Οι καλύτερες παραλίες στα Επτάνησα

Από τα πιο μεγάλα και διάσημα νησιά μέχρι τα μικρά και θαυματουργά, το Ιόνιο με το άφθονο πράσινο που κρέμεται πάνω από τα νερά του είναι εδώ για να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Οι καλύτερες παραλίες στα Επτάνησα

Από τα πιο μεγάλα και διάσημα νησιά μέχρι τα μικρά και θαυματουργά, το Ιόνιο με το άφθονο πράσινο που κρέμεται πάνω από τα νερά του είναι εδώ για να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Ιδού οι ωραιότερες παραλίες στα Επτάνησα που μας περιμένουν για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Κέρκυρα

Οι καλύτερες παραλίες στα Επτάνησα - εικόνα 1

Είναι τόσο πολλές, και οι περισσότερες οργανωμένες, που σίγουρα θα βρείτε τη δική σας αγαπημένη. Ξεκινώντας από τα δυτικά, πιο γνωστές είναι η αμμουδερή παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων, η πολυσύχναστη κοσμική αμμουδιά Γλυφάδα, η μικρή και δυσπρόσιτη αμμουδιά της Μυρτιώτισσας ( προσφέρεται και για γυμνισμό ), το Γιαλισκάρι με τα ρηχά νερά, οι όμορφες παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας, γνωστές για τις σπηλιές και τα πράσινα νερά, αλλά και ο τουριστικά αναπτυγμένος Αϊ-Γόρδης με τη χρυσή αμμουδιά. Στα βόρεια θα βρείτε τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον οποίο προτιμούν οι οικογένειες, τις πολυσύχναστες οργανωμένες παραλίες Ρόδα και Αχαράβη, το φυσικό έργο τέχνης στο Σιδάρι, με τα βράχια του Canald’Αmour που μοιάζουν με γλυπτά, αλλά και τη μεγάλη αμμουδιά του Αρίλλα με τα ρηχά νερά. Όσο για τα βορειοανατολικά, ξεχωρίζουν μια σειρά από μικρά, γραφικά λιμανάκια, όπως η Κουλούρα και το Αγνί, αλλά και το βοτσαλωτό Μπαρμπάτι, οι τουριστικές αμμουδιές του Ύψου και της Δασιάς. Στα πιο νότια, τέλος, τα αναπτυγμένα παραλιακά θέρετρα Μπενίτσες, Μωραΐτικα και Μεσογγή.

Περισσότερα για την Κέρκυρα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ

Παξοί

Οι καλύτερες παραλίες στα Επτάνησα - εικόνα 2

Για τις ημέρες εκείνες που θα αντισταθείτε στους Αντίπαξους, αναζητήστε κάποιες από τις εύκολα προσβάσιμες παραλίες του νησιού. Το Λεβρεχιό, το Κηπιάδι, το Μαρμάρι, η Κακή Λαγκάδα, το Κλωνί Γουλί, το Αρκουδάκι και ο Ερημίτης είναι οι πιο standardεπιλογές. Όλες με λευκό βότσαλο και ως επί το πλείστον ανοργάνωτες.

Περισσότερα για τους Παξούς και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ

Λευκάδα

Οι καλύτερες παραλίες στα Επτάνησα - εικόνα 3

Στην παραλία του Αϊ-Γιάννη και στη Βασιλική θα ενθουσιαστούν οι windsurfers και kitesurfers. Στη δυτική πλευρά βρίσκονται οι πιο γνωστές, κατά βάση αμμώδεις παραλίες της Λευκάδας με τα βαθιά τιρκουάζ νερά: το πολυσύχναστο Κάθισμα για θαλάσσια σπορ ( με τα καφέ-εστιατόρια ακριβώς από πάνω ), η εξωτική παραλία των Εγκρεμνών ( η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω αρκετών σκαλιών ) και το ασυναγώνιστο Πόρτο Κατσίκι ( με τους απότομους βράχους και τη θάλασσα να δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό). Αλλά και στην ανατολική και τη νότια πλευρά υπάρχουν όμορφες παραλίες για βουτιές: η μικρή αμμώδης παραλία της Νικιάνας, η παραλία του Νυδρίου με θέα στα γύρω νησάκια και η αμμώδης παραλία του Μικρού Γιαλού κοντά στο χωριό Πόρος, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες της Λευκάδας.

