμπάνιες, μπίρες και σνακ, ε, τότε αξίζει σίγουρα τον κόπο. Ανακαλύψαμε το ένα ερημονήσι μετά το άλλο κι ανάμεσα στις βουτιές μας απολαύσαμε ζουμερούς αστακούς και φρεσκοψημένο τόνο (www.dhonimighili.com).

Surfing εις υψος

Ίσως ακούγεται τρελό, αλλά οι Μαλδίβες μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισαν ν’ ανακαλύπτουν τη βιομηχανία του σερφ, οπότε οι πιστοί του είδους που αναζητούν κάτι «φρέσκο» σπεύδουν. Ψηλά κύματα, ζεστά, φιλικά νερά και απόλυτα απομονωμένοι σερφο-τόποι υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις. Αναρωτιέσετε πώς θα φτάσετε στη μέση του πουθενά και πού θα μείνετε; Μην ανησυχείτε. To «Four Seasons» φρόντισε πριν από σας για σας. Σε συνεργασία με τους Αυστραλούς Tropicsurf, ξεκινώντας από το ξενοδοχείο τους «Kuda Huraa», προσφέρουν πακέτα 4 ή 7 ημερών σε απομονωμένους προορισμούς, με το σκάφος Four Seasons Explorer, που κοιμίζει μόνο 22 άτομα και τα περιποιείται με το κλασικό σέρβις των «Τεσσάρων Εποχών» (www.fourseasons.com).

Spa & DETOX holidays

Maldives hopping - εικόνα 4

Πραγματικά, ίσως να μην έχω συναντήσει πουθενά αλλού τόσο όμορφα spa, με τόση προσοχή στη λεπτομέρεια και τόσο απόλυτη εναρμόνιση φυσικού περιβάλλοντος και κτιρίων. Μπορεί οι θεραπείες τους να μοιάζουν, αλλά το καθένα έχει και κάτι διαφορετικό. Spa όπου έχεις στη διάθεσή σου ολόκληρο ντεκ να κυκλοφορείς γυμνός και να βουτάς στο νερό μετά τη θεραπεία με λάσπη που αφήνει το δέρμα σαν βελούδο («Taj Exotica», www.tajhotels.com). Πριβέ τέντες από καραβόπανο, που σου δίνουν την αίσθηση πλοίου που ετοιμάζεται να σαλπάρει, ενώ όλα γύρω είναι κατάλευκα και τιρκουάζ για να ταιριάζουν με το τοπίο (www.whotels.com). Και για πιο exclusive καταστάσεις, κάνεις τη θεραπεία σου υποβρυχίως, 12 πόδια κάτω από τη θάλασσα, και αντί για το γνωστό μπολ με φραντζιπάνι και ιβίσκους, σε υποδέχονται πολύχρωμα ψάρια κι ένα τοπίο που αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο. Διαλέξτε ένα από τα έξι spa rituals και ζητήστε να σας τρίψουν με τα σμιλεμένα στο χέρι εργαλεία από κοκοφοίνικα και το αγνό λάδι καρύδας («Lime Spa», www.huvafenfushi.com).

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν ένα μενού για spa κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας (για detox, ξεκούραση, αναζωογόνηση κ.λπ.), ενώ ακόμα και πριν από την άφιξή σας διαμορφώστε με τους ειδικούς ένα διατροφικό μενού αναζωογόνησης, με πολλούς χυμούς, σαλάτες και φυσική διατροφή.

