Βιετνάμ

Ο διευθυντής Διεθνούς Συνεργασίας του Οργανισμού Τουρισμού του Βιετνάμ Pham Quang Hung ξεναγεί τον Δημήτρη Μαχαιρίδη στον πιο hot καλοκαιρινό προορισμό της Ασίας. Φωτογραφίες Γιώργος Δρακόπουλος.

Βιετνάμ

Ο διευθυντής Διεθνούς Συνεργασίας του Οργανισμού Τουρισμού του Βιετνάμ Pham Quang Hung ξεναγεί τον Δημήτρη Μαχαιρίδη στον πιο hot καλοκαιρινό προορισμό της Ασίας. Φωτογραφίες Γιώργος Δρακόπουλος.

Βιετνάμ - εικόνα 1

Six senses resorts & spa, eco-chic ξενοδοχεία σε ονειρεμένες παραλίες, σαγηνευτικά αρώματα και γεύσεις που σε συνοδεύουν από την πρώτη βόλτα στις υπαίθριες αγορές, πόλεις με χρώμα γαλλικής αποικιοκρατίας, περίτεχνες παγόδες και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, «περιπετειώδεις» στιγμές σε πλωτά ποτάμια, φυτείες τσαγιού και ορυζώνες όσο πάει το μάτι… Κι ένας λαός φιλόξενος και αισιόδοξος που μοιάζει να περνά την ημέρα του οκλαδόν στα πεζοδρόμια – προέκταση των σπιτιών και των μαγαζιών. Αν πριν από μια δεκαετία το όνομα του Βιετνάμ προκαλούσε σε έναν Ευρωπαίο αρνητικούς συνειρμούς και ανέσυρε εικόνες πολεμικών ταινιών, πλέον αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς για διακοπές χαλάρωσης δίπλα στη φύση και γνωριμία με μια χώρα πλούσια σε κουλτούρα και τοπία φυσικού κάλλους. Μια ματιά στις ιδιαίτερα χρηστικές τουριστικές ιστοσελίδες αρκεί να σε πείσει ότι το Βιετνάμ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αξιόλογο ταξιδιωτικό πακέτο με έμφαση σε οικολογικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να αποκτήσει τουριστική αξιοπιστία, που μεταφράζεται σε αλματώδη άνοδο των αφίξεων. Ενώ η Ελλάδα μόλις πριν από τρεις μήνες άνοιξε την πρεσβεία της στο Ανόι και το Βιετνάμ ετοιμάζεται να ανοίξει τη δική του στην Αθήνα, ο Pham Quang Hung, διευθυντής Διεθνούς Συνεργασίας του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού του Βιετνάμ, μας παρουσιάζει το καινούργιο αισιόδοξο πρόσωπο του Βιετνάμ και τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις στη χώρα του. Πότε ανοίξατε τις πόρτες σας στους τουρίστες;

Το Βιετνάμ μπήκε στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ως καινούργιος προορισμός στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η λέξη Βιετνάμ ξυπνά πολεμικές μνήμες. Πώς καταφέρατε να αλλάξετε την εικόνα του μετατρέποντάς το σε έναν ελκυστικό ταξιδιωτικό προορισμό;

Η αλλαγή έγινε το 1986, όταν το Βιετνάμ υιοθέτησε νέα εξωτερική πολιτική, βγήκε από την απομόνωση και αποφάσισε να δείξει το φιλικό του πρόσωπο. Είμαστε ένας πολύ φιλόξενος λαός, μια χώρα με τεράστια ποικιλία επιλογών και χωρίς προβλήματα ασφάλειας. Σήμερα, το Βιετνάμ δέχεται τουρίστες όχι μόνο από γειτονικές χώρες, όπως Κίνα, Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Σιγκαπούρη και χώρες του Ειρηνικού, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ταϊβάν και Αυστραλία, αλλά και από τις Η.Π.Α. και τη Γαλλία.