Περισσότερα για τη Λευκάδα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ

Κεφαλονιά

Οι καλύτερες παραλίες στα Επτάνησα - εικόνα 4

Καρτποσταλικός και οργανωμένος ο Μύρτος στα βόρεια, κρατά τα σκήπτρα της πιο διάσημης παραλίας του νησιού με τα βαθιά γαλανά νερά και τα λευκά βοτσαλάκια του. Προς το Φισκάρδο σημειώστε ακόμη την Έμπλυση με τα λευκά βράχια, το μικροσκοπικό βοτσαλωτό κολπίσκο στις Αλατιές, κοντά στον Μάγγανο, τη βοτσαλάδα στο Φώκι και το όμορφο Δαφνούδι με τα γαλαζοπράσινα δροσερά νερά και τα χοντρά βότσαλα ( γι’ αυτό θα χρειαστεί δεκάλεπτο περπάτημα σε μονοπάτι ). Στην περιοχή της Σάμης, η Νο 1 επιλογή είναι η απλόχωρη Αντίσαμος με τιρκουάζ νερά και beachbar, ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια ποδήλατα και καγιάκ κάτω από κατάφυτες βουνοπλαγιές.

Αξίζει να φτάσετε με βάρκα και μέχρι την ερημική αμμουδιά της Κουτσουπιάς, μετά την Αντίσαμο, για κολύμπι με φόντο τις καταπράσινες πλαγιές. Οι πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού ξετυλίγονται στην περιοχή της Λάσσης, σε κοντινή απόσταση από το Αργοστόλι: ο Μακρύς Γιαλός με τη λεπτή ξανθή άμμο, beachbar, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ αλλά και ο διπλανός του Πλατύς Γιαλός. Στην περιοχή της Λειβαθούς, τώρα, ξεχωρίζει η μικρή αμμουδερή και οργανωμένη παραλία Αϊ-Χέλης, κοντά στα Σβορωνάτα ( πρέπει όμως να κατεβείτε καμιά πενηνταριά σκαλιά ). Δημοφιλείς και οργανωμένες είναι και οι Μηνιές, οι Άμμες και ο Λουρδάς αλλά και το Τραπεζάκι και η Άβυθος με τα αβαθή διάφανα νερά και τα ταβερνάκια ( γι’ αυτό τις προτιμούν και οικογένειες ).

Στα νοτιοανατολικά, πάλι, το Κορώνι είναι από τις κορυφαίες παραλίες χάρη στα διάφανα νερά, τη φίνα αμμουδιά και το φυσικό spa με άργιλο από τα βράχια. Στις ακρογιαλιές του Κατελειού συχνάζουν συνήθως οικογένειες που παραθερίζουν στην περιοχή. Έπειτα από αυτές, στο δρόμο για τη Σκάλα, διαγράφεται στο βάθος το ακρωτήρι της Μούντας. Από το χωριό Ρατζακλί ένα κατηφορικό δρομάκι οδηγεί στις μεγάλες και ήσυχες αμμουδερές παραλίες Ποταμάκια και Καμίνια, οι οποίες διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ προσφέρονται και για windsurfing. Για relax σε ξαπλώστρα και θαλάσσια σπορ κλασική επιλογή είναι η παραλία του τουριστικού θέρετρου Σκάλα. Πιο μοναχικά θα κολυμπήσετε στο Κακό Λαγκάδι, μεταξύ Σκάλας και Πόρου ( για να φτάσετε όμως, πρέπει να κατεβείτε από τα βράχια ).

Στη χερσόνησο της Παλικής, τέλος, στα νότια του Ληξουρίου, το Ξι με την κεραμιδί αμμουδιά προσφέρει ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό ( και γι’ αυτό είναι και αρκετά τουριστικό ), ενώ ο γραφικός όρμος στα Βάτσα έχει αποκτήσει τους πιστούς του χάρη και στο χύμα στην αμμουδιά ταβερνάκι του. Η παραλία Πετανοί στα δυτικά είναι αντίστοιχη του Μύρτου, με διάφανα νερά, λευκό βότσαλο και αμμουδιά, αλλά αποφύγετέ την όταν πνέει δυνατός βορειοδυτικός αέρας. Εξίσου όμορφη, με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, η απλόχωρη Πλατιά Άμμος στην περιοχή της Μονής Κηπουραίων ( πρέπει όμως να κατεβείτε από απότομο μονοπάτι με πολλά σκαλιά και να έχετε προμήθειες μαζί σας ). Κλείνοντας μια οργανωμένη εκδρομή με καγιάκ, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε και στις μη προσεγγίσιμες από τη στεριά παραλίες Φτέρη και Αμοίδι, κάτω από απόκρημνα ασβεστολιθικά βράχια.

