Επιμένουμε σ’ αυτά!

Οι βασικοί κανόνες του lifestyle παιχνιδιού στο Βορρά έχουν πάντα ενδιαφέρον. Καλό φαγητό, όμορφοι χώροι και πρόσωπα, νέα στέκια, όλα δημιουργούν το σκηνικό μιας Θεσσαλονίκης με ατέλειωτες πτυχές. Καταγράψαμε τις καλύτερες νέες αλλά και αγαπημένες συνήθειες των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών, για να συνθέσουμε τον απόλυτο χάρτη της πόλης.

Επιμένουμε σ’ αυτά!

Οι βασικοί κανόνες του lifestyle παιχνιδιού στο Βορρά έχουν πάντα ενδιαφέρον. Καλό φαγητό, όμορφοι χώροι και πρόσωπα, νέα στέκια, όλα δημιουργούν το σκηνικό μιας Θεσσαλονίκης με ατέλειωτες πτυχές. Καταγράψαμε τις καλύτερες νέες αλλά και αγαπημένες συνήθειες των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών, για να συνθέσουμε τον απόλυτο χάρτη της πόλης.

Επιμένουμε σ’ αυτά! - εικόνα 1
Πλατεία Αριστοτέλους
  • Βρίσκεσαι κάπου στην καρδιά του κέντρου. Οι σακούλες του απερίσκεπτου shopping spree έχουν γίνει απότομα βαριές, το περαιτέρω περπάτημα απαιτεί υπερβολική προσπάθεια, ευτυχώς που το City Hotel είναι μισή αναπνοή απόσταση από οποιοδήποτε κομβικό σημείο κατανάλωσης. Από τα καθιερωμένα ξενοδοχεία του κέντρου, διαθέτει μια εκλεπτυσμένη urban αίσθηση και προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να βιώσουν την ενέργεια της πόλης όπως πρέπει. Κλασικό και αγαπημένο hot spot, ακόμη για εντός πόλης αποδράσεις.
  • Η υψηλή γαστρονομία στα καλύτερά της με το Daily Deli. Χρόνια τώρα, το Deli έχει γίνει συνώνυμο με εκλεκτά προϊόντα για το σπίτι, στα οποία πιο μπροστά είχαν πρόσβαση μόνον οι σεφ. Αρκετά είδη αλλαντικών, περισσότερα από πενήντα είδη τυριών, αποξηραμένα μανιτάρια και διάφορες άλλες λιχουδιές για τους ψαγμένους του ουρανίσκου.
  • Παλαιωμένα κονιάκ και σπάνια malt ουίσκι, οι καλύτερες σαμπάνιες στον κόσμο και ατέλειωτες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και όχι μόνο αμπελώνα είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν την Κάβα Μέθη βασική στάση ποιότητας των wine lovers και όχι μόνο! Ένας τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται επίσης η κάβα είναι το «επαγγελματικό δώρο», έτσι εννοείται ότι τα καλάθια δώρων της αποτελούν εξαιρετική λύση ιδίως για υποχρεώσεις τελευταίας στιγμής.
  • Επώνυμα ρούχα δεν σημαίνει απαραίτητα και ακριβά. Με αυτό το μότο που καθόλου δεν βοηθάει τους χρεωμένους στις τράπεζες να αυτοσυγκρατηθούν, το Kiss a frog αποφάσισε να εκδημοκρατίσει το designer στιλ προσφέροντας ρούχα από περασμένες σεζόν σε αρκετά δελεαστικές τιμές. Ο χώρος είναι μεγάλος, καθαρός και

    η τοποθέτηση των ρούχων, ευτυχώς, προσεγμένη. Μπορεί να μην είναι στο κέντρο, αλλά μια επίσκεψη αξίζει.