Πώς είναι να υποδέχεστε σήμερα Αμερικανούς και Γάλλους, κατά των οποίων παλέψατε στο παρελθόν;

Διαγράψαμε το παρελθόν. Οι Αμερικανοί βετεράνοι έρχονται για να περιηγηθούν τα πεδία των μαχών και ξαναβλέπουν τη χώρα με άλλο μάτι. Με τους Γάλλους οι Βιετναμέζοι έχουμε στενό πολιτιστικό δέσιμο. Μην ξεχνάμε ότι το Ανόι έχει πολύ πιο ευρωπαϊκό χαρακτήρα από κάθε άλλη πόλη της Άπω Ανατολής. Οι Γάλλοι θέλουν κυρίως να γνωρίσουν την κουλτούρα του Βιετνάμ. Υπάρχουν πολλές γαλλικές μνήμες εδώ, και δεν έχουν να κάνουν με τις μάχες του 1954. Ο «Εραστής» της Μαργκερίτ Ντιράς, ας πούμε, περιγράφει το Βιετνάμ της εποχής εκείνης.

Βιετνάμ - εικόνα 2
«Six Senses Evanson Hidaways and Spa at Ana Mandara»: ένα από τα καλύτερα resorts.

Η χώρα σήμερα διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για να υποδεχτεί το αυξανόμενο ρεύμα των τουριστών;

Με στόχο την υποδοχή 15 έως 16 εκατομμυρίων τουριστών ετησίως, οι αποφάσεις πάρθηκαν γρήγορα. Κατασκευάστηκαν πολλά ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και οι επικοινωνιακές υποδομές βελτιώθηκαν ποσοτικά και ποιοτικά. Αυτή τη στιγμή το Βιετνάμ διαθέτει 25 ξενοδοχεία πέντε αστέρων, 65 ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και τέσσερα διεθνή αεροδρόμια.

Ποιες είναι οι σημερινές τουριστικές προτεραιότητες;

Πρώτα απ’ όλα, η ανάπτυξη του οικολογικού και πολιτιστικού τουρισμού, που

είναι ένα καινούργιο προϊόν. Εξίσου μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στον εναλλακτικό τουρισμό. Και βέβαια, θέλουμε άρτιες ξενοδοχειακές μονάδες (resorts) με ταυτόχρονη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτή τη στιγμή, στο Βιετνάμ έχουμε δημιουργήσει «4 εθνικές τουριστικές ζώνες» για διακοπές, σπορ, οικοτουρισμό και ορεινές δραστηριότητες, σε τρεις σημαντικές περιοχές τουριστικά και οικονομικά: τα νησιά Ha Long και Cat Ba, τη ζώνη Canh Duong-Hai Van-Non Nuoc, τη ζώνη θέρετρο Van Phong-Dai Lanh και την ορεινή ζώνη Dankia-Suoi Vang. Επιπλέον, καθορίσαμε 17 θεματικά τουριστικά πάρκα, στα οποία περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Βιετνάμ, όπως το προστατευόμενο νησί Phu Quoc, οι λίμνες Ba Be και Tuyen Lam, το τροπικό δάσος μανγκρόβιας στο Land Cape, το σπήλαιο του Phong Nha-Ke Bang.

Πόσες μέρες χρειάζεται ο τουρίστας για να ανακαλύψει τη χώρα;

Περίπου ένα μήνα. Αρκεί να σας πω ότι το Βιετνάμ είναι η 27η χώρα παγκοσμίως σε συνολικό μήκος ακτογραμμής και ότι ταξιδεύοντας από Βορρά προς Νότο, ο επισκέπτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 125 οργανωμένες παραλίες, άπειρα πανέμορφα τοπία και επτά παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Θα προτείνατε το ταξίδι από Βορρά προς Νότο ή το αντίθετο;

Και τα δύο είναι τέλεια γιατί ο επισκέπτης έχει μια τεράστια γκάμα επιλογής από ιστορικά αξιοθέατα, θαλάσσιες δραστηριότητες, οικολογικό και εναλλακτικό τουρισμό, ορειβασία, σπηλαιολογία, έως και «επαναστατικό τουρισμό» στα βήματα του Χο Τσι Μινχ.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο εναλλακτικός τουρισμός αρχίζει ανεβαίνει.

Όντως. Πολλοί τουρίστες έρχονται για σέρφιν στις ακτές Nha Trang, Da Nang και Phan Thiet, για τρέκιν στα βουνά Fanxipan, στα Κεντρικά Υψίπεδα και στα εθνικά πάρκα Ba Vi και Ba Be, όπου έχεις τη μοναδική ευκαιρία να δεις από κοντά την πλούσια τροπική βλάστηση.

