Σκύρος

Το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί των Σποράδων προσφέρει ήσυχες διακοπές, ξέγνοιαστες, αλλά και πολιτισμικά εμπλουτισμένες. Το πλοίο σας αποβιβάζει στα Λιναριά, λιμάνι όχι ιδιαίτερα γραφικό, ωστόσο ορμητήριο για εκδρομές με καΐκι και στέκι για ψαροφαγία.

Σκύρος

Το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί των Σποράδων προσφέρει ήσυχες διακοπές, ξέγνοιαστες, αλλά και πολιτισμικά εμπλουτισμένες. Το πλοίο σας αποβιβάζει στα Λιναριά, λιμάνι όχι ιδιαίτερα γραφικό, ωστόσο ορμητήριο για εκδρομές με καΐκι και στέκι για ψαροφαγία. Εσείς προτιμήστε να μείνετε στα παραθαλάσσια θέρετρα Μώλος ή Μαγαζιά κάτω από την πόλη της Σκύρου, ή ακόμη καλύτερα στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας. Θα βρίσκεστε σε ένα είδος ζωντανού μουσείου, με στενά ελικοειδή δρομάκια παλιά μαγαζιά και κατάλευκα σπίτια που σκαρφαλώνουν στην εντυπωσιακή πλαγιά μέχρι το βυζαντινό κάστρο. Στη Χώρα, εκτός από τα μπαρ και τις ταβέρνες, θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο μέρος της πραγματικής ομορφιάς και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας, της Σκύρου.

Για τις βουτιές σας, δοκιμάστε τις πευκώδεις βορειοδυτικές παραλίες, τον Άγιο Φωκά και την απάνεμη Κυρα-Παναγιά ή τον πιο ήσυχο Άγιο Πέτρο με τα σμαραγδένια νερά. Ο Πεύκος και η Καλαμίτσα λίγο πιο χαμηλά μαζεύουν περισσότερο κόσμο, κυρίως τον Αύγουστο. Αβαθής, άρα καλή λύση για τα πιτσιρίκια, η θάλασσα στον Ασπού.

Αξίζει να κάνετε μια εξερευνητική βόλτα προς το ορεινό νότιο τμήμα του νησιού, όπου το σκηνικό θυμίζει Κυκλάδες - άγριο, με βράχια που κατακρημνίζονται στη θάλασσα. Επίσης φροντίστε να κάνετε τη βόλτα με καΐκι στις απομονωμένες ανατολικές θαλασσινές σπηλιές Πεντεκάλι και Διατρύπι, μια ημερήσια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη.

TIPS

  • Για εναλλακτικές-ολιστικές διακοπές στην καταπράσινη Αστίτσα με αστάγκα γιόγκα, αρωματοθεραπεία, μασάζ, θέατρο, χορό κ.λπ στο www.skyros.com
  • Από τη Λιναριά ξεκινάτε πρωί με καΐκι για βουτιές στις θαλασσινές σπηλιές, απολαμβάνετε το άγριο τοπίο και… αστακομακαρονάδα εν πλω, ξαναβουτάτε στις Τρεις Μπούκες και κατά το δειλινό επιστρέφετε γοητευμένοι (πληροφορίες: Blue Aquarius Travel 2220/93250).
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    19/04/2024

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.