  • Το μότο του είναι «τα καλύτερα ουίσκι στον κόσμο», και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει. Τα Whisky Shop είναι ναός για τους μυημένους και όχι μόνο, προσφέροντας εκατοντάδες είδη από single malt και blended whiskies και bourbons, ενώ εισάγονται κατά αποκλειστικότητα από Σκοτία αρκετές ενδιαφέρουσες επωνυμίες. Αγοράστε ένα δικό σας βαρέλι που θα παλιώνει για εσάς στα highlands και επενδύστε στη γεύση του…
  • Από τις πιο νέες προτάσεις στην Παραλία, το ultra hip μπαρ και εστιατόριο Pollock, εμπνεύστηκε το όνομά του από τα έργα του γνωστού ζωγράφου. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό σε σχεδιασμό μέρος χωρισμένο σε δύο επίπεδα (ο πάνω όροφος είναι διαμορφωμένος πιο priv,) και μια αρκετά ανεβαστική και cool ατμόσφαιρα. Δείτε οπωσδήποτε τις τουαλέτες και θα καταλάβετε το μοντέρνο twist στο συνολικό σχεδιασμό του.
  • Πρόσφατα ανακαινισμένος, ο Omilos παίζει με μαύρο, λευκό και ασημί, κακομαθαίνει τους πελάτες του με έξυπνες εκδοχές της μεσογειακής κουζίνας και επανεφευρίσκει τα πάρτι με γνήσιο mood for fun, φιλοξενώντας κατά διαστήματα διάφορους μεγάλους d.js, όπως τον Kevin Yost και άλλους. Διαχρονική αξία.
  • Βραβευμένο για ακόμη μία φορά με ένα «Χρυσό Σκούφο», το Alfredo’s Garden του Hyatt Regency Casino, αποτελεί γευστική εμπειρία, προσφερόμενη σε ένα δελεαστικό πολυτελές περιτύλιγμα και ένα συνολικό service που το κατατάσσουν στα κορυφαία όχι απλά στην πόλη, αλλά ίσως στην Ελλάδα. Και βέβαια, το ίδιο το

    ξενοδοχείο Hyatt, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον απαιτητικό ταξιδιώτη…

  • Ο Κανάκης από τους «Αμάν» και η παρέα του, αφού ξεσήκωσαν όλη τη Χαλκιδική με το Angels, πήραν ένα ενδιαφέροντα χώρο στο λιμάνι και έδωσαν όλη την εμπειρία τους από τη νύχτα για να τον κάνουν επιτυχημένο. Κι έτσι έγινε. Ειδικότερα για τις βραδιές που ο καιρός είναι ακόμη ζεστός, ο συνωστισμός από ενδιαφέροντα «μούτρα» στο Λιμάνι, στο έξω κομμάτι, είναι ευπρόσδεκτος και δεδομένος. Για ποτό στα όρθια και άφθονο people watching.
  • Βιαστικοί περαστικοί, πιτσιρικάδες skateboarders, σινεφίλ που περιμένουν να αγοράσουν εισιτήριο από το Ολύμπιο και φτιασιδωμένοι μέχρι τελειότητας τύποι που ετοιμάζονται να πάρουν θέση στα καφέ της Αριστοτέλους. Αυτός είναι ο καμβάς πάνω στον οποίον παίζει το Αγιολί στο Electra Palace, ένα από τα πιο προσεγμένα εστιατόρια της πόλης. Τοποθετημένο στο κομβικό αυτό σημείο, κατάφερε να κερδίσει επαίνους από media και κόσμο, με τις προσεγμένες γεύσεις του και τις τιμές που πατάνε πλανήτη Γη και όχι Άρη. Λίγο πιο δίπλα, το Σιέλ είναι υπεύθυνο για δεκάδες δίαιτες που διαλύθηκαν αυτοστιγμεί εξαιτίας των χειροποίητων ιταλικών παγωτών, που υπνωτίζουν τους περαστικούς ανενδοίαστα, κάνοντάς τους να κοντοστέκονται πάνω τους με λαχτάρα, μέχρι να αποκτήσουν το δικό τους.
  • Ένας όμορφος κήπος και ένας εξίσου cosy εσωτερικός χώρος με τζάκι, αρκετό ξύλο και πέτρα, σε συνδυασμό με εξαιρετικά κρεατικά, αποτελούν βασικά συστατικά του bar-restaurant Marcel, αποτελώντας εδώ και καιρό χαρακτηριστικό στέκι στην Κρήνη για τους μυημένους.
  • Είναι γεγονός πως από τότε που η ομάδα του «Meat Me» και του «Omilos» ανέλαβε τους χώρους στο Macedonia Palace, η ατμόσφαιρα άλλαξε άρδην. Από τη μια, το Sushi Bar 3, που εκπαιδεύει με τον καλύτερο τρόπο τους Θεσσαλονικιούς στην τέχνη του sushi σε ένα χώρο ασιατικού μινιμαλισμού και προσεγμένης αισθητικής (must και τα cocktail από σάκε), και πιο πάνω το Cloud Level 9, με lux διαθέσεις, αρκετή σαμπάνια και από τις πιο όμορφες παρουσίες της πόλης. Αν σκεφτεί κανείς ότι από τα decks του πέρασε και

