meatpacking district

Αυτή η συνοικία δεν είναι για τουρίστες, αν και έχει όλα όσα περιμένεις –υπερστιλάτα καταστήματα, γκαλερί, μοδάτα εστιατόρια, τους πιο relaxed όμορφους ανθρώπους της πόλης– συν ένα: αιματοβαμμένους κρεοπώλες! Η παλιά κρεαταγορά της πόλης έχει μεταμορφωθεί στην πιο hip γειτονιά του Μανχάταν, χωρίς να χάσει το αυθεντικό της άρωμα. Την περπατήσαμε και σας δίνουμε τις διευθύνσεις των insiders, για να ζήσετε τη Νέα Υόρκη ως το μεδούλι…

meatpacking district

στο (σκληρό) υπογάστριο του μανχάταν

Αυτή η συνοικία δεν είναι για τουρίστες, αν και έχει όλα όσα περιμένεις –υπερστιλάτα καταστήματα, γκαλερί, μοδάτα εστιατόρια, τους πιο relaxed όμορφους ανθρώπους της πόλης– συν ένα: αιματοβαμμένους κρεοπώλες! Η παλιά κρεαταγορά της πόλης έχει μεταμορφωθεί στην πιο hip γειτονιά του Μανχάταν, χωρίς να χάσει το αυθεντικό της άρωμα. Την περπατήσαμε και σας δίνουμε τις διευθύνσεις των insiders, για να ζήσετε τη Νέα Υόρκη ως το μεδούλι…

meatpacking district - εικόνα 1

Mερικοί κάθετοι δρόμοι και ελάχιστες λεωφόροι, περικλείουν την περιοχή που σήμερα ονομάζεται Meatpacking District, την κρεαταγορά ούτως ειπείν της Νέας Υόρκης. Πριν από μερικά χρόνια η περιοχή ανήκε στους κρεοπώλες και το βράδυ στις τραβεστί που έκαναν εδώ πιάτσα. Μέχρι που την ανακάλυψαν οι fashionistas και τη μεταμόρφωσαν σε μία από τις πιο trendy γειτονιές της Νέας Υόρκης. Σήμερα, η πάλαι ποτέ παραδοσιακή κρεαταγορά συγκεντρώνει μεταμοντέρνες γκαλερί, μερικές από τις ακριβότερες boutiques, τρία υπέρκομψα ξενοδοχεία, κάποια από τα πιο πολυσυζητημένα spots για φαγητό και, τέλος (αλλά καθόλου τελευταίο), τις πιο ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες της πόλης. Για να νιώσει κανείς την ιδιαίτερη γοητεία της, θα πρέπει να περιδιαβεί τη Horatio street, να επισκεφθεί τα flagship stores του Alexander McQueen και της Stella McCartney στη 14η Οδό, να μπει στο Jeffrey λίγο πιο κάτω αν είναι αμετανόητος λάτρης του υποδήματος, να προσπαθήσει να βρει τραπέζι στο Pastis και να πιει μια καϊπιρόσκα στο Spice Market, εν μέσω αστέρων του Χόλιγουντ. Ο ταξιδιώτης που αναζητά τις χαρές του design και της γαστρονομίας μπορεί να ξεκινήσει, για παράδειγμα, από την 9η Λεωφόρο, από το κατάστημα της εταιρείας Vitra, όπου θα απολαύσει σε ιδανικές συνθήκες τη σχεδιαστική δουλειά των Starck, Bellini, Van Severen και Gehry, και να συνεχίσει ακάθεκτος για τις υπόλοιπες χαρές της πόλης μετά από μια στάση στο Pop Burger, όπου θα τσιμπήσει a la mode ένα mini burger.

Όλα αυτά βέβαια εν μέσω ολόλευκων φορτηγών γεμάτων κρέατα – ακόμη και σήμερα που οι τιμές των ακινήτων έχουν ανέβει κατακόρυφα στην περιοχή, κάποιοι από τους κρεοπώλες επιμένουν κρατώντας πόστο στην παλιά τους γειτονιά.

meatpacking district - εικόνα 2

Η Meatpacking District, γνωστή ως MPD, κατά την προσφιλή συνήθεια των Αμερικανών για συντμήσεις, είναι μια όλως ιδιαίτερη περίπτωση συνύπαρξης του ρεαλιστικού με το υπερφίαλο. Οι εργαζόμενοι στην αγορά κρεάτων δίνουν ρυθμό, οι ευχάριστες φυσιογνωμίες που κυκλοφορούν μέρα-νύχτα χαρίζουν έναν αέρα αλεγρίας. Μπορεί oι Halles να μεταμορφώθηκαν από τα σφαγεία των Παρισίων σε μια απέραντη αγορά, η κρεαταγορά της Νέας Υόρκης όμως φιλοδοξεί να αντισταθεί στην άκρατη ανοικοδόμηση και να διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα. Οι τραβεστί έχουν αρχίσει να αποχωρούν από την περιοχή και να δίνουν αργά, αλλά σταθερά, τη θέση τους σε φρέσκα κορίτσια και αγόρια, που πλημμυρίζουν τα μπαρ και τα εστιατόρια της περιοχής.

