Κεφαλονιά

Υπέροχες παραλίες –ποιος δεν ονειρεύεται να «βαπτιστεί» στα νερά του Μύρτου;–, πανέμορφα χωριουδάκια, νέα ξενοδοχεία που φέρνουν άλλον αέρα στις διακοπές μας, γεύσεις για καλοζωισμένους ουρανίσκους κι εκπλήξεις για τους λάτρεις της περιπέτειας. Ευτυχώς, η Κεφαλονιά είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει κάθε σας διάθεση – αρκεί να είστε έτοιμοι για χιλιόμετρα.

Κεφαλονιά

Classy και εναλλακτική

Υπέροχες παραλίες –ποιος δεν ονειρεύεται να «βαπτιστεί» στα νερά του Μύρτου;–, πανέμορφα χωριουδάκια, νέα ξενοδοχεία που φέρνουν άλλον αέρα στις διακοπές μας, γεύσεις για καλοζωισμένους ουρανίσκους κι εκπλήξεις για τους λάτρεις της περιπέτειας. Ευτυχώς, η Κεφαλονιά είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει κάθε σας διάθεση – αρκεί να είστε έτοιμοι για χιλιόμετρα. Από την Ιωάννα Γκομούζα

Κεφαλονιά - εικόνα 1

Πού να πάμε για μπάνιο; Ή, μάλλον, πού να πρωτοπάμε. Ακόμα κι αν αφιέρωνες όλη σου την άδεια, δεν θα χόρταινες τα τιρκουάζ νερά της. Η Κεφαλονιά έχει ασυζητητί κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, με τον καρτποσταλικό Μύρτο να κρατά τα σκήπτρα χάρη στη γαλανή δροσιά και το φίνο λευκό βοτσαλάκι του. Βέβαια, για κάθε μύθο του ελληνικού καλοκαιριού στη φουλ σεζόν συνήθως πληρώνουμε κι ένα τίμημα. Προετοιμαστείτε λοιπόν για μποτιλιάρισμα στις ομπρέλες, στο φιδωτό δρόμο και φυσικά στο πάρκιν. Τα χρώματα μας έκλεψαν την καρδιά στην Αντίσαμο –τιρκουάζ θάλασσα και πράσινοι λόφοι– και φυσικά στο αρκετά τουριστικό Ξι με την κόκκινη αμμουδιά. Κοντά στο Φισκάρδο, βουτάμε στην Έμπλυσι, έναν κολπίσκο που αγκαλιάζουν λευκά βράχια, ενώ στην Παλική αξίζει να δοκιμάσετε τους Πετανούς. Οι φανατικοί της παχιάς άμμου πάνε νότια: για ντεσιμπέλ στον Μακρύ και τον Πλατύ Γιαλό, οργανωμένα, αλλά πιο ήσυχα σε Σκάλα, Άμμες και Αϊ-Χέλη και για ρηχά νερά και άπλα σε Μούντα και Καμίνια. Η αγαπημένη μας; Το «κολπάκι μια σταλιά» στις Αλατιές, κοντά στον Μάγγανο και το Φισκάρδο: δέκα μέτρα ψιλό βότσαλο και γύρω γύρω βράχια που σχηματίζουν μικρές πισίνες. Ελάτε αργά το απόγευμα και μετά ανεβείτε στο ταβερνάκι από πάνω – είναι από τα καλύτερα του νησιού. Μικρές περιπλανήσεις Η υπόθεση σηκώνει Ι.Χ., διάθεση για χιλιόμετρα και οπωσδήποτε ψυχραιμία. Η κλασική διαδρομή Φισκάρδο-Αργοστόλι μπορεί να προσφέρει αχτύπητα αεροπλανική θέα στο Ιόνιο, ο δρόμος όμως είναι στενός κι έχει κίνηση. Αξίζει πάντως να τον διασχίσεις για να πιεις το ποτό σου στο λιμανάκι του Φισκάρδου κάτω από τις φουντωτές μπουκαμβίλιες και να περπατήσεις στη γραφική Άσσο – τις καλύτερες φωτογραφίες τις βγάζεις από τη χερσόνησο με το κάστρο. Δροσιστική η βαρκάδα στο σπήλαιο της Μελισσάνης. Υπολογίστε και μία μέρα για το γύρο της Λάσσης παραλιακά και σεργιανίστε στα χωριά της Λειβαθώς (Ντομάτα, Κουρκουμελάτα, Σβορωνάτα).