    ο «δύσκολος» Dimitri from Paris αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, καταλαβαίνει ότι ο χώρος δεν είναι καθόλου «στημένος». Φυσικά, το ίδιο το «Macedonia Palace», και λόγω θέσης αλλά και υπηρεσιών, με θέα είτε την πόλη είτε τη θάλασσα, φιγουράρει πάντα στις πρώτες θέσεις της λίστας των ταξιδιωτών.

    Επιμένουμε σ’ αυτά! - εικόνα 2
    Αχινός

  • Ένας ολόκληρος «μικρόκοσμος» με άρωμα Ελλάδας έχει στηθεί στο Mediterannean Cosmos και ακούει στο όνομα Ελλάς Μέλαθρον. Από την ομάδα του «Ντερλικατέσεν» και του «Ούζου Μέλαθρον», ο πολυχώρος αυτός δανείζεται εικόνες από εποχές νοσταλγίας και τις εκμοντερνίζει με βασικό άξονα πάντα το καλό φαγητό. Ενδιαφέρον και επιτυχημένο, τόσο, που σε ώρες αιχμής η κράτηση είναι μάλλον απαραίτητη.

  • Χαρακτηριστικό hot spot στη Νίκης, το Back to Base, παίζει σε τρία επίπεδα, r’n’b και ραδιοφωνικές επιτυχίες, καλοζωισμένους πιτσιρικάδες και όχι μόνο, και διάφορα θεματικά πάρτι αλλά και guest Έλληνες D.js, όπως τη γνωστή παραγωγό και TV persona Ναταλία Γερμανού.
  • Ντυμένος στα λευκά, ο Αχινός ανέλαβε να δώσει την SKG εκδοχή του δημοφιλούς είδους της «νεο-ταβέρνας». Εκσυγχρονισμένη άποψη δηλαδή εστιατορίου/ταβέρνας/σημείου συνάντησης με

    ελληνική κουζίνα αλλά ελαφρώς «πειραγμένες» γεύσεις για να δώσουν μια νέα, ελκυστική ώθηση στο όλο concept του παραδοσιακού φαγητού. Όμορφοι θαμώνες, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις, πάντα με έμφαση στα θαλασσινά.

  • Η επέλαση της τελειομανίας της Χρύσας Κονιόρδου συνεχίζεται στο στέκι, πλέον, εστιατόριο B. στο Βυζαντινό Μουσείο. Οι εστέτ το λατρεύουν, όσοι δεν το γνωρίζουν μαγεύονται από την πρώτη τους φορά, το περιβάλλον είναι σοφιστικέ και εκλεπτυσμένο, οι γραμμές καθαρές και οι διαθέσεις χαλαρές. Όσο για το φαγητό, το όνομα της ιδιοκτήτριας απλά αποτελεί εγγύηση.
  • Πάντα ανήσυχος, ο Νίκος Βαρβέρης μετά το clean cut «Interni», αποφάσισε πως έπρεπε να προτείνει και μερικές δικές του συνταγές στο κομμάτι των θαλασσινών. Κάπως έτσι πρέπει να γεννήθηκε το Entryfish, που παίζει σε δύο χώρους.
  • Αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα κοκτέιλ του. Από τους λίγους χώρους όπου οι θαμώνες δεν ξινίζουν όταν ακούσουν κάτι άλλο πέρα από ουίσκι Cola, το Summer συστεγάζεται στο ναό του minimal,

    το Interni, με το χειμερινό που έκλεψε ένα όμορφο κομμάτι από το Moda Bagno για να αποκτήσει σάρκα και οστά. Το δίλημμα πάντως μεταξύ των μαγαζιών δεν υφίσταται. Πηγαίνεις και στα δύο!