Η αλήθεια είναι ότι, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των Νεοϋορκέζων να δημιουργήσουν μια ακόμη hip περιοχή, οι αιματοβαμμένες ποδιές των κρεοπωλών και των βοηθών τους δεν σε αφήνουν να εγκαταλείψεις την ωμή πραγματικότητα. Τα κτίρια εδώ μοιάζουν με μινιατούρες, αν τα συγκρίνουμε με τους ουρανοξύστες που απαρτίζουν το Uptown κομμάτι του Μανχάταν. Όσο για τους ανθρώπους, μάλλον συμβαίνει το ίδιο. Στα περί τις 5ης Λεωφόρου και Madison Αvenue σημεία, οι άνθρωποι, εργαζόμενοι και μη, διεκδικούν έναν αέρα αρτιότητας, τελειότητας. Από την περιβολή και το περπάτημά τους, μέχρι το χαμόγελό τους, αποπνέουν έναν αέρα νευρωτικής σιγουριάς. Συχνά αναρωτιέμαι πώς οι κυρίες στο Bergdorf Goodman και στο Barneys της Upper West, και ειδικά της Upper East Side, καταφέρνουν να κατακτήσουν τέτοια επίπεδα δυσθεώρητης στιλιστικής τελειότητας.

uptown ή downtown manhattan;

meatpacking district - εικόνα 3
Από τα πλέον design-conscious ξενοδοχεία της περιοχής, το Gansevoort βρίσκεται σε κομβικό σημείο της MPD.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στο Μανχάταν, μένω στο διαμέρισμα που μου παραχώρησε η γνωστή θεία από την Αμερική: η άρτι ανακαλυφθείσα, αλλά ήδη πολυαγαπημένη θεία Ελεονώρα. Το διαμέρισμα αυτό βρίσκεται uptown, στο Trump Tower, στη διάσημη διεύθυνση Central Park South, μεταξύ του Plaza Hotel και του Ιntercontinental. Μετά από δέκα μέρες παραμονής στη Νέα Υόρκη, ελάχιστα πράγματα έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου τόσο καλά, όσο η MPD. Από τo Uptown Manhattan, όπου μένουμε, βρισκόμαστε σε λίγη ώρα στην MPD, στην κάτω πλευρά της πόλης. Σύντομα, οι θυρωροί του Trump Tower, τα τρεχούμενα νερά στο σιντριβάνι της εισόδου και η μαγευτική θέα στο Central Park, δίνουν τη θέση τους σε ανθρώπινα μεγέθη. Η μετάβαση από τα ψηλά επιβλητικά κτίρια του Central Park και των Λεωφόρων, ειδικά της 5ης και της 6ης, στη Meatpacking District δεν είναι παρά μια βουτιά από την ηχηρή χλιδή της Madison Avenue στη νεοσνόμπ αισθητική της Stella McCartney και του Αlexander McQueen, που δημιούργησαν εν μέσω κρεάτων και τσιγκελιών τα flagship stores τους, τα καταστήματα που υποδεικνύουν το στιλ τους. Δεν ξέρω αν η Νέα Υόρκη, και η καρδιά αυτής το Μανχάταν, θεωρείται πλέον ο ομφαλός της Γης, η Meat-packing District όμως αποτελεί αναντίρρητα την επιτομή του «cool and relaxed urbanism» για αυτούς που είναι πολύ άνετοι και αρκετά καλοζωισμένοι, προκειμένου να συγχρωτίζονται με τους υπερεπιτυχημένους και σνομπ κατοίκους της Πάνω Πόλης.