Food & wine απολαυσεις

Το επίπεδο της γαστρονομίας και φυσικά τα πολύ ευφάνταστα πιάτα που δημιουργούν οι διεθνώς καταξιωμένοι σεφ των διαφόρων ξενοδοχείων είναι μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη στις Μαλδίβες. Ακόμη κι αν μείνετε σε άλλο ξενοδοχείο στο North Male Atoll, αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη στο «Taj Exotica» για να γευτείτε τις γαργαλιστικές γεύσεις του «Deep End», μεσογειακές στη βάση τους, με ασιατικά και μαλδιβιανά στοιχεία – αν αυτό το εστιατόριο βρισκόταν στην Ευρώπη, σίγουρα θα είχε πάρει αστεράκι... Τα μενού

de degustation είναι απλώς θεϊκά και οι ποσότητες πολύ μεγάλες. Αν πάλι σας αρέσουν οι γευσιγνωσίες, τότε το «Vinum», στο «Huvafen Fushi Spa Resort», πολύ συχνά καλεί γνωστούς οινοπαραγωγούς και συγκεντρώνει όλους τους σομελιέ των ξενοδοχείων για να δοκιμάσουν και να γευτούν διάφορες ετικέτες.

Λίγο-πολύ παντού θα προσφερθούν να σας διδάξουν τις χάρες και τις τεχνικές της κουζίνας τους, αλλά σκεφτείτε

ότι οι περισσότεροι σεφ εδώ έχουν προϋπηρεσία στην Ασία και την Αυστραλία, με αποτέλεσμα μια πολύ funky και δροσερή εκδοχή του fusion. Και γιατί να μη συνδυάσετε τα μαθήματα μαγειρικής με λίγο ψάρεμα και να μαγειρέψετε τελικά το ψάρι που μόλις πιάσατε με τα χεράκια σας;

Buddha bar nights

Το clubbing, ως έννοια, δεν υφίσταται στις Μαλδίβες – εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια μουσουλμανική χώρα. Ο πόλος έλξης όμως, 3-4 φορές το χρόνο, για clubbing επιπέδου Λονδίνου και Παρισιού είναι το «Huvafen Fushi Spa Resort». Σε τακτά χρονικά διαστήματα προσκαλεί διάσημους DJs από το «Buddha Bar», το «Hotel Costes» κ.α., και το βράδυ γίνεται μέρα, καθώς λικνιζόμαστε κάτω από τους μελωδικούς ρυθμούς al fresco, σ’ ένα ξύλινο ντεκ πάνω από τη θάλασσα, με φόντο τον κοραλλιογενή ύφαλο. Σκάφη από όλα τα γύρω ξενοδοχεία σπεύδουν για το event και το νησί βουλιάζει! Εναλλακτικά, πάντως, το «30 Below» (30 μέτρα κάτω από τη θάλασσα) στο «W Ηotel» είναι το μοναδικό υπόγειο club-vodka bar στις Μαλδίβες και φυσικά βρίσκεται στις πιο δημοφιλείς επιλογές του Wallpaper-crowd…

ΜαλδίΒες child friendly

Οι Μαλδίβες μάλλον δεν προσφέρονται για παιδιά, αφού αποτελούν κατά βάση ρομαντικό couples only παράδεισο. Για όσους όμως θέλουν να έχουν τα τέκνα τους μαζί τους ακόμη κι εδώ, υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία που ενδείκνυνται για οικογένειες, κυρίως λόγω των πολλαπλών δραστηριοτήτων που προσφέρουν (τουρνουά τένις, βόλεϊ, εργαστ’ηρια, kids club κ.λπ.). Το «One & Only Reethi Rah» είναι μάλλον η καλύτερη δυνατή επιλογή, αφού, ενώ οι μαμάδες θα τριγυρνούν φορώντας αιθέρια συνολάκια και τα Manolo τους (διότι, ναι, είναι το πλέον γκλαμουράτο resort της χώρας), τα παιδιά θα παίζουν στη δική τους τροπική Disneyland (www.onean donlyresorts.com).