  • Με θέα είτε στην παραλία είτε στο δραστήριο μικρόκοσμο του εμπορικού Mediterranean Cosmos, το Garτon Brasserie παίζει με μεσογειακές και όχι μόνο γεύσεις, επώνυμο κόσμο και με ιδιαίτερο service, όπως φανερώνεται και από το όνομά του. Η βασική ιδέα του bistro, που λειτουργεί σχεδόν όλη την ημέρα, αποκτάει νέες διαστάσεις από ένα team που γνωρίζει τις ανάγκες της πόλης.
  • Το Intervista δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις. Ποτισμένο με stylish διαθέσεις και ατέλειωτες λίστες μεγάλων (D&G, Armani, Boss, Burberry κλπ.) και μικρών σχεδιαστών, μέσα σε ένα μεγάλο χώρο, σου δίνει πολλές δυνατότητες σε αντρικά και γυναικεία. Αν αποφασίσεις να μπεις (κάτι όχι και τόσο δύσκολο), δεν υπάρχει περίπτωση να μη γεμίσεις με άπειρες επιθυμίες. Από τους ίδιους ιδιοκτήτες προέρχεται και το Collections Hugo Boss, ένας προσεγμένος χώρος αφιερωμένος στο μεγάλο brand από τη Γερμανία, με casual αλλά και επίσημες επιλογές, σε chic σχέδια και χρώματα.
  • Χαρακτηριστικό στέκι οι 7 Θάλασσες, αποτελούν ένα χώρο ωδή στη σύγχρονη φιλοσοφία των θαλασσινών, ενώ πέρα από τις αρκούντως προ(σ)κλητικές γεύσεις, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το όλο κέφι των πελατών του, που μπορεί να συναγωνιστεί σε συγκεκριμένες στιγμές ακόμη και club. Ζωηρό mood, νησιώτικη διακόσμηση με ένα σύγχρονο twist, καλό φαγητό. Μπορεί να ζητήσει

    κανείς κάτι παραπάνω;

  • Διαχρονική και αξεπέραστη αξία, ο Μανδραγόρας αποτελεί μια all time classic επιλογή στο κέντρο της πόλης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υλικών του. Το ότι έχει κερδίσει άπειρες διακρίσεις, απλά επιβεβαιώνει πράγματα που ολόκληρη η πόλη γνωρίζει. Από τη high class ατμόσφαιρα μέχρι τα προσεγμένα πιάτα, διαθέτει απλά στοιχεία που όμως σε κερδίζουν αμέσως. Με αυτά τα φόντα, το team του εστιατορίου ανέλαβε και το restau-bar-caf, του Daios, με το όνομα Gioello. Πολυχώρος γεύσεων και διαθέσεων ουσιαστικά, αφού μπορεί κανείς να τον επισκεφτεί για ένα ποιοτικό takeway sandwich ιταλικών προδιαγραφών, μέχρι και να γευματίσει prive σε σουίτα του ξενοδοχείου, όλα αυτά με τη σφραγίδα ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τον κόσμο της εστίασης. Όσο για το ίδιο το ξενοδοχείο Daios Luxury Living, δεν χρειάζεται να πει κανείς και πολλά: Τοποθετημένο σε υπέρ κεντρικό σημείο, με απρόσκοπτη θέα σε ολόκληρο τον Θερμαϊκό, τεράστια μπαλκόνια, βουτηγμένο στην πολυτέλεια που δεν κραυγάζει, είναι μια εξαιρετική πεντάστερη εμπειρία.

