high-end spa

Η Κατερίνα Κατώπη κάνει γιόγκα σε ιδιωτικό ντεκ παρέα με τα πιθηκάκια, «σερφάρει» σε θεραπείες από όλα τα μήκη και πλάτη της Ασίας και χάνεται στην πυκνή ζούγκλα του νησιού της αμέριμνης πολυτέλειας.

high-end spa

pangkor laut

Η Κατερίνα Κατώπη κάνει γιόγκα σε ιδιωτικό ντεκ παρέα με τα πιθηκάκια, «σερφάρει» σε θεραπείες από όλα τα μήκη και πλάτη της Ασίας και χάνεται στην πυκνή ζούγκλα του νησιού της αμέριμνης πολυτέλειας.

high-end spa - εικόνα 1

Στη Μαλαισία είχα βρεθεί αρκετές φορές για καταδύσεις, αλλά όταν το Pangkor Laut Resort ανακηρύχθηκε το καλύτερο spa του κόσμου (Cοnd, Nast Traveller 2003), αποφάσισα ότι έπρεπε να ξαναεπισκεφτώ το Σουλτανάτο, μόνο και μόνο για να βιώσω την «υπέροχα χαλαρωτική εμπειρία» που υπoσχόταν.

Στο αεροδρόμιο της Kuala Lumpur μάς περίμενε, εμένα και τη φίλη μου, η λιμουζίνα του PL. Τρεις ώρες μετά, έχοντας περάσει από αυτοκινητόδρομους, μικρούς επαρχιακούς δρόμους, μέσα από πολύχρωμα φτωχικά χωριουδάκια, δάση από φοινικιές και φυτείες από μπανάνες, σταματάμε στο παραλιακό (και λίγο βιομηχανικό) Lumut, όπου μας περίμενε το water taxi για να περάσουμε απέναντι. Είκοσι πέντε λεπτά αργότερα, βρεθήκαμε σε έναν παράδεισο επί γης: Από μακριά διακρίναμε μόνο έναν όγκο που έδειχνε σαν άγρια τροπική ζούγκλα (το resort βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νησί)…. Καθώς πλησιάσαμε, όμως, ανακαλύψαμε πως η πράσινη πυκνή βλάστηση πλαισιωνόταν από σμαραγδένια νερά, αμμουδερές –εκτυφλωτικά λευκές– παραλίες, γοητευτικά σπιτάκια χτισμένα σε πασσάλους πάνω από τη θάλασσα και μια ξύλινη αποβάθρα που κατέληγε σε ένα ευάερο, αποικιοκρατικού τύπου lounge-reception, που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βγει από μυθιστόρημα του Lawrence Durell ή του Ernest Hemingway. Γύρω γύρω διάσπαρτα κάποια μπάγκαλοου, στο βάθος οι ήχοι των εξωτικών παπαγάλων του τροπικού δάσους, και γύρω τριγύρω τα παγώνια με τα πλουμιστά φτερά.

high-end spa - εικόνα 2

«Δεν φτάσαμε ακόμη», μας ενημέρωσαν, καθώς μπαίναμε σε ένα Land Cruiser, που μας άφηνε μόλις δύο λεπτά αργότερα στην άλλη άκρη του νησιού. Το θέαμα δικαίωνε και τα πιο τρελά μας όνειρα… Χαμηλά παραδοσιακά κτίσματα, τροπικοί αρωματικοί κήποι με μυρωδάτα frangipani, εκτυφλωτικές μπουκαμβίλιες και ορχιδέες, infinity pools, «περίπτερα» για μασάζ πάνω στο κύμα, ρυάκια και καταρράκτες να κελαρύζουν, wind chimes που μετέτρεπαν σε μουσική το απαλότερο θρόισμα του αέρα. Γαλήνη απερίγραπτη.

Στην άκρη, τελείως απομονωμένες, οι βιλίτσες του «χωριού», όλες χτισμένες σε πασσάλους πάνω στη θάλασσα, εξοπλισμένες με κάθε άνεση –πλην τηλεοράσεως!– να «ανοίγουν» σε ονειρικά ιδιωτικά decks (ιδανικά για χάζι στον έναστρο ουρανό), και με ένα μπάνιο που στην κυριολεξία κρέμεται πάνω από το νερό και περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από παράθυρα που βλέπουν στο απέραντο τιρκουάζ.

