Εύαθλος

Η μεγαλύτερη γιορτή περιπέτειας στην ελληνική φύση επιστρέφει το Μάιο στα «πάτρια» εδάφη της Κόνιτσας. Οι άνθρωποι της εταιρείας εναλλακτικών δραστηριοτήτων No Limits ετοιμάζουν ήδη τις βάρκες και τα αλεξίπτωτα πλαγιάς για εννιά ημέρες με φευγάτη δράση στα βουνά, τα ποτάμια και τον ουρανό της Ηπείρου. Ψήνεστε;

Εύαθλος

Όλα για την περιπέτεια

Η μεγαλύτερη γιορτή περιπέτειας στην ελληνική φύση επιστρέφει το Μάιο στα «πάτρια» εδάφη της Κόνιτσας. Οι άνθρωποι της εταιρείας εναλλακτικών δραστηριοτήτων No Limits ετοιμάζουν ήδη τις βάρκες και τα αλεξίπτωτα πλαγιάς για εννιά ημέρες με φευγάτη δράση στα βουνά, τα ποτάμια και τον ουρανό της Ηπείρου. Ψήνεστε;

Εύαθλος - εικόνα 1

Aκόμα θυμάμαι τον αγώνα ράφτινγκ στον τελευταίο Εύαθλο που είδα στην Κόνιτσα το 2004, όταν τα πληρώματα τραβούσαν κουπί για ώρες στον Αώο, φτάνοντας ως την Πρεμετή της Αλβανίας! Απίστευτο σαφάρι και για τις ομάδες και για μας τους θεατές που τους ακολουθούσαμε με βανάκια διασχίζοντας κακοφτιαγμένους αλβανικούς δρόμους και αυτοσχέδια σανιδένια γεφύρια. Γιατί το καλό με τον Εύαθλο είναι ότι ακόμα κι αν δεν φοράς... νούμερο συμμετοχής, νιώθεις μέλος της ομάδας. Τρέχεις κι εσύ σε μονοπάτια για να χειροκροτήσεις τους αθλητές, μοιράζεσαι τη χαρά τους στη γραμμή του τερματισμού, ανακαλύπτεις τη φύση.

Φέτος και αφού δοκίμασε τις δυνάμεις της για δύο χρονιές στο Βελβεντό, η διοργάνωση επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη. Και πολύ καλά κάνει, γιατί πού αλλού θα έβρισκε πιο προκλητικό σκηνικό δράσης από το γαλανό Αώο, τον κρυστάλλινο Βοϊδομάτη και τις πλαγιές του Σμόλικα; Άλλωστε, όσο κι αν έχει εξαπλωθεί με δραστηριότητες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, η καρδιά της No Limits χτυπά στην Κόνιτσα.

Από τις 20 έως τις 28/5 ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα πολυσυλλεκτικό αθλητικό πάρτυ. Οι αγώνες που απευθύνονται σε «επαγγελματίες» είναι ουσιαστικά το παραπέντε και το ποδηλατικό open 42 χιλιομέτρων στην παλιά διαδρομή μέσα στο δάσος του Σμόλικα, από το Γανναδιό στην Πηγή, με τερματισμό στην πλατεία της Κόνιτσας. Στα υπόλοιπα όμως μπορούν να λάβουν μέρος όλοι. Προσωπικά το σκέφτομαι να κατέβω στο ράφτινγκ στον Αώο ή το Βοϊδομάτη (η ακριβής διαδρομή θα ανακοινωθεί δέκα ημέρες πριν από τον αγώνα) ή στον αγώνα δρόμου ως τη Μονή Στομίου. Θα οργανώσουν όμως ακόμα αγώνα ποδηλάτου για παιδιά, συνάντηση 4Χ4 σε πίστα, δωρεάν μαθήματα καγιάκ και αναρρίχησης και το καθιερωμένο rock γλέντι. Για περισσότερες λεπτομέρειες και πακέτα διαμονής: 2655023777, 2655022694, www.evathlos.gr.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"The Pelion Manifesto": Όταν το design συναντά την ψυχή του βουνού

Σε ένα νεοκλασικό του 1861 θα συναντήσεις όχι απλά έναν ξενώνα αλλά ένα προσωπικό μανιφέστο ζωής και αισθητικής από τον Γιώργο Θησέα Καράμπελα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
28/04/2025

Τον Μάιο δίνουμε εικαστικό "Ραντεβού στην Ύδρα"

Οκτώ Έλληνες καλλιτέχνες δίνουν το δικό τους παρόν σε ένα εικαστικό "Ραντεβού στην Ύδρα" στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας.

5 μέρη στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτείς αν αγαπάς τις γάτες

Από την Ρώμη στην Ιαπωνία, ένα νιάου δρόμος!

Mία ξεχωριστή συνάντηση 34 καλλιτεχνών που αντλούν έμπνευση από το Ζαγόρι

Μάθε ό,τι χρειάζεται για την 4η δράση του Aristi Cultural Initiative.

Κάτι μαγειρεύει εκεί ψηλά ο Daniel Boulud

Ο χιλιοβραβευμένος σεφ και restaurateur ετοιμάζει μια ακόμη δυνατή κίνηση, μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Αργίες 2025: Οι επόμενες εξόρμησεις και τα τριήμερα που έρχονται

Το 2025 προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για εξόρμηση και χαλάρωση με τις αργίες και τα τριήμερα που θα μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Οι χώρες με τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια - σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν σε έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια επιτυχημένη σχέση και πώς αυτό επηρεάζει το ευ ζην;