Στους Έλληνες αρέσει να ανακαλύπτουν την κουλτούρα της χώρας που επισκέπτονται. Τι θα τους προτείνατε;

Όσοι θέλουν να πάρουν γεύση από τη βιετναμέζικη λαϊκή παράδοση, το φεστιβάλ Phu Day είναι η καλύτερη ευκαιρία. Πιο χαρακτηριστικοί οι αγώνες βουβαλιών Do Son στη Hai Phong. Πολύ καλό φεστιβάλ χαρταετών είναι αυτό που διοργανώνεται στην επαρχία Ninh Thuan. Οι παγόδες Tay Phuong και Ba Dahng είναι από τις σημαντικότερες, μαζί με το ναό Sa Pa. Ο πύργος Chien Dan και η πύλη Ngo Mon στην επαρχία Thua Thien Hue έχουν άμεση σχέση με την ιστορία της χώρας. Και βέβαια, κανείς δεν πρέπει να χάσει το ναό της Λογοτεχνίας στο Ανόι, ηλικίας άνω των 1.000 ετών, το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ασίας.

ΑΝΟΪ INSIDER’S GUIDE

Βιετνάμ - εικόνα 3
Σέρβις με εσάνς αποικιοκρατίας στο «Evanson Ana Mandara Villas Dalat».

Ο Γεράσιμος Φουρλάνος, νομικός και επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος European Technical Assistance, το οποίο βοηθά το Βιετνάμ να δημιουργήσει ένα μοντέρνο νομικό και δικαστικό πλαίσιο, ζει στο Ανόι από το 2005. Η αναζήτηση των ψαγμένων διευθύνσεων και ιδιαίτερα των γεύσεων είναι το φόρτε του. Παθιασμένος γκουρμέ. άνοιξε πριν από έξι χρόνια μαζί με συνεργάτες το «Athina», το πρώτο ελληνικό εστιατόριο στην Μπανγκόκ και στη συνέχεια το «Lord Falcon», ταϊλανδέζικο εστιατόριο στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς. Του ζητήσαμε να μας προτείνει τις πιο ψαγμένες διευθύνσεις στο Ανόι.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Hilton Hanoi

Opera (+84 4933 0500, www.hilton.com). Αστική πολυτέλεια, ενδιαφέρουσες γεύσεις και spa σε ένα εντυπωσιακό κτίριο που αντανακλά την αίγλη της γαλλικής αποικιοκρατικής – δίπλα στην Όπερα και

με την ίδια ακριβώς αρχιτεκτονική μορφή.

Sofitel Metropol (+84 4826 6919, www.sofitel.com). Αποικιοκρατική

αίγλη και πολυτέλεια στη Γαλλική Συνοικία. Καλή κουζίνα.

Elegant Suites (+84 4822 2357) Η καλύτερη «value for money» λύση στο Ανόι. Μικρό, κεντρικό, «μερακλίδικο» και καλόγουστο.

Τα ξενοδοχεία «Sheraton», «Sofitel Plazza» και «Daewoo», αν και καλά, βρίσκονται μακριά από το κέντρο. Στην επίσημη ιστοσελίδα www.MyhotelVietnam.com θα βρείτε προτάσεις διαμονής για κάθε στιλ.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Bobby Chinn (+84 4934 8577, πάνω στη λίμνη Χόαν Κίεμ) Εστιατόριο αξιώσεων με ενδιαφέρον celebrity στιλ, άψογο σέρβις, βασισμένο στην προσωπικότητα του TV-σεφ Bobby Chinn. Δοκιμάστε το πιάτο μεζέδων Μέσης Ανατολής, καθώς και τη γιαπωνέζικη μελιτζανοσαλάτα.

Thuy Ta (+84 4828 8148) Κλείστε τραπέζι στον πρώτο όροφο και απολαύστε εξαιρετική θέα στη λίμνη Χόαν Κίεμ. Για ποτό, καφέ και ελαφρύ γεύμα.

Sen (+84 4719 9242) Τεράστιο εστιατόριο, διαρκώς γεμάτο, κοντά στη Δυτική Λίμνη. Πληθωρικοί μπουφέδες, αυτοκρατορική κουζίνα Χουέ, αλλα και διεθνής κουζίνα.

Ngon (γωνία οδών Nam Ngu & Pham Boi Chau) Βιετναμέζικη κουζίνα και ατμόσφαιρα. Παρά τη βαβούρα, τις ουρές και το ότι μπορεί να βρεθείτε να τρώτε παρέα με αγνώστους, θα απολαύσετε το live cooking σε όλη του τη δόξα.