Η ΜΡD γειτνιάζει στενά με το Chelsea, το West Village, αλλά και το SoHo, σε απόσταση αναπνοής από τον ποταμό Hudson. Αν και δεν έχει την κοσμοσυρροή του SoHo, αγαπημένου προορισμού των Νεοϋορκέζων για το πρωί του Σαββάτου, ούτε τον μποέμ χαρακτήρα του Greenwich Village, η ΜPD παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί έχει διατηρήσει στοιχεία που υποδηλώνουν την αμερικανική ιστορία από τον 19ο αιώνα εντεύθεν.

beautiful people & cigarettes...

meatpacking district - εικόνα 4
Από την ταράτσα του ξενοδοχείου Gansevoort έχεις θέα 360 μοιρών σε όλη την πόλη. Καθώς επίσης και τη δυνατότητα να κολυμπήσεις σε μια πισίνα, που διαθέτει την υποδομή ώστε να ακούς μουσική κάτω από το νερό...

Το πλάνο που χαράξαμε με το συνοδοιπόρο μου Φάνη ήταν ξεκάθαρο. Θα πατάξουμε κάθε τουριστική τάση προκειμένου να ζήσουμε κατά το μάλλον ή ήττον σαν Νεοϋορκέζοι. Σε εκτέλεση του στρατηγικού μας σχεδίου, επιστρατεύσαμε κάθε φίλο και γνωστό που κατοικοεδρεύει στο Μανχάταν. Οι βόλτες άρχισαν και οι φίλοι και γνωστοί βάλθηκαν να μας δείξουν τα πιο φρέσκα μέρη στην πόλη.

Ο Θάνος, πραγματικός πλέον Νεοϋορκέζος, εκτελώντας αυτοβούλως χρέη ξεναγού, θεωρεί σκόπιμο να περιλάβει στα αξιοθέατα μια βόλτα από την MPD. Η πρώτη μας στάση είναι έξω από το Spice Market, που στέκει επιβλητικό και φρεσκοβαμμένο, με τις ολόμαυρες τέντες κλειστές. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το Μaritime Hotel, πολυδιαφημισμένο και επιβλητικό, ενώ λίγα βήματα πιο κάτω βλέπουμε το γνωστό από περιγραφές φίλων εστιατόριο Pastis. Για να ικανοποιήσει τα πιο απαιτητικά γούστα, ο Θάνος μάς οδηγεί στην 14η οδό. Μέσα σε ένα και μόνο οικοδομικό τετράγωνο συνωστίζονται οι boutiques των αγαπημένων παιδιών της παρισινής σκηνής της μόδας, εκ Βρετανίας ορμώμενων βεβαίως: της Stella McCartney και του Alexander McQueen. Μπαίνοντας στο κατάστημα του McQueen έχω την ψευδαίσθηση ότι βρίσκομαι στο σετ μιας τηλεοπτικής διαστημικής σειράς, παρέα με τον Δρα Σποκ. Οι γραμμές στους τοίχους και στα εκθετήρια των ρούχων είναι κοίλες και η αίσθηση εξωπραγματική. Από την άλλη, η αγαπητή Stella McCartney μάς εντυπωσιάζει με ένα αμιγώς βρετανικό στιλ και θαυμάσια ρούχα. Στη γωνία με τη 10η Λεωφόρο, μπαίνουμε ανυποψίαστοι στο Jeffrey, ναό των παπουτσιών. Oι αγαπημένοι μου σχεδιαστές είναι τοποθετημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο σε παράταξη και οι πελάτες μού φαίνεται ότι είναι εξίσου παραδομένοι με μένα στην οπτική απόλαυση των εμπορευμάτων.

meatpacking district - εικόνα 5
Το lounge του κομμωτηρίου στο κτίριο Bumble and Bumble.

Αρκετές μέρες αργότερα, βρισκόμαστε για πολλοστή φορά στην MPD. Το ραντεβού μας με τον Θάνο και την Patricia είναι στις 18:00 για ένα απεριτίφ στο Spice Market. Στο Spice Market η ατμόσφαιρα είναι ηδονική, με χαμηλά φώτα και πραγματική αίσθηση από μπαχάρια και αρώματα, χωρίς όμως ίχνος μυρωδιάς. Κοντά μας, ο Chevy Chase περιμένει να τον οδηγήσουν στο τραπέζι και κάνα δυο ακόμη πασίγνωστοι ηθοποιοί είναι καθισμένοι σε απόμακρα τραπέζια. Οι θαμώνες του Spice Market είναι οι τυπικοί λάτρες της MPD. Είναι αρκούντως υπεροπτικοί, ώστε να δίνουν την εντύπωση πώς αδιαφορούν για την αθρόα προσέλευση celebrities, και υπερφίαλοι, ώστε να δημιουργούν στους γύρω τους την ψευδαίσθηση ότι δεν τους καίγεται καρφάκι, ακόμη κι αν εμφανιστεί ο Τοm Cruise με τη Nicole Kidman. Μετά από άφθονα Dirty Martinis, έρχεται η ώρα της πολυπόθητης κράτησής μας στο Matsuri, ακριβώς απέναντι, στο Μaritime Hotel. Κατεβαίνοντας τη σκάλα που οδηγεί από το μπαρ και το χώρο υποδοχής στην κυρίως αίθουσα, βλέπουμε φωτογράφους μόδας και μοντέλα, ηθοποιούς και γνωστές φάτσες της πόλης να απολαμβάνουν πιατέλες με σούσι. Η Patricia Field, υπεύθυνη για τα ρούχα και την εικόνα των ηθοποιών στο «Sex and the City», βρίσκεται μερικά τραπέζια πιο κάτω, γεγονός το οποίο δίνει στους φίλους μας την αφορμή για άφθονα νεοϋορκέζικα κουτσομπολιά.