Το επόμενο πρωί, ξεκίνησα τη μέρα μου με γιόγκα στο ξύλινο deck πάνω από το κύμα, παρέα με τα πιθηκάκια του νησιού… Ήταν η κατάλληλη εισαγωγή για την πρώτη μου εμπειρία στο spa. «Ελάτε μία ώρα νωρίτερα», με προέτρεψαν. Διάλεξα τη θεραπεία Puteri Lindungan Bulan –την αρχαιότερη παραδοσιακή μαλαισιανή ιεροτελεστία πριν από το γάμο– που αποτελεί το «Νο1 προϊόν», τη signature κούρα του spa που κρατάει τέσσερις ώρες και περιλαμβάνει από μασάζ και αρωματικό μπάνιο με γάλα, έως θεραπεία μαλλιών και body steaming.

Αφού με τύλιξαν με ένα σαρόνγκ και ετοίμασαν το customized πρόγραμμά μου βάσει της φυσικής μου κατάστασης –κομπλέ με ροφήματα για ευεξία και maximum συμμετοχή του σώματος–, «βούτηξα» στο Bath House. Το λουτρό σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, σε μια γκάμα εφαρμογών που ενσωματώνει τεχνικές μπάνιου απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Ασίας: πλύσιμο και μασάζ ποδιών με πρακτικές που χρησιμοποιούσαν οι παλλακίδες της Κίνας, ευεργετικό ντους με την ορμή των ποταμών της Μαλαισίας, ιαματική χαλάρωση όπως στα ανοιχτά θερμά λουτρά της Ιαπωνίας, scrub της Σαγκάης. Αφέθηκα στα χέρια τους. Η εμπειρία που βίωσα ήταν μαγική, μια τέλεια σύμπτωση σωματικής και ψυχικής ηρεμίας.

high-end spa - εικόνα 3

Τις ημέρες που ακολούθησαν, δοκίμασα Ayuerveda, ασιατικά μασάζ, wraps και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους, κάθε μέρα και σε άλλο ιδιωτικό pavillion. Καθώς έβλεπα τα χέρια των θεραπευτών (που έρχονται από όλη την Ασία) να ανακατεύουν τον κουρκουμά, τη λεβάντα, το πατσουλί, τα αιθέρια έλαια και τα γιασεμιά, σκεφτόμουν ότι δικαίως ανακήρυξαν το Pangkor Laut ως το καλύτερο spa του κόσμου. Όχι μόνο για τις εξαιρετικές θεραπείες και την πολυτέλειά του, αλλά κυρίως γιατί προσφέρει μοναδική ηρεμία και επαφή με τη φύση, με ένα αισθησιασμό που σπάνια συναντάς. Το μόνο μου λάθος ήταν ότι όταν πήγα είχε πανσέληνο και –όσο κι αν τα spa θεωρούνται γυναικεία εμμονή– το μέρος παραήταν ρομαντικό για να πάω με την καλύτερη μου φίλη…

Pangkor Laut Resort

32200 Lumut, Perak, Μαλαισία Τηλ.: 00605-6991100, fax: 00605-6991200 www.pangkorlautresort.com

Mέσω e-mail θα επικοινωνήσετε: travelcentre @ytlhotels.com.my

Υπάρχουν πολλοί τύποι δωματίων και οι τιµές αρχίζουν από € 165 για τα απλά δωµάτια. Τα Spa Villas κοστίζουν € 355. Στο Spa Village δεν γίνονται δεκτά παιδιά. Οι θεραπείες αρχίζουν από € 50 (µασάζ, 50 λεπτά), ενώ η «γαμήλια θεραπεία» κοστίζει € 155. Η καλύτερη εποχή για να πάτε είναι από Νοέμβριο μέχρι Μάιο.

Kατερίνα Κατώπη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.