Brother’s Cafe΄ (+84 4733 3866) Καλή βιετναμέζικη και διεθνής κουζίνα σε

πανέμορφο, καλλιτεχνικό περιβάλλον.

Le Petit Bruxelles (+84 4942 5958) Νόστιμα πιάτα, καλό σέρβις, αποικιακό περιβάλλον.

Indochine (Nam Ngu) Κλασική βιετναμέζικη κουζίνα που απευθύνεται σε ξένους σε ευχάριστο περιβάλλον.

Cafe΄ Ha Noi Pho (+844 8253511) Γνήσια σούπα «Φο» και απλά βιετναμέζικα φαγητά.

Cafe΄ des Arts (+84 4828 7207) Κουλτουριάρικη αποικιοκρατική ατμόσφαιρα και γαλλική κουζίνα.

CULTURE MUST

Μη χάσετε το Θέατρο με μαριονέτες μέσα στο νερό (Dinh Tien Hoang 57). Η συναρπαστική παράσταση διαρκεί 1 ώρα και γίνεται πολλές φορές την ημέρα. Το εισιτήριο κοστίζει € 1-2.

ΒΙΕΤΝΑM BEST OF

Βιετνάμ - εικόνα 4
Κρουαζιέρα στο Halong Bay, ένα από τα γνωστότερα φυσικά μνημεία της χώρας.

πολεις

Ανόι Πανέμορφη πρωτεύουσα, χάρη στις (δεκαπέντε) λίμνες της. Η πιο δημοφιλής και όμορφη λίμνη, η Χόαν Κίεμ, ακριβώς στο κέντρο της πόλης με περίμετρο δύο-τριών χιλιομέτρων, περιβάλλεται από όμορφα μαγαζιά, εστιατόρια, πάρκα και πεζοδρόμους. Η περιήγηση στην οδό Tran Phu και στη Citadelle, όπου βρίσκεται η προεδρική κατοικία και άλλα δημόσια κτίρια, καθώς και το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Το Ανόι, όπως και οι περισσότερες πόλεις στο Βιετνάμ, φέρει έντονα τα στοιχεία της γαλλικής αρχιτεκτονικής και ρυμοτομίας. Αξίζει μια επίσκεψη στην οδό Τσαν Φου, την οδό των πρεσβειών στο Ανόι, όπου νομίζει κανείς ότι είναι στη Γαλλία, και βέβαια ένα πέρασμα από την Όπερα του Ανόι, μια επιβλητική ευρωπαϊκή όπερα.

Σαϊγκόν Η δεύτερη τη τάξει πόλη δεν είναι τόσο όμορφη αρχιτεκτονικά όσο το Ανόι, όμως σου δημιουργεί ένα ευχάριστο αίσθημα, περίπου όπως η Μπανγκόκ, λόγω της ζωής, του εμπορίου, και του ανοιχτού πνεύματος. Έχει κι αυτή γαλλικό αέρα και πολλές όμορφες εκκλησίες, όπως η φημισμένη Νοτρ-Νταμ ντε Σαϊγκόν. Στη Σαϊγκόν τα δύο πιο ιστορικά και ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία της πόλης είναι το «Majestic» (+84 8829 5514, www.majesticsaigon.com.vn, από € 65) σε μεσοπολεμικό κτίριο με αποικιοκρατική ατμόσφαιρα και το «Rex» επίσης με αίγλη εποχής (www.rexhotelvietnam.com). Καλή ευκαιρία και το μοντέρνο «Twin Tiger» (+84 8824 7905, από € 30).

θερετρα

Nha Trang Το πιο μοδάτο καταφύγιο των σοφιστικέ αναχωρητών. Παραλία στο Κεντρικό Βιετνάμ, από τις πιο φημισμένες της χώρας, με καλύτερο το resort «Ana Mandara» της Six Senses (+84 5882 9829, wwwsixsenses.com, από € 200).

Mui Ne Ανερχόμενη ακτή, 80 χλμ. από τη Σαϊγκόν, για τους φανατικούς της ιστιοσανίδας και του kite surfing. Ξενοδοχεία με καλό σέρβις, όπως τα μπανγκαλόους «Coco Beach Resort» (+84 6284 7112, www.cocobeach.net, από € 80) και το «Sailing Club Mui Ne» (+84 6284 7422, www.sailingclubvietnam.com, από € 70).

