Capsis Resort Crete

Περάσαμε δύο ολόκληρες ημέρες στο ριζικά ανακαινισμένο «Capsis Resort» της Κρήτης και το ομολογούμε: δεν προλάβαμε να τα δούμε όλα!

Capsis Resort Crete

Αφορμή για πολυτέλεια

Περάσαμε δύο ολόκληρες ημέρες στο ριζικά ανακαινισμένο «Capsis Resort» της Κρήτης και το ομολογούμε: δεν προλάβαμε να τα δούμε όλα!

Capsis Resort Crete - εικόνα 1

Απλώνεται σε μια έκταση 167 στρεμμάτων στο μυχό της Αγίας Πελαγίας, 25 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Ίσως κάποιος σκεφτεί ότι δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς πρόκειται για μία από τις πρώτες μονάδες υψηλών προδιαγραφών που λειτούργησαν στο νησί στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Η περσινή χρονιά όμως ήταν αποφασιστική, καθώς μια εκτεταμένη ανακαίνιση (για να μην πούμε «ξαναχτίσιμο») έδωσε νέο χαρακτήρα στη μονάδα. Από συνεδριακό ξενοδοχείο, το «Capsis» της Κρήτης μεταμορφώθηκε σ' ένα resort έτοιμο να καλύψει πολλαπλές ανάγκες διακοπών και ριλάξ για οικογένειες, ζευγάρια με honeymoon διάθεση, luxury maniacs ή απλώς τους πιστούς εραστές του Κρητικού πελάγους...

Check-in

Το κεντρικό κτίριο του «Capsis Sofitel» αποτελεί τον πρώτο σταθμό για τους περισσότερους επισκέπτες, αφού εδώ βρίσκεται η ρεσεψιόν που θα κάνουν το check-in. Το τριώροφο κτίριο, «χωνεμένο» στο τοπίο, θυμίζει τοσκάνικη βίλα με τις καμάρες του και τις μπουκαμβίλιες. Το λόμπι του έχει γίνει πραγματικά αγνώριστο – για όσους το θυμούνται από παλιά. Τα λευκά και μπορντό μάρμαρα, τα ξύλινα κλασικά έπιπλα, οι αντίκες, τα εκκλησιαστικά έργα τέχνης και οι πίνακες του Μποκόρου δημιουργούν ένα σύνολο αστικής κομψότητας και άπλετης άνεσης. Εξίσου αναβαθμισμένα είναι και τα στάνταρ δωμάτια (καθώς και κάποιες σουίτες), τα οποία επιπλώθηκαν εξαρχής με έπιπλα από τον ιταλικό οίκο Busnelli. Τα γήινα χρώματα των επίπλων δένουν με τα λευκά μαρμάρινα δάπεδα, δημιουργώντας ένα σύνολο που, παρά την κλασικής κατεύθυνσης διακόσμηση, έχει έναν καλοκαιρινό, δροσερό χαρακτήρα. Οι σουίτες που μας έκλεψαν την καρδιά είναι αυτές που βλέπουν στην ημικυκλική πισίνα με τις μπουκαμβίλιες (αποκλειστική χρήση για τους διαμένοντες στο «Capsis Sofitel»). Σημειώστε ότι στο κτίριο γίνονται δεκτά παιδιά από δέκα χρόνων και πάνω, διαφυλάσσοντας έτσι τη γαλήνη των επισκεπτών.

Family friendly

Capsis Resort Crete - εικόνα 2

Η χαρά της οικογένειας όμως είναι η περιοχή όπου απλώνονται τα «Oasis Bungalow-Suites» και τα «Capsis Superior Bungalows». Οι εκτεταμένες ανακατασκευές σ' αυτόν τον τομέα δημιούργησαν ένα μικρό χωριό που στο κέντρο του περικλείει μια ωραία lagoon πισίνα, ιδανική για παιδιά αλλά και μεγάλους που χαλαρώνουν στις στρωμένες με γκαζόν όχθες της. Κι εδώ τα ριζικά ανακαινισμένα μπανγκαλόου «Oasis» έχουν επιπλωθεί από τον οίκο Busnelli. Η κεντρική παραλία του ξενοδοχείου απέχει μόλις λίγα βήματα. Εκεί ένα water park με τραμπολίνο και θαλάσσιο βράχο αναρρίχησης εξασφαλίζει ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στα παιδιά (κάθε ηλικίας...). Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη για τους μικρούς επισκέπτες: ο ζωολογικός κήπος του resort είναι γνωστός από παλιά, αλλά το νέο βαρύ πυροβολικό της παιδικής διασκέδασης είναι το Minoan Αmusement Ρark, ένα πάρκο διασκέδασης συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ., με φαντεζί αρχιτεκτονική που θυμίζει μινωικό παλάτι. Φτιαγμένο για παιδιά ηλικίας από 4 μέχρι 14, διαθέτει καρουσέλ (από μινώταυρους!), δεντρόσπιτα, αίθουσα interactive games, πισίνα με αρχαιοελληνική τριήρη και πολλά πολλά ακόμη. Εδώ οι όροι αντιστρέφονται μια και η καρδιά του παιχνιδότοπου είναι μόνο για παιδιά: ειδικοί παιδαγωγοί αναλαμβάνουν τη φύλαξή τους κι οι γονείς παίρνουν... day off.

