Μελβούρνη

Βικτοριανά κτίρια και γυάλινοι ουρανοξύστες, πολυεθνικές γειτονιές και φεστιβαλικά ραντεβού, τεράστια πάρκα και ένα ποτάμι που σε προκαλεί για βαρκάδα. Δέκα must διευθύνσεις στη γόησσα της Αυστραλίας.

Μελβούρνη

TOP 10

Βικτοριανά κτίρια και γυάλινοι ουρανοξύστες, πολυεθνικές γειτονιές και φεστιβαλικά ραντεβού, τεράστια πάρκα και ένα ποτάμι που σε προκαλεί για βαρκάδα. Δέκα must διευθύνσεις στη γόησσα της Αυστραλίας.

Μελβούρνη - εικόνα 1

1 Για θέα

Στο ολοκαίνουργιο Skydeck 88, στο Eureka Tower, το ψηλότερο κτίριο κατοικίας στον κόσμο. Μπαίνεις στο γυάλινο κύβο «The Edge», που αιωρείται τρία μέτρα από το κτίριο και τριακόσια από το έδαφος, και έχεις την πόλη κυριολεκτικά στα πόδια σου.

2 Η απόλυτη βόλτα

Στη νότια όχθη του ποταμού Yarra, από το εμπορικό κέντρο Southgate έως το τεράστιο Crown Casino. Ετοίμασε την πιστωτική σου κάρτα για crash test (Versace, Burberry, Prada), δες σύγχρονη τέχνη στο Australian Centre for Contemporary Art, χάζεψε τους street performers και μείνε για φαγητό και ποτό πλάι στο ποτάμι με θέα στο εντυπωσιακό skyline.

3 Spa time

Με τη σφραγίδα των Leading Spas of the World, το «Chuan Spa» του πεντάστερου ξενοδοχείου «Langham» συνδυάζει τα μυστικά της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής με τις σύγχρονες δυτικές μεθόδους. Και μόνο να κολυμπάς στην πισίνα αγναντεύοντας τους ουρανοξύστες είναι εμπειρία!

4 Σε φόντο πράσινο

Από πάρκα άλλο τίποτα στη Μελβούρνη. Αν πρέπει να δείτε μόνο ένα, ετοιμαστείτε για jogging στους τεράστιους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους και ακολουθήστε τους ήχους του… δάσους στο Rainforest Walk.

5 Για shopaholics

Στα πεζοδρόμια της Collins Street, ανάμεσα σε πολυτελή ξενοδοχεία, ιστορικές γοτθικές εκκλησίες, θέατρα και αρ ντεκό μπιζουδάκια, συνωστίζονται οι ακριβότερες βιτρίνες –Chanel, Tiffany's, Louis Vuitton– αλλά και γνωστές εμπορικές αλυσίδες ρούχων και concept stores. Για πιο cool καταστάσεις, πεταχτείτε στη Little Collins Street.

6 Γκαλερότσαρκα

Στα στούντιο και τις γκαλερί της Flinders Lane έχουν την τιμητική τους οι νέοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες αλλά και η τέχνη των αυτοχθόνων.

7 Greek Quarter vs Chinatown

Όταν πεθυμήσεις μουσακά και σουβλάκι –ή έστω μια κουβέντα στα ελληνικά–, η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική «πόλη» σε περιμένει γύρω από τις οδούς Lonsdale και Russell. Όσοι, πάλι, ψήνονται για πάπια Πεκίνου και κινέζικο χρώμα κατευθείαν στη Little Bourke Street.

8 Με αφορμή φεστιβαλική

Όσοι πιστοί του ντιζάιν προσέλθετε από 5 έως 15/7 στην Πλατεία Federation και στις όχθες του Yarra. Σούπερ χορταστικό και το φεστιβάλ κινηματογράφου με 400 περίπου ταινίες σε 19 ημέρες (25/7-12/8).

9 Γεύσεις στην προκυμαία,

πολυεθνικές και βραβευμένες, θα σας τραβήξουν από τη μύτη στο μοδάτο λιμάνι στο New Quay. Ο γευστικός μπαξές έχει απ' όλα: κεμπάπ και σαγανάκι, steaks και νουντλς.

10 Πού μένω;

Στο καινούργιο, πολύχρωμο και ντιζαϊνάτο «Jasper Hotel» (www.jasperhotel.com.au), δυο βήματα από τη διάσημη υπαίθρια αγορά Queen Victoria Market. Έχει 65 μοντέρνα δωμάτια, εστιατόριο και συνεδριακό κέντρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.