Την επόμενη μέρα επιστρέφουμε, με προορισμό το Pastis, μια ρέπλικα παρισινού μπιστρό, που βρίσκεται στη γωνία της Μικρής Δυτικής 12ης Οδού (Little W. 12th Str) με την 9η Λεωφόρο. Τις τελευταίες μέρες, η απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους με βγάζει συνέχεια στο δρόμο για να καπνίσω και μου έχει χαρίσει μερικές από τις ευκολότερες γνωριμίες της ζωής μου. Έξω από το Pastis, πιάνω κουβέντα με μια παρέα από ολόφρεσκα αγόρια και κορίτσια που μου κάνουν παρέα όσο καπνίζω. Μερικά τσιγάρα αργότερα, οι καινούριες μου φίλες κι εγώ ανταλλάσσουμε κάρτες και e-mails μαζί με υποσχέσεις να ξαναβρεθούμε. Επιστρέφοντας στο γαλλικής έμπνευσης και τεχνοτροπίας bistrot, απολαμβάνω για μία ακόμη φορά το βόμβο που δημιουργούν οι χαρούμενοι και καλότροποι θαμώνες. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρη: θα προσπαθήσω να ξαναβρεθούμε. με όσους και όσα γνώρισα εδώ.

ΠΥΞΙΔΑ Μeatpacking District

meatpacking district - εικόνα 6
Η Little W 12th Street είναι από τους πλέον χαρακτηριστικούς δρόμους της MPD.

Kωδικός κλήσης 001 212

πού θα μείνετε

Maritime Hotel Παράθυρα σαν τεράστια φινιστρίνια, μπλε μαρέν μοκέτες και τζάκια που μοιάζουν βγαλμένα από τη δεκαετία του ’70, είναι μερικές από τις λεπτομέρειες του αγαπημένου ξενοδοχείου των media. (West 16 str. 363, 2424300, από $375 το δίκλινο, www.themaritimehotel.com)

Soho House New York Μια παλιά αποθήκη μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, με club μόνο για μέλη, που έχουν πρόσβαση σε παροχές, μεταξύ των οποίων το Spa. Διαθέτει 24 υπερμεγέθη δωμάτια, με έκταση από 32 μέχρι 95 τετρ. μ. Τα είδη τουαλέτας Cowshed του Spa, τα οποία κατασκευάζονται στη Μεγάλη Βρετανία από εκχυλίσματα φυτών και λουλουδιών που καλλιεργούνται βιολογικά, παρέχονται και στα δωμάτια. (9th Avenue 29-35, 627 9800, από $395 το δίκλινο, www.sohohouseny.com)

Gansevoort Hotel Kάθε στοιχείο του Gansevoort έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί την αίσθηση της φροντίδας και της πολυτέλειας, όπως η θεόρατη κρυστάλλινη περιστρεφόμενη πόρτα της εισόδου, ο εντυπωσιακός κήπος και η πισίνα στην οροφή, που περιστοιχίζονται από κρύσταλλο. (9η Avenue 18, 206 6700, από $490 το δίκλινο, www.hotelgansevoort.com)

Σημείωση: Οι τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνουν τους προβλεπόμενους φόρους.