Da Nang Πολύ δημοφιλές θέρετρο για διακοπές ριλάξ σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στο Κεντρικό Βιετνάμ. Εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας, το «Furama Resort Danang» (+84 5118 4733, www.furamavietnam.com, από € 150).

Βιετνάμ - εικόνα 5
Περίπλους του ποταμού Mekong με τις παραδοσιακές βάρκες.

μνημεiα

Ha Long Bay Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Σύμπλεγμα 3.000 πανέμορφων νησιών, με τροπική βλάστηση και σπήλαια, που ξεπετάγονται από τη θάλασσα.

Hue Παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα που είναι ολόκληρη ένα αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, με τη Βασιλική Ακρόπολη, την Αυτοκρατορική Αυλή και την Απαγορευμένη Πορφυρή Πόλη.

Hoi An Γραφικό παραλιακό χωριό του 16ου αιώνα στο Κεντρικό Βιετνάμ, που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τελευταία. Για διανυκτέρευση, επιλέξτε το βιετναμέζικα μινιμαλιστικό «Hoi An Hotel» (www.hoiantourist.com)

My Son Μεγάλο σύμπλεγμα 70 αρχιτεκτονικών κατασκευών, ναών και πύργων. Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και υπήρξε η αυτοκρατορική πόλη μεταξύ 4ου και 12ου αι.

Εθνικό Πάρκο Phong Nha Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στο κεντρικό Βιετνάμ, με ενδιαφέροντα σπήλαια.

Da Lat Πανέμορφη πόλη στα βουνά του Κεντρικού Βιετνάμ, με αξιόλογη γαλλική αρχιτεκτονική. Μη χάσετε το ιστορικό χωριό XQ, ένα τεράστιο, αριστουργηματικό σύμπλεγμα, που προσφέρει μια συνολική εμπειρία τέχνης, γαστρονομίας και φολκλόρ.

Cu Chi Tunnels Η τουριστική είσοδος των τούνελ που έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

ΓΕΥΣΕΙΣ

Η βιετναμέζικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από λεπτές γεύσεις, με επιρροές από την κινεζική και στοιχεία από άλλες κουζίνες της Ασίας, όπως η χρήση γάλακτος καρύδας, βασιλικού και δυόσμου ή οι σαλάτες που βασίζονται στο φιδέ. Είναι πλούσια σε συνταγές ψαριών και θαλασσινών. Εκτός από την απλή, «λαϊκή» κουζίνα, υπάρχει και η λεγόμενη αυτοκρατορική σχολή μαγειρικής του Χουέ. Η σούπα «Φο» με φιδέ και ψιλοκομμένο βοδινό ή κοτόπουλο είναι το πιο δημοφιλές πιάτο. Δοκιμάστε επίσης το «Bun Cha», συνδυασμό σούπας και ψητού και το «Cha Ca», ψιλοκομμένο ψητό ψάρι. Αξίζει και το βιετναμέζικο παγωτό σε γεύσεις όπως καρύδα, κανέλα ή ντούριαν. Το ρετρό παγωτατζίδικο «Fanny» σε στις όχθες της λίμνης Χόαν Κίεμ σερβίρει σπιτικό παγωτό, ενώ για κάτι πιο ραφιναρισμένο περάστε από το Hilton ή το Sofitel Metropol.

ΑΓΟΡΕΣ

Το καλύτερο δώρο είναι οι κεντητοί πίνακες, με επιρροές από τα γαλλικά γκομπλέν. Ενδιαφέρουσες επιλογές εκτός τουριστικής πιάτσας θα βρείτε στο κατάστημα Minh Kim όχι πολύ μακριά από τη λίμνη Χόαν Κίεμ. Στην οδό Nguyen Thai Hoc, γύρω από το Ναό της Λογοτεχνίας υπάρχουν πολλά μαγαζιά με χειροτεχνήματα και πίνακες σε φτηνότερες τιμές απ’ ό,τι στην παλιά πόλη. Για αγορές με τοπικό χρώμα, στην παλιά πόλη, στην οδό Hang Trong στο μαγαζί Minh Duc και στα μαγαζιά της οδού Nguyen Thai Hoc.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.