One resort that has it ALL

Maldives hopping - εικόνα 5
Κήποι πάνω στο νερό στο «One & Only Reethi Rah»

Αν, αντί να γυρίζετε από νησί σε νησί, θέλετε να πάτε σε ένα μέρος και να τα κάνετε όλα, η λύση είναι το «Huvafen Fushi Spa Resort» και το «αδελφάκι» του «Dhoni Mighili», δύο ξενοδοχεία-επιτομή της ιδιωτικότητας και της χαλαρής πολυτέλειας – επί οκτώ ημέρες κυκλοφορούσα χωρίς παπούτσια, μ’ ένα μαγιό κι ένα καφτάνι. Ξεκίνησα από το «Huvafen», έμεινα στο ειλικρινά απίστευτο «Ocean Pavillion»

στη μέση του πουθενά, κομπλέ με B&O gadgets, iPod, LCD, ιδιωτική εξωτερική και εσωτερική πισίνα. Χαλάρωσα στο υποβρύχιο spa, έκανα γευσιγνωσίες –ο sommelier Sunny

έχει δημιουργήσει μία από τις καλύτερες κάβες στον κόσμο–, έμαθα να μαγειρεύω εξωτικές γεύσεις. Έκανα καταδύσεις, χόρεψα όλη νύχτα στους ρυθμούς του Charles Schillings (ο γνωστός DJ από τα «Hotel Costes») και χάζεψα τ’ αστέρια με το τηλεσκόπιο. Την έκτη ημέρα σάλπαρα με το Dhoni προς το «Dhoni Mighili» και στο δρόμο πέρασα από σερφότοπους, σταμάτησα σε νησάκια για πικνίκ κι επισκέφτηκα ένα μικρό χωριουδάκι για ν’ ανακαλύψω τη ζωή σ’ αυτά τα μέρη... Έμεινα σε μία από τις 6 ρουστίκ-σικ καλύβες του νησιού (καθεμία με δικό της σκαφάκι και πλήρωμα), μάζεψα τα ομορφότερα κοχύλια της ζωής μου κι έκανα μασάζ κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα, σε ένα κρεβάτι τοποθετημένο εκεί που σκάει το κύμα...

ΜΑΛΔΙΒΕΣ KNOW HOW

Πότε να πάτε

Από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, που οι άνεμοι έχουν πέσει, δεν έχει τυφώνες, δεν βρέχει κι ο ήλιος λάμπει κάθε μέρα. Kαι το καλοκαίρι όμως θα πετύχετε καλό καιρό – βρέθηκα εκεί τον Αύγουστο κι ο καιρός ήταν καλύτερος από ό,τι το χειμώνα που πέρασε!

Πώς θα πάτε

Με την Emirates μέσω Ντουμπάι. Ίσως οι ώρες των πτήσεων σας φανούν λίγο βάρβαρες, αλλά επωφεληθείτε από τα προγράμματα της αεροπορικής για να μείνετε μία ημέρα στο Ντουμπάι.

Τιμές

Ένα πακέτο για τις Μαλδίβες ξεκινά από € 1.800/άτομο για

5 διανυκτερεύσεις, ενώ οι τιμές στα πολύ καλά ξενοδοχεία,

ανάλογα με την εποχή, κυμαίνονται στα € 1.000 το βράδυ.

Οργανωμένα ταξίδια πραγματοποιούν, μεταξύ άλλων, τα

γραφεία: Mayfair (2108946680), Sunwyas (2103234513),

Tui (2109495200).

Να πάτε αν θέλετε να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε και δεν σας πειράζει να μείνετε «εγκλωβισμένοι» στο ίδιο νησί για μία εβδομάδα. Να μην πάτε αν θέλετε να δείτε κουλτούρα, μνημεία, τον τοπικό τρόπο ζωής ή αν ψάχνετε για ξέφρενες

διακοπές.

Extra tip

Το νησιωτικό κράτος των Μαλδίβων είναι μουσουλμανικό και κάθε εισαγωγή αλκοόλ απαγορεύεται – θα σας το κατάσχουν κατά την είσοδό σας στη χώρα. Επίσης, απαγορεύεται και η εξαγωγή κοχυλιών διότι θεωρούνται εθνικός πλούτος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.