Sani Resort

Όχι απλώς ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, αλλά η πιο επιτυχημένη προσομοίωση νησιώτικης πολιτείας που έχουμε δει. Και μάλιστα, με τέσσερα πολυτελή resorts, μία μαρίνα που θυμίζει κυκλαδίτικη Χώρα, τα περισσότερα «χρυσοσκουφάτα» εστιατόρια ανά τετραγωνικό μέτρο στον ξενοδοχειακό χάρτη της Ελλάδας κι ένα μουσικό φεστιβάλ που –ιδιαίτερα φέτος– φυσάει. Αυτό το καλοκαίρι το «Sani Resort» είναι προορισμός διακοπών από μόνο του.

Sani Resort

Total προορισμός διακοπών

Όχι απλώς ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, αλλά η πιο επιτυχημένη προσομοίωση νησιώτικης πολιτείας που έχουμε δει. Και μάλιστα, με τέσσερα πολυτελή resorts, μία μαρίνα που θυμίζει κυκλαδίτικη Χώρα, τα περισσότερα «χρυσοσκουφάτα» εστιατόρια ανά τετραγωνικό μέτρο στον ξενοδοχειακό χάρτη της Ελλάδας κι ένα

μουσικό φεστιβάλ που –ιδιαίτερα φέτος– φυσάει. Αυτό το καλοκαίρι το «Sani Resort» είναι προορισμός διακοπών από μόνο του.

Sani Resort - εικόνα 1

Tο «Sani» δεν είναι ένα απλό ξενοδοχείο, με την έννοια που το έχουμε όλοι στο μυαλό μας: μοιάζει με την εξοχική σου κατοικία σε μια καλοκαιρινή κωμόπολη δίπλα στη θάλασσα! Η εξυπνότερη ξενοδοχειακή κίνηση που έχω δει, δε, είναι η μεταμόρφωση της μαρίνας του ξενοδοχείου σε μια γεμάτη ζωντάνια και κίνηση παραλιακή «πόλη». Ζαχαροπλαστεία, παγωτατζίδικα, σούπερ μάρκετ, καταστήματα με ρούχα, αξεσουάρ, πρακτορείο ελληνικού και ξένου Τύπου, cafes, μπαρ και πολλά διαφορετικά εστιατόρια, σε ένα μεγάλο κολπίσκο-μαρίνα όπου αράζουν τα σκάφη. Εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς, ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες για το «Sani». Για τα τέσσερα διαφορετικά ξενοδοχεία: το «Asterias» με τις πολυτελείς σουίτες μπροστά στη θάλασσα, το «Porto Sani» με τα μεγάλα δωμάτια που απλώνονται γύρω από την πισίνα, το κεντρικό κτίριο του «Sani Beach Hotel» με τα ολοκαίνουργια δωμάτια και το «Sani Beach Club» στην άλλη πλευρά του resort, με bungalows που απλώνονται σε ένα μεγάλο χώρο και δίνουν την αίσθηση της απομόνωσης. Για τις θεραπείες στα καταπληκτικά My Spa και The Spa Suite. Για τις πανέμορφες παραλίες και την καταπράσινη φύση που το περιτριγυρίζει…

Γαστρονομικές διακοπές στο «Sani»

Sani Resort - εικόνα 2
«Ντομάτα»

