dubai

Το μεγαλύτερο shopping festival του πλανήτη διαρκεί μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2005, στο Dubai. Αγχολυτικός καταναλωτισμός και πολιτιστικό fun στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό της Γης.

dubai

στη μέκκα του shopping

Το μεγαλύτερο shopping festival του πλανήτη διαρκεί μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2005, στο Dubai. Αγχολυτικός καταναλωτισμός και πολιτιστικό fun στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό της Γης.

dubai - εικόνα 1

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η «ψυχοδυναμική» δράση του shopping έχει συχνά ανώτερα αποτέλεσμα από τα κλασικά αγχολυτικά φάρμακα. Λοιπόν, πάρτε γρήγορες αποφάσεις, διότι σας μένουν μόνο δώδεκα ημέρες για να κάνετε την κούρα σας στον πυρετό ενός από τα μεγαλύτερα happening της υδρογείου, το Dubai Shopping Festival (έως 12/2). Δεν μιλάμε απλώς για ψώνια, αλλά για ένα πανηγύρι «ψωνισμένων» shoppers, που κυκλοφορούν σε κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα, ανάμεσα σε αρχιτεκτονικές εξτραβαγκάντσες, που μπορεί να μοιάζουν με οτιδήποτε, από αρχιτεκτονικό πανόραμα της Ιταλίας (Mercato) έως «αληθινούς» –η ποιότητα κατασκευής τους ξεγελάει το μάτι…– αιγυπτιακούς ναούς (Waff City και Pyramides)! Και δεν μιλάμε για χάντρες και καθρεφτάκια, αλλά για μια ανεπανάληπτη γκάμα προϊόντων. τα ρούχα και τα αξεσουάρ των ονομαστότερων οίκων κοστίζουν στο φορολογικό παράδεισο του Dubai τουλάχιστον 15% λιγότερο (χωρίς τις έξτρα εκπτώσεις) απ’ ό,τι στις πατρίδες τους.

Επίκεντρο της γιορτής είναι το Global Village, που φέτος, στα δέκατα γενέθλια του Φεστιβάλ, είναι μεγαλύτερο από ποτέ και εγκαθίσταται στο χώρο όπου χτίζεται το τεράστιο «Dubailand» project (fun park με έντονα αθλητικό χρώμα, όπου έχει κλείσει να κάνει προπονήσεις και η Manchester United). Με θέμα «One World-One Family-One Village», το ούτως ή άλλως σούπερ ανεκτικό στις κουλτούρες του κόσμου Dubai κάνει την έννοια της ειρηνικής παγκόσμιας επικοινωνίας πράξη, με πληθώρα περιπτέρων και βιτρινών, που ακτινοβολούν την κουλτούρα των εθνών της υδρογείου και μια ατέλειωτη ποικιλία εμπορευμάτων σε απίστευτες τιμές.

Από τις ερεθιστικές λοταρίες (αυτοκίνητα Lexus και Nissan), αναφέρω απλώς ΤΟ highlight: αγοράζοντας ένα χρυσό νόμισμα των 250 dirham, παίζετε σε μια λοταρία, όπου ο πρώτος νικητής θα κερδίσει, κρατηθείτε, 100 κιλά χρυσάφι! Θα βολτάρετε στο περίφημο Gold Souq, όπου ψωνίζουν τα στολίδια τους οι νύφες όλης της Ασίας, λόγω χαμηλών τιμών, και θα το διασκεδάσετε δεόντως αφού, εκτός από shopping Mecca, το Dubai έχει εξαιρετικά εστιατόρια κάθε είδους, μεταξύ των οποίων το μοναδικό Burj-Al-Arab –ξενοδοχείο 7 αστέρων, που θα έκανε ακόμη και τον Cecil DeMille να μείνει με το στόμα ανοιχτό– άφθονες αρχιτεκτονικές εξτραβαγκάντσες και μια πανέμορφη έρημο να το περικυκλώνει.

To Dubai Shopping Festival διαρκεί μεν έως 12 Φεβρουαρίου, αλλά το Global Village θα μείνει ανοιχτό μέχρι τέλος Μαρτίου. Πάρτε υπόψη σας ότι η αεροπορική εταιρεία Emirates σχεδίασε κάποια πολύ ελκυστικά πακέτα διαμονής, που κοστίζουν από 375 δολάρια (χωρίς φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις), ενώ σε μια χειρονομία σεβασμού στη φιλο-shopping διάθεσή σας έχετε δικαίωμα δέκα έξτρα κιλών στις βαλίτσες σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.