    Επιμένουμε σ’ αυτά! - εικόνα 3
    Junior σουίτα, Eagles Palace, Χαλκιδική

  • Όταν ακόμη και ο μάλλον βλοσυρός και απαιτητικός Πούτιν αποφασίζει να δοκιμάσει τα θαλασσινά του, μπαίνοντας σε μια μεγάλη λίστα πολιτικών και καλλιτεχνών που το επισκέπτονται, καταλαβαίνει κανείς ότι ο Χαμόδρακας πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη αξία. Τα πάντα γύρω από το ψάρι, υπηρεσίες catering, ένας χώρος που δεν λειτουργεί για να δημιουργεί εντυπώσεις άνευ ουσίας, αντίθετα εστιάζει στο βασικό νόημα: να καλομαθαίνει ουρανίσκους.
  • Χωμένο στη στοά Μοδιάνο, είτε απέναντι από τα Λαδάδικα, το Meat Me διάλεξε δύο «λαϊκές» γειτονιές για να τις ανεβάσει με τον τρόπο του. Λαχανί φωτιστικά συνδυασμένα με λευκά-μπεζ έπιπλα, παραγγελιές ζουμερών κρεατικών με το τεμάχιο, ευξευγενισμένες μπριζόλες στα κάρβουνα που δεν ξέχασαν τη νοστιμιά τους και ένα όμορφα στημένο «χύμα» σκηνικό που τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο. Απλά βοηθάει τη χαλάρωση των επισκεπτών του που θέλουν να γευματίσουν παραδοσιακά, χωρίς να υποστούν ένα decadent περιβάλλον ταβέρνας.
  • Για το Tre Marie ολόκληρη η τέχνη του mangiare bene είναι μια απλή συνταγή: Το τοποθετείς σε δύο χώρους, έναν στην καρδιά του κέντρου και τον άλλο στο εμπορικό της Σοφούλη, και έχεις μια φιλοσοφία. Την ιταλική γοητεία στο φαγητό, σε όλες τις λεπτομέρειες. Στοιχεία τρατορίας, Ιταλούς, εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Ένα δημοφιλές spot των απαιτητικών.
  • Κάθε φορά που έρχεται στη Θεσσαλονίκη κάποιος του καλλιτεχνικού κυκλώματος, μάλλον θεωρεί ότι έχει ιερή υποχρέωση να γευματίσει στο Ζύθο Ντορέ. Όχι άδικα. Κλασικό στέκι ηθοποιών, μουσικών, σκηνοθετών, με σύμβολο τον Λευκό Πύργο και δύναμη τη μεγάλη ιστορία που κουβαλάει στην πλάτη του, ο Ζύθος έχει το δικό του χαρακτήρα, γερό μενού με διαφορετικά πιάτα ημέρας (ακόμη και θεματικούς μήνες, ανάλογα με τα δρώμενα της πόλης) και μια πατίνα χρόνου που το κάνει αγαπημένο.
  • Ένα από τα new entries στο φαγητό είναι το Times, δίπλα από τη ΧΑΝΘ. Η διακόσμηση του Τσίτσου έχει κάνει έναν εντυπωσιακό χώρο, αρκετά πολυτελή (με αντικείμενα από Marcel Wanders κλπ), ενώ το ίδιο το bar-εστιατόριο δεν σταματάει τους νεωτερισμούς. Προσθήκη Wi-Fi δικτύου και business lunch για τους πολυάσχολους επαγγελματίες που το λατρεύουν ως στέκι, διαιτητικά μενού, εκδηλώσεις προσωπικές και επαγγελματικές και ολόκληρο το high society της πόλης να τιμάει ευλαβικά το γευστικό του κατάλογο.
  • Μεγάλη δύναμη στο αντρικό menswear, ο Χιονίδης φρόντισε να δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο για όσους θέλουν ποικιλία στο ντύσιμο. Ουσιαστικά ένα lifestyle store, αφού βρίσκεις από τα Costume National αρώματα και εσώρουχα μέχρι και ποδήλατο, έχει διάφορους μικρούς χώρους γεμάτους από ενδιαφέροντες designers. Από Neil Barrett και Dolce & Gabbana μέχρι Etro και Dsquared.
  • Κλασική και αγαπημένη κάβα, το Οινοτόπι είναι η βάση όσων θέλουν να γνωρίσουν και να γευθούν τον κόσμο των κρασιών. Θυμίζοντας περισσότερο σπίτι φίλων, διαθέτει μεγάλη συλλογή από malt και bourbon ουίσκι, σαμπάνιες, port και grappa, cognac αλλά και διάφορα εδέσματα…
  • Μία από τις πιο όμορφες αποθήκες στο λιμάνι και χώρος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αποτέλεσε τη βάση του εντυπωσιακού Κitchen Bar που φαίνεται να βρίσκεται σε κίνηση εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Από τη δυνατότητα πρωινού μέχρι γεύματος αργά το βράδυ, τα στημένα τραπεζάκια έξω είναι σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, ενώ το mood αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας από loungy σε πιο partying. Κλασικό.
  • Αναμφίβολα ένας χώρος που είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό ξενοδοχείο, είναι το cool Les Lazaristes, αφού δίνει έμφαση στις τέχνες, τη διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων και γενικότερα πετυχαίνει να προάγει ένα δραστήριο lifestyle. Καθαρές γραμμές στους χώρους, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εστιατόριο, το Fred & Ginger (υπό την εποπτεία του Dennis Van Golberdinge – βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin) και ένα συνολικό ανθρώπινο service χαμηλών τόνων, που αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό.