Ένα στοιχείο που κάνει το «Sani» να ξεχωρίζει είναι ότι έχει… μοναδική γεύση! Εκείνη του ωραιότερου χταποδιού που δοκίμασα ποτέ, ενός καταπληκτικού ψητού σύκου με πορτοκάλι, ενός άψογου καλαμαριού με σάλτσα από γυαλιστερές. Μιλάμε για ένα νέο γαστρονομικό κέντρο. Γιατί πώς αλλιώς ονομάζεται η συγκέντρωση έξι ξεχωριστών γαστρονομικών εστιατορίων σ' ένα συγκρότημα και ταυτόχρονα των πολύ μεγάλων υπογραφών, όπως αυτές του Eric Frechon από το «Bristol» του Παρισιού και τη «Σπονδή», του Χρύσανθου Καραμολέγκου και του Maurizio Santin, που φιγουράρουν στα εστιατόρια του συγκροτήματος. Στην κατηγορία του γκουρμέ, ο Απόστολος Τραστέλης, ιδιοκτήτης της «Σπονδής», συνεχίζει στο «Asterias» κάτω από την επιμέλεια του διάστερου σεφ Eric Frechon και με το βραβευμένο «Byblos». Άψογη art de la table, προσεκτικό σέρβις και εξαιρετικό επίπεδο κουζίνας που δίνουν άλλη διάσταση στις διακοπές. Ταυτόχρονα, στη μαρίνα βρίσκουμε μια τρατορία-πιτσαρία, το «Makaroni», με την υπογραφή του βραβευμένου Ιταλόυ σεφ Maurizio Santin, ψαροταβέρνες όπως ο «Αλέξης» με πολύ καλό ψάρι και το «Beef-στέκι», το εστιατόριο του Χρύσανθου Καραμολέγκου, που φτιάχνει 5-6 διαφορετικών ειδών burgers με τη φαντασία που μόνο αυτός διαθέτει. Και φυσικά, την «Ντομάτα» του Χρύσανθου, το μαγαζί που κάνει τις «απλές» καθημερινές γεύσεις να ξεφεύγουν. Ένα lounge bar-restaurant στη μύτη του κόλπου, υπό την μπαγκέτα του έμπειρου διευθυντή της «Σπονδής» Ευριπίδη Αποστολίδη, που θυμίζει από γαλλική Ριβιέρα μέχρι πολυτελές resort στη Ζανζιβάρη. Η θέα από εδώ είναι μαγική, ιδιαίτερα την ώρα του δειλινού. Στα λευκά μπαλκόνια του επάνω ορόφου βρίσκεται το γιαπωνέζικο εστιατόριο του «Sea You Up», το ωραιότερο μαγαζί της Μαρίνας και ίσως της Βορείου Ελλάδος, με πιάτα από ένα σεφ που ήρθε απευθείας από το «Rocca» και το «Zuma» του Λονδίνου.

Φεστιβάλ Sani' s calling

Δεκαπέντε χρόνια στο… φεστιβαλικό κουρμπέτι, το Sani Festival γίνεται κάθε χρονιά και καλύτερο. Και για τα 15α γενέθλιά του (13/7-2/9), με την υποστήριξη του πάντα φιλότεχνου Haig, πλημμυρίζει το λόφο με περισσότερη μελωδία από ποτέ. Οι jazzy τύποι ανηφορίζουν για το Jazz on the Hill (13-21/7), με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που έδωσε ένα διάσημο νοτιοαφρικάνικο twist στις μελωδίες της jazz, τον εξαιρετικό συνθέτη και πιανίστα Abdullah Ibrahim (στις 14/7). Μαζί του ο περιοδεύων Goran Bregovic με τη Wedding and Funeral Band (21/7), ο Αμερικανός σαξοφωνίστας/φλαουτίστας Kenny Garrett (13/7) και η πιανίστα Geri Allen (15/7). Για δεύτερη φορά φέτος, οι ήχοι του κόσμου, ή Sounds of the World (27-29/7), βρίσκουν τη θέση τους στο λόφο Σάνη και οι τρεις εκπρόσωποί τους είναι όλοι τους υπέροχοι: η εξαιρετική vocalist Dee Dee Bridgewater στο νέο της πρότζεκτ «Red Earth-a Malian journey», η γλυκά μελαγχολική Περουβιανή Susana Baca και ο δημοφιλέστατος (και στην Ευρώπη) Αφρικανός Mory Kante παίρνουν τη σκυτάλη διαδοχικά. Από τα highlights και η παρουσία του εκρηκτικού Aspen Santa Fe Ballet (4/8), ενώ έως τις 2/9 η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Δήμητρα Γαλάνη και οι μουσικοί του Sani Classic δίνουν χρώμα σ' ένα αλλιώτικο μουσικό καλοκαίρι… από ψηλά. Δ.Μ.

INFO

SANI RESORT Σάνη Χαλκιδικής, 23740/99400, www.saniresort.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.