Η θάλασσα της πολυτέλειας

Για τους εραστές της «high end luxury» οι νέες «Thalassa Sea Front Suites» και οι «Pool Maisonettes» καθώς και το exclusive «All-Suite Hotel» (το check-in γίνεται κατευθείαν στο δωμάτιο) είναι ο ενδεδειγμένος προορισμός. Απλώνονται στο χείλος της χερσονήσου και απολαμβάνουν ένα υπέροχο κάδρο της θάλασσας. Έχουν επιπλωθεί με ιταλικά έπιπλα Boffi και Busnelli, ενώ η διακόσμηση έχει «total look». Κουρτίνες με Swarovski, έπιπλα με ασημένιες και χρυσές πατίνες, υπέροχα, έξτρα απλόχωρα μπάνια, πολυέλαιοι Murano ή Swarovski, ιδιωτικές πισίνες ή jacuzzi, κινέζικα μικρογλυπτά δημιουργούν χώρους με κοσμοπολίτικη διάθεση.

Κορυφαίες «στιγμές» η βίλα «Emerald» στη γειτονιά «Thalassa» και η «Black Pearl Villa» στο «All-Suite Hotel». Η πρώτη απλώνεται σε 360 τ.μ. και διακρίνεται για την pop-classical διάθεσή της στη διακόσμηση: τα έπιπλα έχουν μεν κλασικές γραμμές, αλλά κάνουν την ανατροπή με τα έντονα χρώματά τους (πορτοκαλί και πράσινο). Η πισίνα με φωτισμό από οπτικές ίνες δημιουργεί ένα φαντασμαγορικό θέαμα τις νύχτες – σαν να έχετε το δικό σας Ι.Χ. έναστρο ουρανό. Η δεύτερη απλώνεται σε 510 τ.μ.· ο χώρος του καθιστικού με την εσωτερική πισίνα (που καταλήγει σε… εξωτερική) σας προκαλεί να κάνετε ένα πάρτι αλά Πίτερ Σέλερς – ως προς τη swinging διάθεση και όχι ως προς τις γκάφες, φυσικά. Αίθουσα home cinema, γυμναστήριο με ιδιωτικό χαμάμ και πολλά ακόμη συμπληρώνουν το σύνολο. Εμάς όμως μας σκλάβωσε μια λεπτομέρεια από τους εξωτερικούς χώρους: ένα μικρό μονοπάτι κατηφορίζει από τα βράχια και σας οδηγεί στο προσωπικό σας ξύλινο deck πάνω στη θάλασσα – ένας υπέροχος χώρος ζεν χαλάρωσης.

Στο «All-Suites Hotel» λειτουργεί, επίσης, ένα China chic ολοκαίνουργιο spa. Κλείστε μια θεραπεία στο δωμάτιο με το ειδικό στρώμα χρωματοθεραπείας και θα μας θυμηθείτε...

Η πλήρης μεταμόρφωση του «Capsis Resort» δεν τελειώνει εδώ. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει και το re-branding της μονάδας, ενώ για το χειμώνα 2007-2008 έχει προγραμματιστεί ριζική ανακαίνιση και στο δεύτερο κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, οπότε η εικόνα θα ολοκληρωθεί. Και θα μας δώσει, βέβαια, την αφορμή για νέα ταξίδια στην Κρήτη...

INFO

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2106142083-7, 2810/811112, www.capsis.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.

H LOT Polish Airlines επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

Η πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς το Warsaw Chopin Airport θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Embraer 195, Boeing 737-800, και 737 MAX 8.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το "Rodos Week"

Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης voucher οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της Ρόδου.