
Το ξέρουμε πως η Τζια είναι από τις πρώτες σας σκέψεις όταν θέλετε να παρατείνετε το καλοκαίρι. Φρεσκάραμε, λοιπόν, το ρεπορτάζ για το πιο κοντινό μας κυκλαδονήσι και σας μεταφέρουμε τα τελευταία καυτά νέα για να περάσετε καλά.

Από τις νέες αφίξεις ξεχωρίζει το bar-restaurant «Το Χάρισμα» στο Βουρκάρι, με αφαιρετικό κυκλαδίτικο στυλ,
προσοχή στη λεπτομέρεια και ωραία θέση στον κόλπο. Σε έναν ευχάριστο χώρο με ευκάλυπτους, ροδιές, λουίζες, διάφορα αρωματικά φυτά και αναπαυτικές πολυθρόνες δοκιμάστε μεσογειακή και ελληνική κουζίνα με
προϊόντα από το μποστάνι τους (22880/29000). Στο καινούργιο cafe-restaurant «Farfalla Blue», στο λιμάνι, θα
βρείτε αυθεντική ιταλική κουζίνα από Ιταλό μάγειρα, πλούσια πρωινά, πολύ καλή bruscetta, καταπληκτική γκοργκοντζόλα και καλά ιταλικά κρασιά σε εξαιρετικές τιμές (22880/21075). Από τις νεότερες ξενοδοχειακές αφίξεις ξεχωρίσαμε το σοφιστικέ μικρό ξενώνα «Σειρίη», λίγο έξω από την Ιουλίδα, με επτά γοητευτικά δωμάτια σε μοντέρνο, αλλά ρομαντικό στυλ και μπαλκόνια με θέα στην πόλη και στη θάλασσα (22880/22355, www.serie.gr).
Επίσης, το εκλεπτυσμένο «Porto Kea Suites » στην Κορησσία, με μεγάλες σουίτες σε αυτόνομα κτίσματα που αποπνέουν μια αίσθηση αποικιακού στυλ, μεγάλα μαρμάρινα μπάνια -κάποια με τζακούζι και περιποιημένη αυλή με πισίνα (22880/22870, www.portokea-suites. com). Σταθερές αξίες παραμένουν το «Κέως Κατοικίες» (22880/21661-3,www.keos.gr) με πανοραμική θέα στο δειλινό και το λιμάνι, ενώ το «Brillante Ζωή» στην Κορησσία (22880/22685-7, www.hotelbrillante.gr) απέκτησε καινούργιο χώρο για καφέ στον κήπο. Σημειώστε ακόμα ότι ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος για τη μονή της Παναγιάς, ενώ φεύγοντας από το νησί περάστε από τον Αριστέο (22880/21345), στο δρόμο από τη Χώρα προς το λιμάνι, για τοπικά προϊόντα (μέλι, λάδι, σουσάμι, λιαστές ντομάτες κ.ά.).