    Φήμες και νέα openings

    Επιμένουμε σ’ αυτά! - εικόνα 4
    Μαρίνα, Χαλκιδική

    Ο Μύλος ανανεώνεται με τη δημιουργία καινούριων χώρων, όπως ένα κλαμπ από την ομάδα του «Elvis» αλλά και ενός concept με 7 σουίτες για απαιτητικούς. Ακούγεται ότι η εταιρεία «Λεμονής» αγόρασε νεοκλασικό κτίριο για να γίνει boutique «Tod’s». Στο χώρο του Back to Base υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί εστιατόριο. Η ομάδα του επιχειρηματία Ηλία Βιολίδη βρήκε στο «Casa La Femme» για να στεγάσει το νέο του club. Νέο bar ετοιμάζεται πυρετωδώς στα Λαδάδικα, με αρκετούς να επιθυμούν revival της παλιάς δόξας της περιοχής. To Parapoli ανακαινίζεται, με όλους του χώρους πλέον να λειτουργούν ως εστιατόριο, ενώ συζητιέται το ενδεχόμενο να υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη κουζίνας! Τα «οπωσδήποτε» της Χαλκιδικής

    Λάβετέ τα σοβαρά υπόψη, αν ανεβείτε για weekend στη Θεσσαλονίκη!

    Μαρίνα

    Έχει κερδίσει μια θέση στη λίστα των Καλύτερων Εστιατορίων Ελληνικής Κουζίνας στους «Χρυσούς Σκούφους», και όχι άδικα. Φημίζεται για το φρέσκο ψάρι του και τους θαλασσινούς μεζέδες με άποψη, ενώ το service του στηρίζεται στη γνώση και την αμεσότητα. Σε βολική απόσταση από την πόλη, είναι ανοιχτό χειμώνα και καλοκαίρι.

    (Ποτείδαια Χαλκιδικής, 23730 41570, 23730 41825)

    Eagles Palace

    Αποτελεί μέλος των «Small Luxury Hotels» και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τόσο λόγω ονειρεμένης τοποθεσίας, όσο και των προσφερόμενων υπηρεσιών, που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα καλύτερα resort στο εξωτερικό. Κέντρο ομορφιάς, σάουνα, ελικοδρόμιο, παιδότοπος είναι μερικά από τα ατελείωτα facilities, ενώ οι σουίτες διαθέτουν και ιδιωτικές πισίνες. Το εστιατόριό του έχει βραβευθεί κατά το παρελθόν με αστέρι Michelin, ενώ το spa του αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης. Από τις πλέον ενδεδειγμένες επιλογές. (Ουρανούπολη, 23770 31047)

    Danai Beach Resort

    Ένα ακόμη μέλος των «Small Luxury Hotels», που απευθύνεται στους λάτρεις του design και της υψηλής γαστρονομίας. Όλες οι σουίτες έχουν το δικό τους ύφος και στιλ, με μερικές από αυτές να προσφέρουν και ιδιωτική πισίνα, ενώ τα διάφορα εστιατόρια ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητά τους. (Nικήτη, 23750 22310)

    Porto Carras Grand Resort

    Προορισμός από μόνο του, το Porto Carras έχει αποτελέσει συνώνυμο της φιλοξενίας στη Χαλκιδική. Μεγάλη ιδιωτική μαρίνα, διάφορα θεματικά ξενοδοχεία, αλλά και μια βίλα ονόματι Γαλήνη, που αξίζει να δείτε από κοντά. (Σιθωνία,23750 71381)