Περισσότερα για την Κεφαλονιά και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ

Ιθάκη

Οι καλύτερες παραλίες στα Επτάνησα - εικόνα 5

Η Ιθάκη έχει μικρές και κατά βάση βοτσαλωτές παραλίες ( λίγες είναι οργανωμένες ), με πεντακάθαρα νερά και πράσινο που σχεδόν βουτάει στη θάλασσα, δημιουργώντας έτσι φυσική σκιά. Στο νότιο μέρος της ξεχωρίζουν η παραλία του Σκίνου ( όλο και κάποια διασημότητα μπορεί να συναντήσετε ) και η παραλία της Δεξιάς ( ή Δεξάς ) με τα καταγάλανα νερά και τη θέα στο όρος Νήριτο. Στον ονειρικό κόλπο στο Φιλιατρό η καντίνα-beachbar είναι meetingpoint νεαρόκοσμου, ενώ λίγο πιο κάτω, στο Σαρακήνικο, θα συναντήσετε περίπου το ίδιο σκηνικό, αλλά με λιγότερο κόσμο. Από το Βαθύ μπορείτε να φτάσετε με σκάφος σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, Γιδάκι. Στο βόρειο μέρος, τώρα, θα κάνετε βουτιές στον κόλπο του Σταυρού, στην παραλία της Πόλης ( στο βυθό της βρίσκονται ερείπια αρχαίας πόλης ) με την καντίνα και τις λίγες ξαπλώστρες, στον ήρεμο Άσπρο Γιαλό κοντά στον Άγιο Ιωάννη και στους «πριβέ» κολπίσκους δίπλα στο δρόμο από Φρίκες προς Κιόνι.

Περισσότερα για την Ιθάκη και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ

Ζάκυνθος

Οι καλύτερες παραλίες στα Επτάνησα - εικόνα 6

Η ανατολική πλευρά ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές λόγω της ατελείωτης ακτογραμμής με τα καταγάλανα νερά και τα ταβερνάκια στην ακρογιαλιά. Η δυτική είναι γεμάτη απόκρημνους βράχους, που καταλήγουν σε σπάνιας ομορφιάς, αλλά πιο δύσκολης πρόσβασης όρμους. Δύο παραλίες-αξιοθέατα είναι ο Γέρακας, με την υπέροχη αμμουδιά, τα τεράστια αργιλικά φυσικά γλυπτά και τις φωλιές των θαλάσσιων χελωνών Caretta-Caretta ( χρειάζεται τεράστια προσοχή για να βλέπετε πού πατάτε! ), και ο βραχώδης Λιμνιώνας, με τα μεσογειακού τύπου φιόρδ, τις υποθαλάσσιες σπηλιές για καταδύσεις και το ταβερνάκι με την πανοραμική θέα. Πολύ γραφικές είναι ο απάνεμος Μαραθιάς με το λευκό βότσαλο και τα καταγάλανα νερά, τα Ξύγκια με τα ζεστά θειούχα νερά και τις ιαματικές θαλάσσιες πηγές και η «προστατευόμενη» –λόγω της Caretta-Caretta– αμμουδιά της Δάφνης, με τα ταβερνάκια που θυμίζουν Ελλάδα του ’60. Από τις πιο προσεγμένες μαζικές παραλίες, με beachbars και αθλητικές εγκαταστάσεις, είναι η Μπανάνα, το Τσιλιβί, οι Αλυκές, ο Αλυκανάς και το Πόρτο Ζόρο. Προσοχή: οι παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας κλείνουν για το κοινό μισή ώρα πριν από τη δύση του ήλιου.

Περισσότερα για τη Ζάκυνθο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ

Κύθηρα

Οι καλύτερες παραλίες στα Επτάνησα - εικόνα 7

Το βοτσαλωτό Καλαδί, στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ακριβώς δίπλα από την Παλαιόπολη, είναι –χάρη στον κάθετο βράχο στην άκρη της και στα γαλαζοπράσινα νερά της– η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία. Θα χρειαστεί να περπατήσετε για να την προσεγγίσετε και καλό θα είναι να έχετε μαζί σας προμήθειες. Οι παραλίες είναι πολλές και μπορείτε να δοκιμάζετε διαφορετική κάθε μέρα ( τουλάχιστον για μία εβδομάδα ): από τις αγαπημένες των νέων βοτσαλωτές ακτές ανατολικά της Χώρας, όπως η Φυρή Άμμος ή ο Χαλκός, μέχρι την αχανή παραλία της Παλαιόπολης με την έντονη αύρα «αρχαίου τόπου» και τις… off Broadway, μικρές και πιο άγριες δυτικές παραλίες, όπως ο Άγιος Λευτέρης ή ο Λυκόδημος.

Περισσότερα για τα Κύθηρα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.