Βολος

Η Κατερίνα Κατώπη βάζει το γκρίζο της ταγέρ και σημειώνει στην ατζέντα της χρήσιμες διευθύνσεις για επαγγελματικά ταξίδια στoν Βόλο.

Βολος

Η Κατερίνα Κατώπη βάζει το γκρίζο της ταγέρ και σημειώνει στην ατζέντα της χρήσιμες διευθύνσεις για επαγγελματικά ταξίδια στoν Βόλο.

Βολος - εικόνα 1

Πολυχώρος must

Μη φύγετε από τον Βόλο χωρίς μια επίσκεψη στον ολοκαίνουργιο πολυχώρο «Τσαλαπάτα» (Γιαννιτσών & Λαχανά, Παλαιά, 24210/24855, www.palaia.gr). Εδώ θα θαυμάσετε ένα μοναδικό για την Ελλάδα δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, το πρώην ατμοκίνητο πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα στη συνοικία Παλαιά. Μέσα στον πολυχώρο: ναπολιτάνικες γεύσεις στο «Reginella», funky-modern τσιπουράδικο «Για Δύο» (24210/34146). Ρακί σε «αμερικανικό» στιλ στο «Σκουτελικό» (24210/31246), κρέας, μπίρες με μια νότα γερμανικής-ελβετικής ταβέρνας το «Αββαείο» (24210/33130) είναι must.

Business lunch

Στην all time classic «Tέρψη» (24210/20123), με εξαιρετική ποιότητα στη μικρή, σχετικά μακρόστενη σάλα της, κλασικές μεσογειακές γεύσεις με σπιτικές πινελιές και πολύ καλή λίστα κρασιών. Εναλλακτικά, επισκεφτείτε την «Pasteria» (24210/36150) σ’ ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, με μικρά δωμάτια και κλασική ιταλική κουζίνα.

Αν δεν έχετε κάποιον ντόπιο να σας πάει στα πιο ψαγμένα τσιπουράδικα της Νέας Ιωνίας, βάλτε πλώρη για παραλία. To τσιπουράδικο του «Διονύση» είναι ένα σχετικά καινούργιο, πολλά υποσχόμενο μαγαζάκι μπροστά στη νέα μαρίνα, ενώ το «Παραγάδι» και η «Ιωλκός» είναι κλασικές αξίες στην παραλία.

Που θα μεiνετε

Στο άρτι ανακαινισμένο «Domotel Ξενία Βόλου» (24210/92700, www.xeniavolou.gr), πόλο έλξης των σικ business travellers. Με προνομιακή θέση στη θάλασσα, business παροχές και spa. Στο αστραφτερό και επιβλητικό νεοκλασικό του «Volos Palace» πίσω από το Δημαρχείο (24210/76501, www.volospalace.gr).

Στo «Xenia Palace Πορταριάς», το καινούργιο country-chic resort με πολυτελή δωμάτια και σουίτες με ξύλινες οροφές. Οι τρεις αίθουσες εκδηλώσεων (24280/99980-3, www.xeniaportarias.gr) είναι ιδανικές για επαγγελματικές συναντήσεις.

Βολος - εικόνα 2
Πορταριά: Πηλιο σε χρόνο dt

Αιθουσες συνεδριων

Τη μεγαλύτερη και πιο εξοπλισμένη διαθέτει το «Domotel Ξενία Βόλου», ενώ δύο αίθουσες συνεδρίων, διαλέξεων και επαγγελματικών εκδηλώσεων χωρητικότητας ως 400 ατόμων διαθέτει το «Volos Palace». Στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, η αίθουσα του «Νίκολας» είναι ιδανική για εταιρικές εκδηλώσεις (24210/29297).

Eχετε ελευθερο χρονο;

Φροντίστε να βρείτε, γιατί διαφορετικά θα το μετανιώσετε. Το Πήλιο βρίσκεται στα πόδια σας και είναι από τα

ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Αν ο χρόνος σας είναι πολύ περιορισμένος, κάντε μια γρήγορη βόλτα μέχρι τη Μακρινίτσα και την Πορταριά.

Coffee break

Ήρεμο, ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον θα βρείτε στον πεζόδρομο της οδού Κονταράτου, αλλά και σε όλο το τετράγωνο. Στην από κάτω πλευρά, στην οδό Ερμού, θα πάτε στο ολοκαίνουργιο, in, μπιτάτο και πολυτελές «Stars».

Η ατζεντα του business traveller

Ταξί: 24210/27777 (τοπικά δρομολόγια) 24210/88505 (Αθήνα-Βόλος)

Make up express: «Περί Όνυχος» (24210/22273)

Λιμεναρχείο: 24210/76710

ΟΣΕ: 24210/24056

Αστυνομία: 24210/76957

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.