    Ekies

    Σύγχρονο στην αισθητική ξενοδοχείο, που προσφέρεται για χαλαρωτικές αποδράσεις. Καθαρές γραμμές, ανάλαφρη ατμόσφαιρα, έξυπνο και μοντέρνο concept για τον ψαγμένο ταξιδιώτη. (Βουρβουρού Χαλκιδικής, 23750 9100)

    Διευθύνσεις

    Επιμένουμε σ’ αυτά! - εικόνα 5
    Entryfish

    Αγορά: Καποδιστρίου 5, 2310 532428

    Apallou: Μητροπόλεως 51 & Καρόλου Ντηλ, 2310 228889

    Azzuro: Θ. Σοφούλη 86, 2310 419858

    Αχινός: Ερμού 26, 2310 281566

    Back to Base: Λεωφ. Νίκης 62, 2310 221220

    Βήτα: Γ΄ Σεπτεμβρίου 2, 2310 869695

    Bio Bio: Μ. Ιωσήφ 6, 2310 240580

    Cloud Level 9: Μακεδονία Παλάς, Λεωφ. Μεγάλου

    Αλεξάνδρου 2, 2310 897197

    Collections Hugo Boss: Μητροπολίτου Ιωσήφ 7,

    2310 232425

    Daily Deli: Εδέσσης 7, 2310533462 / Ζεύξιδος 4, 2310286869

    Daios: Λεωφ. Νίκης 59, 2310 250200

    Decadence: Ανδρέου Γεωργίου 21, 2310 522940

    Elvis: Λεωφ. Νίκης 21, 2310 227905

    Entryfish: Παύλου Μελά 3, 2310 230031

    7 Θάλασσες: Λεωφ. Νίκης 3, 2310 233173

    Εσπερίδες: Σοφούλη 36, 2310 425655

    Ζύθος Ντορέ: Τσιρογιάννη 7, 2310 279010

    Fena Fresh: Π. Μελά 8, 2310 257447

    Fred&Ginger: Les Lazaristes, Κολοκοτρώνη 16,

    2310 647400

    Garτon Brasserie: Λεωφ. Νίκης & Αγίας Σοφίας 2,

    2310 253033

    Goldfish: Βογατσικού 3, 2310 233709

    Interni: Μεγ. Αλεξάνδρου 6, 2310 888865

    Intervista: Τσιμισκή 74, 2310 230906

    Kάβα Μέθη: Εθνικής Αντιστάσεως 65, 2310 482401

    Kitchen: Αποθήκη Β, Λιμάνι, 2310 502241

    Μανδραγόρας: Μητροπόλεως 98, 2310 285372

    Meat Me: Ερμού 24-26, στοά Μοδιάνο, 2310 222644

    Mediterranean Cosmos: 2310 472621

    Μπιτ Παζάρ: Προσφυγικής Αγοράς 32, 2310 278097

    Ντερλικατέσεν: Κούσκουρα 8, 2310 256426

    Οινοτόπι: Γρ. Παλαμά 8 Π. Μελά, 2310 233001

    Ορίζοντες: Electra Palace (Πλ. Αριστοτέλους 9,

    2310 294000)

    Olimpion: Πλ. Αριστοτέλους 10, 2310 278920

    Omilos: Μεγ. Αλεξάνδρου 12, 2310 888200

    Pollock: Λεωφ. Νίκης 55, 2310 281681

    Shark: Αργοναυτών 2 & Σοφούλη, 2310 431444

    Spoilt: Τσιμισκή 16, 2310 257758

    Style Fax: Π. Κορομηλά 19, 2310 240938

    The bar: Νικ. Φωκά 3, 2310 243219

    Times: Τσιμισκή 1, 2310 224300

    Tre Marie: Π. Π. Γερμανού, 2310 240061

    Whisky Shop: Μητροπόλεως 125, 2310 239633 /

    Β. Όλγας 117, 2310 866 343

    Χαμόδρακας: Mανώλη Γαγύλη 13, 2310 447943

    Χατζής: Βενιζέλου 50, 2310 279058

    Χιονίδης: Π. Μελά 32, 2310 268534

    Από τον Χάρη Σταυρίδη

    Φωτό Βαγγέλης Πατεράκης

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

    Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    30/04/2024

    "Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

    Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

    MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

    Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

    Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

    Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

    Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

    Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

    "Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

    Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

    Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

    Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.