Κως

Αχανείς οργανωμένες αμμουδερές παραλίες, ενδιαφέροντα μνημεία, δυνατή τουριστική υποδομή, εξαιρετική βάση για κοντινές εκδρομές στα Δωδεκάνησα, αλλά και στην Τουρκία.

Κως

Με ποδήλατο και windsurf

Αχανείς οργανωμένες αμμουδερές παραλίες, ενδιαφέροντα μνημεία, δυνατή τουριστική υποδομή, εξαιρετική βάση για κοντινές εκδρομές στα Δωδεκάνησα, αλλά και στην Τουρκία. Με τέτοια… προσόντα πώς να μην είναι η Κως μαζικός προορισμός για χιλιάδες Έλληνες και ξένους; Τα παραθεριστικά κέντρα του νησιού, πολλά, φιλοξενούν τη δική τους "φυλή" το καθένα! Το Ψαλίδι, 2,5 χιλιόμετρα από την πόλη, συγκεντρώνει τις πολυτελέστερες μονάδες διαμονής και προσφέρει water fun στις νεροτσουλήθρες του πάρκου Shape. Στον αντίποδα βρίσκεται το οικογενειακό Τιγκάκι με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η βόρεια ακτή (Μαρμάρι, Μαστιχάρι) είναι ιδιαίτερα προσφιλής σε γερμανόφωνα γκρουπ, αλλά και στους surfers που βρίσκουν ούριο άνεμο για τα πανιά τους. Η καλύτερη πάντως παραλία του νησιού βλέπει στο Νότο, λέγεται Paradise και είναι ένας απάνεμος "παράδεισος" αρκετών χιλιομέτρων (ενώνεται με τις γειτονικές ακτές Λαγκάδα και Χρυσή Ακτή), όπου ακόμα και στις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ήσυχη γωνιά. Στον ίδιο άξονα θα βρείτε την ξενύχτισσα Καρδάμαινα, "άντρο" των νεαρών Άγγλων τουριστών και τον τουριστικό όρμο της Κεφάλου με το χαρακτηριστικό νησάκι του. Από εδώ ακολουθήστε οπωσδήποτε τις ταμπέλες για τις απομακρυσμένα, ανέπαφα από τα στίφη των τουριστών, λιμανάκια Λιμιώνα ή Άγιο Θεολόγο. Οι μοναχικές ψαροταβέρνες τους σερβίρουν πάντα φρέσκους ψαρομεζέδες και προσφέρουν πρώτο τραπέζι για ν' απολαύσετε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου. Άλλοι "εξώστες" must για εσάς που ετοιμάζεστε να καταναλώσετε πολλά φωτογραφικά φιλμ: το ορεινό, χωριό Ζια, το τεράστιο μεσαιωνικό κάστρο της Αντιμάχειας, με θέα σε Καρδάμαινα και Νίσυρο και φυσικά το Παλαιό Πυλί, η καστροπολιτεία με τα βυζαντινά εκκλησάκια και την ιδιαίτερη βλάστηση. Τα δέντρα που βλέπετε στη ρεματιά είναι ένα σπάνιο είδος κυπαρισσιού!

Στις "εκτός πλαζ" περιπλανήσεις σας, μην παραλείψετε τη βόλτα στην πόλη της Κω ξεκινώντας από τη λεωφόρο με τους φοίνικες (θυμάστε την κινηματογραφική ποδηλατάδα της Καρέζη;) και το μεσαιωνικό κάστρο στο λιμάνι μέχρι τις γειτονιές με τα διατηρητέα κτίρια από την εποχή της Ιταλοκρατίας. Sightseeing must η βόλτα στο ονομαστό θεραπευτήριο της αρχαιότητας Ασκληπιείο. Στο πλαίσιο της κινητικότητας που παρατηρείται στο νησί τον τελευταίο καιρό γύρω από τον Ιπποκράτη και τα σχετικά με αυτόν μνημεία άνοιξε και ο Κήπος του Ιπποκράτη! Ένας βοτανικός κήπος σε απόσταση βολής από το αρχαίο θεραπευτήριο, γεμάτος με τα φυτά που χρησιμοποιούσε ο πατέρας της ιατρικής -λυγαριά, μάραθος, κρίταμο, λαδανιά, δυόσμος, φασκομηλιά- σε φροντισμένα παρτέρια και με ειδικές ταμπελίτσες που αναφέρονται στη χρήση και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Οι εναλλακτικοί ανακαλύψτε τα θαλάσσια ιαματικά λουτρά της Θέρμης στη νοτιανατολική πλευρά της Κω. Το τουριστικά επιβαρημένο νησί του Ιπποκράτη, εκτός από τα all-inclusive hotels και τα εφηβο-trendy μπαρ, διαθέτει μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις των παράδοξων τοπίων: μια φλέβα από το ηφαίστειο της Νισύρου διαπερνά το πέλαγος και ξεχύνεται μέσα από τα βράχια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο μικροσκοπικό κόλπο δίπλα ακριβώς στην παραλία. Χρειάζεται να υποστείτε τον καρόδρομο για να φτάσετε και η ιδανική ώρα είναι το σούρουπο αν θέλετε να προλάβετε ανοιχτή και την ταβερνούλα "Της Θέρμης", ακριβώς πάνω από την παραλία, για να γευτείτε την περίφημη σαλάτα "Μιρμιζέλι" (καλύμνια χωριάτικη με σαρδέλες, παξιμάδι, ρόκα, φέτα και φύλλα κάππαρης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.