πού θα φάτε

Pastis Τα πάντα στο Pastis αποπνέουν γαλλικό αέρα: από τους οξειδωμένους καθρέφτες μέχρι το Pastis Bar Steak με sauce bearnaise. Αν και η διεύθυνσή του δεν βρίσκεται «επίσημα» στην ΜPD, ενσαρκώνει τα «ιδεώδη» της κομψότητας και της χαλαρότητας της περιοχής. Είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε τραπέζι, αλλά η διάθεση που επικρατεί στο εσωτερικό είναι σχεδόν πάντα ανάλαφρη, όπως άλλωστε και στο πολύβουο Schiller’s, το Βalthazar και το Pravda, μερικά από τα υπόλοιπα εστιατόρια του Keith McNally. (9th Ave 9, 929 4844)

Τhe Little Pie Company Ένα κατάστημα για αυτούς που λαχταρούν παλιές, κλασικές συνταγές για pies, δηλαδή γλυκές πίτες. Η βόλτα στην MPD αξίζει ακόμη και μόνο για να γευτείτε ένα κομμάτι Key lime pie, μια δόση Mississippi Mud Pie ή Sour Cream Apple Walnut Pie. (West 14th Street, 07, 414 2324)

Restaurant Florent Στέκει ολόρθο εδώ στην MPD από το 1985 και ταΐζει τους πελάτες του ολημερίς κι ολονυχτίς. Ξεχάστε ό,τι ξέρετε για τα εστιατόρια που λειτουργούν όλο το 24ωρο. Στο Florent θα φάτε moules frites και άλλα πολυαγαπημένα πιάτα ενός τυπικού bistrot, σε απολύτως funky διάκοσμο. (Gansevoort Street, 69, 989 5779)

5 Νinth Θεωρείται ένα από τα εστιατόρια της πόλης με δημιουργική κουζίνα, ό,τι κι αν ση-μαίνει αυτό. Η είσοδος στο εστιατόριο, όπως και σε αρκετά άλλα σημεία της MPD, δεν έχει επιγραφή και πρέπει να την ανακαλύψετε μόνοι σας. (9th Avenue 5, 929 9460)

Pop Burger Για burgers, κλασικά αμερικάνικα και μη, για βερσιόν μίνι και μάξι, το Pop Burger είναι ένα μεταμοντέρνο burger place. (Ninth Avenue, 58-60, 414 8686)

Μatsuri Από την ημέρα που πρωτοάνοιξε μέχρι σήμερα, έλκει τους cool Νεοϋορκέζους και τους προσφέρει ιαπωνική κουζίνα με εξαιρετικής ποιότητας υλικά. (Τhe Maritime Hotel, West 16 str, 369, 243 6400)

Macelleria Η λέξη σημαίνει στα ιταλικά «κρεοπωλείο». Στεγάζεται σε ένα τμήμα φρουρίου του 18ου αιώνα και οι ιδιοκτήτες έχουν διατηρήσει τα τσιγκέλια και τις τεράστιες πόρτες των ψυγείων κρεάτων ως μέρος του ντεκόρ. Το φαγητό είναι ό,τι θα περίμενε κανείς από την περιοχή: πιάτα από την κουζίνα της βόρειας Ιταλίας, που αλλάζουν συχνά, καθώς και κρέατα από τον κρεοπώλη της διπλανής πόρτας (Gansevoort Str, 48, 741 2555).

για ποτό και χορό

ΑPT Κατά πολλούς, ο πάνω όροφος του «apartment» είναι η επιτομή του lounge bar, ενώ, κατ’ άλλους, δυνατό του σημείο είναι το nightclub του κάτω ορόφου με τα ανυπέρβλητα D.J. sets. Συνεχίζει την πρόσφατη παράδοση της MPD να αποφεύγει τους τουρίστες: δεν θα βρείτε πουθενά ταμπέλα που να ανακοινώνει την ύπαρξή του.

(West 13th Street, 419, 414 4245)

Lotus Εστιατόριο, bar και nightclub με σέξι θαμώνες, σε μία από τις πιο «καυτές» διευθύνσεις της περιοχής. (West 14th Street, 409, 243 4420)

Vento Trattoria & Level V Εστιατόριο σε τρία επίπεδα, με τοπική ιταλική κουζίνα. Το τρίτο επίπεδο είναι club, το Level V, με σεπαρέ για μικρές ή μεγαλύτερες παρέες. (Hudson Street, 675, Vento: 699 2400, Level V: 699 2409)

Ο χάρτης της MPD και οι φωτογραφίες των μπουτίκ Comme des Garcons και Jeffrey είναι από τον οδηγό «Νέα Υόρκη», της σειράς «Η γοητεία των πόλεων», εκδόσεις Ποταμός. Η σειρά εστιάζει στα πιο αξιόλογα σημεία ανά περιοχή, επιλέγοντας να παρουσιάσει τα λιγότερο γνωστά, πιο εξειδικευμένα life-style μυστικά της εκάστοτε πόλης.

Ντέμη Τσαντάκη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.