Κεφαλονιά - εικόνα 2

Είσαι για περιπέτεια; Ο Παύλος και η Υβόν του Monte Nero Activities (6932904360, www.monte-nero-activities.com) οργανώνουν μονοήμερες εξορμήσεις με καγιάκ στην Κεφαλονιά και πολυήμερες εκδρομές στην Ιθάκη και τα μικρονήσια του Ιονίου αλλά και ποδηλατάδες και ορεινές πεζοπορίες. Για βόλτες και «σαφάρι» με άλογα αναζητήστε την Κορνίλια (6977533203, www.kephalonia.com). Να αγοράσεις Συκομαΐδα, μάντολες και παστοκύδωνο από το Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό στο Ληξούρι και πανέμορφες ροζ κεφαλληνιακές μπουκαμβίλιες για το μπαλκόνι ή τον κήπο σου.

Διαμονή Στη Σκάλα: στο πλήρως ανακαινισμένο family-friendly «Louis Apostolata» (26710/83581) και στα «San Giorgio Hotel & Apartments» (26710/83267), «9 Muses» (26710/83563), «Porto Skala Hotel Village» (26710/83501). Στο Φισκάρδο: στο luxury resort «Emelisse» (26740/41200) και στα «Αγνάντια» (26740/51801). Στα Σβορωνάτα: «Avithos Resort» (26710/42365), «Astra Village» (26710/42335), «Baha-Ammes» (26710/41964). Στη Λακίθρα: «Mouikis Village» (26710/23032). Στον Μακρύ Γιαλό: «Thalassa» (26710/27081). Στις Μηνιές: «Αγνάντι» (26710/42220). Στο Ξι: «Cephalonia Palace» (26710/93112). Στο Αργοστόλι: «Αίνος» (26710/28013), «Ionian Plaza» (26710/25581), «Mouikis» (26710/23032).

Φαγητό Στο Φισκάρδο, δοκιμάστε τη διάσημη αστακομακαρονάδα της «Vasso's» και θαλασσινά στην «Tassia». Στο Αργοστόλι, η καλύτερη παραδοσιακή κουζίνα σερβίρεται στην «Παλιά Πλάκα», διεθνείς γεύσεις στα «Casa Grec» και «Μύθος», μεσογειακός μοντερνισμός στις «Καταβόθρες», μαγειρευτά και ψάρι στον «Καλαφάτη», ελληνικά και έθνικ πιάτα στην «Πόρτα». Στο Ληξούρι, μαγειρευτά στον «Ζορμπά», προκάδα, ριγανάδα, οσομπούκο και κρεατόπιτα στην «Όστρια». Νόστιμες σπιτικές συνταγές: στο ταβερνάκι στις Αλατιές, στην ψησταριά «Χερσώνας» στα Τρωιανάτα, στην «Παραδεισένια Ακτή-Δενδρινού» στην Αγία Ευφημία, στον «Πλάτανο» στην Άσσο και στην «Ταβέρνα της Πέρσας» στον Κατελειό. Για ψάρι και θέα θάλασσα: «Καλύβα του Ψαρά» στην παραλία της Αγίας Κυριακής, «Ενετικό» στα Καλλιγάτα και «Πηνελόπη» κοντά στη Σκχάλα. Επίσης, στη Σκάλα, ενδιαφέρον φαγητό και ωραίο περιβάλλον θα βρείτε στα εστιατόρια «Pikiona» και «Pines».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.