Ξάνθη

Κούκλα και νεανική, η Ξάνθη έρχεται πάντα στο μυαλό μας κάθε φορά που αναπολούμε ατελείωτα σεργιάνια και ωραία ξενύχτια. Ειδικά τώρα που έρχεται το Καρναβάλι…

Ξάνθη

Κούκλα και νεανική, η Ξάνθη έρχεται πάντα στο μυαλό μας κάθε φορά που αναπολούμε ατελείωτα σεργιάνια και ωραία ξενύχτια. Ειδικά τώρα που έρχεται το Καρναβάλι…

Ξάνθη - εικόνα 1

3 προτάσεις διαμονής

  • Στα μοντέρνα δωμάτια του πάλαι ποτέ «Ξενία», το οποίο πλέον ακούει στο όνομα «Elisso» (2541084400, www.hotelelisso.gr) και βρίσκεται στο κέντρο, απέναντι από το πανεπιστήμιο.
  • Στο «Z Palace» (2541064414-8, www.z-palace.gr), στην περιφερειακή οδό, για σικ πολυτέλεια.
  • Για country φάση πολυτέλειας, στο «Le Chalet» (25410/68511, www.lechalet.gr). Διαθέτει άνετα δωμάτια, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδότοπο, ανοιχτή πισίνα και βρίσκεται 7 χλμ. από την Ξάνθη. Cosy στέκια

    Πάντα στην παλιά πόλη: στο ντιζαϊνάτο bar-restaurant «Κοκόρι» (Παλαιολόγου και Ορφέως) μαζί με τις πιο ψαγμένες 30something φατσούλες της πόλης, αφού δοκιμάσουμε τις αεράτες σαλάτες του. Στο λιλιπούτειο «Σκιάχτρο» (γωνία Βενιζέλου, Αγ. Αθανασίου και Κονίτσης), αραχτοί στους καναπέδες. Για τσάι στο «Ψωμί & Σοκολάτα» (στην αρχή της Χασιρτζόγλου).

    Best γεύσεις

    Φιλέτο με ψητή ντομάτα, μαριναρισμένο σε λάδι καπνού στον «Βόσπορο», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής (5 χλμ. Ε.Ο. Ξάνθης-Λάγους). Αρνί και γουρουνόπουλο στο «Κτήμα». Σουτζουκάκια και ψάρι στον «Κήπο». Μαγειρευτά και πιάτα σχάρας σε «Ερωδιό», «Πέρασμα» και «Φαναράκια». Ελληνικές και διεθνείς γεύσεις στον «Παράδεισο» στο δάσος Ευμοίρου. Must το καπνιστό χέλι στου «Κουφού», στις όχθες της λίμνης Βιστονίδας, στο Πόρτο Λάγος. Και, φυσικά, ανατολίτικα γλυκά: σοτζούκ λουκούμ και ντιλμπέρ ντουντάι στο «Νεντίμ» και σεκέρ παρέ στο «Βυζάντιο».

    Ξάνθη - εικόνα 2

    Θα πάμε

    Για γλέντι στις γειτονιές της πανέμορφης παλιάς πόλης, καθώς καταφθάνει με χορούς, τραγούδια και μασκαράτες το Ξανθιώτικο Καρναβάλι (23/2-9/3) και φυσικά καλό φαγητό! Διάλεξε παρέα με διάθεση για ξενύχτια και σουλάτσα κι ακολούθησε το καλντερίμι που σου κάνει κλικ. Φρόντισε να περάσεις από το Δημαρχείο, το Λαογραφικό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη –στεγάζονται σε υπέροχα διατηρητέα κτίρια– και την Πλατεία Μητροπόλεως και φυσικά να μην ξεμείνεις ποτέ από καριόκες –του Παπαπαρασκευά ή του Νικολαΐδη– για τις «δύσκολες ώρες».

    Φεύγω Εκτός

    Αναζήτησε τον οδηγό βουνού Ορέστη Μπόσκο (6947825551) για jeeping στα Πομακοχώρια. Ακολούθησε με το τρένο τους μαιάνδρους του Νέστου μέσα από το δάσος και κάνε στάση στη Σταυρούπολη για καγιάκ ή βόλτα με άλογα πλάι στο ποτάμι. Παρατήρησε τα πουλιά της Βιστονίδας από τα ξύλινα πλωτά γεφυράκια που οδηγούν στη Μονή Αγίου Νικολάου και πέρνα μια βόλτα από το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Άβδηρα.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    19/04/2024

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.